Forum i Kvicksilver och Amalgamriskfrågan
sista innlägget överst!
Här är inlägg gjorda före december 2002.

De senaste inläggen


Hejsan!

Tänk jag tror att jag har hittat ett sätt att bli fri från mina alergiska problem. Jag lider av allergisk astma, polllen-,damm-, pälsdjurs-,mögel-allergi samt kraftig överkänslighet för parfymer cigarettrök. Parfymkänsligheten gör det svårt för mej att fungera normalt i vårt överparfymerade samhälle. Det finns parfym i allt och överallt. P.g.a min astma lider jag av växande polyper vilket tar bort min smak och mitt luktsinne.Detta försvårar för mig när jag ska försöka skydda mig från dessa förrädiska dofter och odörer.Jag måste helt enkelt lita till att min omgivning, att de varnar mig när en doft kommer i min väg. Symptomen jag får är astma, en igen korkad näsa och rinnande ögon.

Det finns en sjukdom till som jag lider av eller i varjefall har lidit av, giftstruma. Nu efter strålning och behandling med tabletter resten av livet mår jag efter omständigheterna bra. Det enda jag behöver göra är att ta regelbundna blodprover.

Idag är jag gravid i åttonde månaden och tänker efter avslutad amning att försöka att bli av med mina otäcka amalgamfyllningar i mina tänder. Vilket jag tror kan vara orsaken till mina problem. Vem vet jag kanske kan bli fri från alla mina besvär och mediciner och slippa möta människor som inte tar en på allvar när man ber dem ta hänsyn till ex. min parfymövekälnslighet.
. . .
Anna Hoberg <hoberganna@hotmail.com>
Karlskrona, Sverige - Monday, November 25, 2002 at 14:08:50 (MET)
Jag har funderat över det här problemet med elöverkänslighet och undrar varför bara en del människor drabbas. Jag har läst nägra rapporter och slås av det faktum att man mest undersökt den elektromagniska strålningens utbredning kring apparater och ledningar.
Vore det inte bättre att göra en jämförande studie mellan de som anser sig elöverkänsliga och de som inte känner sig påverkade. Avsikten skulle vara att försöka fastställa varför dessa människor påverkas.
MVH Rune
. . .
Rune Otrander <otrander@malarnet.com>
Västerås, Sverige - Friday, November 22, 2002 at 10:28:39 (MET)
Intressnt!!! Jag har många amalgamfyllningar. Jag skulle hemskt gärna vilja byta ut dem. Men det kostar för mycket pengar. Kramar från Annica
. . .
Annica <xvk394k@tninet.se>
Falun, Sverige - Sunday, November 17, 2002 at 22:38:03 (MET)
Hej!
Jag har, som många andra, problem som troligtvis beror på mina amalgamfyllningar. Jag undrar vart jag vänder mig för att få säkraste metoden vid sanering av amalgam? Sist jag borrade bort en amalgamfyllning fick jag besvär med mitt närminne under en period. Jag trodde det va Alzheimer men när minnet succesivt blev bättre så insåg jag (efter en andra gång) att det måste vart amalgamet. Jag mår inte bra av fisk, trodde på allergi, sätter nu det i samband med metaller i fisken. Jag skulle bli otroligt tacksam om någon med kunskap ville rekomendera en tanläkare som gör sanering på ett så säkert sätt som möjligt. Orkar inte råka ut för minnessvårigheter igen! Tackar på förhand för för tips! Mvh Eva Nordgren.
. . .
Eva Nordgren <eva.23@spray.se>
Stockholm, Sverige - Thursday, November 14, 2002 at 11:07:03 (MET)
Hej, kan man få ärftilig proggressiv muskeldystrofi av kvicksilverförgiftning? Och i så fall hur blir man frisk från den sjukdomen.
Går det att få tag på c vitamin utan tillsatser?
. . .
My <my_54@hotmail.com>
skåne, Sverige - Wednesday, November 13, 2002 at 08:23:37 (MET)
Hej! Våran grabb på 5år har mycke vårtor på fingrarna.Vad skall man göra? Tacksam för svar!!
. . .
Peter Andersson <05890589@sverige.nu>
arboga, Sverige - Thursday, November 07, 2002 at 16:35:32 (MET)
Hej

Jag råkade hamna på den här hemsidan och den rör mig.

Jag hade en morbror 52 år, som just dött i ALS. Under hans sista år var han helt övertygad om att orsaken till sjukdomen var kvicksilverförgiftning. Han hade mycket amalgam i tänderna och hann inte sanera allt från det att han blev varse sin sjukdom till sin död.

Nu till mig, jag har sanerat all amalgam för ca 3 år sedan. Jag hade ganska många fyllningar eftersom tandläkare gärna lagade alla småhål som fanns på 70 och 80-talet. Jag bytte ut en sida i taget under ca 2 månader, ingen mask eller dylikt användes. Efter 1,5 år fick jag ett begynnande eksem på höger hand som från att ha varit ca en 10-örings storlek numera är hela handflatan och kryper upp för handleden. Efter flera läkarbesök har jag äntligen fått göra ett lapptest. Resultatet visade stor reaktion på nickel och perubalsam, något mindre på kaliumkromat och formalin.

Jag frågade om lapptestet innefattar kvicksilver men det gör det inte eftersom vi citat:" inte kommer i kontakt med kvicksilver" Jag undrade om eksemet kunde ha att göra med saneringen men det kunde det inte enligt Dr Lena Holm på Sophia hemmet.

Jag har aldrig haft några allergena problem tidigare så jag tror att det har att göra med saneringen.

Jag har tagit upp detta med min tandläkare men han hävdar bestämt att det inte har med saneringen att göra. Han menar att det inte finns några som helst bevis för att amalgamsanering skulle vara farligt.

/ Nettan
. . .
Annette Fossum <nettan@paradisetfitness.com>
Stockholm, Sverige - Tuesday, October 29, 2002 at 11:31:46 (MET)
Tunneltätningsmedel!

Har just läst denna debattartikel om tätningsmedelet även finns i käften. Är det som står i artikeln sant? I sådana fall så måste detta komma fram så alla kan se och förstå. Vad har det blivit för resultat hitills av detta? Är våra myndigheter köpta? Det börjar likna skurk och detta är beroende på pengar. "Håll käft för dom dör snart"! Alltså vi vanliga. Kan någon kalkylera med insatserna pengar kontra människoliv? Tydligen görs det! Alla papper måste upp.

Jag har ett förslag till den som kan och törs göra följande: Starta en tidning som tar upp allt som berör oss människor. Det kan vara korumption på olika nivåer Likaså allt detta som kommer fram men det skall bara vara sanna saker. Allt skall belysas till fullo. Ingen politiker eller liknande skall komma undan. Folk kan skicka in lokala händelser men sanna. Tidningen skall säljas för att finansieras. Alla som har ett intresse av sundhet och ärlighet kommer att köpa den! Den skulle bli ett samlat belysande forum så alla kan få reda på saker som försvinner i det grå annars.

Teddy Engberg
. . .
Teddy Engberg <teddy.engberg@telia.com>
Trelleborg, Sverige - Sunday, October 27, 2002 at 14:06:12 (MET)
Sitter här och läser alla inlägg om almagan och magnetfält och måste börja fundera på hur vi människor egentligen är funtade! Först kvicksilvret som vi med glädje har stoppat i munnen. Finns det verkligen en människa som skulle kunna påstå att det är ofarligt? Den som törs påstå detta har redan tuggat för länge på almaganfyllda tänder så spåren har redan satt sig. Detta skall kallas livsfarligt ända till motsatsen har bevisats och inte tvärt om!

Sedan funderingar om strålningen. Vi är skapade i en miljö som består av ett otaliga olika typer av strålning. Det är jordmagnetiska fält som måste finnas ostörda för annars kan vi inte existera längre. Våra kroppar är funtade efter dessa saker och får vi in andra konstgjorda så kommer det att förosaka en större katastrof efter en viss tid. Hela vår kropp drivs av mikroströmmar och dessa bildar i sin tur små magnetfält och en vattendroppe innehåller både plus och minus och då givetvis ett magnetfält. Kan vi fatta detta? Vår förmåga att fatta och förstå förstörs av makt och girighet. Handeln idag är girig och vänder sig till alla svaga själar att köpa allt skit som blinkar och tutar. Han som vill visa sig stor han har allt som er nytt. Tänk att moderna människor inte förstår bättre! Vi skall inte till stenåldern igen men det livet är utgångspunkten för vår existens. Hade vi försökt att äta paleotonisk kost ifrån början så hade sjukhusen minskat. Tro mig nu för efter alla år i Afrika så värdesätter jag den enkla mannen mer där än han som fläskar i en Merca och pratar i mobiltelefon!

Det spelar ingen roll om du är proffessor eller politiker för så länge du inte framför sanningen är du och förblir en total NOLLA!

Förutsätt att normalt är onormalt om det inte tillhör det grundläggande normala.

Teddy Engberg
. . .
Teddy Engberg <teddy.engberg@telia.com>
Trelleborg, Sverige - Saturday, October 26, 2002 at 08:28:35 (MEST)
Hejsan...
Jag är 14 år och ska köpa en mobiltelefon.
Men min mamma jobbar på sjukhus och säger att det finns några sådana som strålar väldigt mycket.
Jag skulle vilja undra om det är vissa operatörer som gör mobiltelefonerna som strålar extra mycket, eller är alla lika farliga?
Det skulle vara bra om ni hör av er så fort som möjligt...
M.V.H frida T. Jäverfelt & Mamma
. . .
Frida Jäverfelt <frida_javerfelt@hotmail.com>
Borås, Sverige - Saturday, October 05, 2002 at 11:54:42 (MEST)
Hej helén.
Om du ser detta så har jag bytt dator och tappat bort din mejl adress.
Mvh Jimmy
. . .
Jimmy
Sverige - Thursday, October 03, 2002 at 22:06:31 (MEST)
Varför får flertal gånger varnade t ex privattandläkare behålla sin legitimation och fortsätta att göra okompetenta arbeten på sina patienter? Jag började hos en, som slarvade hela tiden. Då ringde jag HSAN (hälso- och ansvarsnämnden). Då kände de direkt igen namnet och sade att han hade flera anmälningar gjorda på sig och de senaste tre åren också fått 3-4 riktiga varningar! Varför får han fortsätta sitt jobb och 'locka' till sig nya patienter?!
. . .
anneli
Stockholm, Sverige - Tuesday, September 10, 2002 at 16:44:21 (MEST)
Hej!

Det tog 6 år innan rätt diagnos ställdes,Licken. Jag besökte 12 tandläkare, däribland några på Tandläkarhögskolan i Malmö. Här talade man bara om bettskena. Genom ett föredrag på TF förstod jag att jag måste ta en del prover vilka visade för hög kvicksilvernivå. Jag fick tipps om kunniga tandläkare och gick till en av dem, som direkt konstaterade att du har Licken. Det är skandal att man inte inom tandläkeriet kan dessa bitar.

Anledningen att jag gick till TF var att jag var trött och hade ovanligt mycket infektioner.

Tänk vad det har kostat i tid och pengar. Man kan utan tvekan tala om okunskap eller ointresse.

All tandvård som vi kvicksilverförgiftade använder oss av skulle staten betala.

Nu har jag bara en amalgamfyllning kvar och mår mycket bra. Tandvårdsskadeförbundet gör ett enormt arbete och ahr proffessionella personer engagerade, läkare, tandläkare och kemister.

Vi ska inte betala en krona för våra behandlingar utan staten ska betala oss skadestånd för lidande och onödiga utgifter.
Med vanliga tangentbordstryckningar Louise Östlund
. . .
Louise Östlund <emilostlund@telia.com>
Helsingborg, Sverige - Friday, August 23, 2002 at 18:47:22 (MEST)
Hej!

Jag blev kvicksilverförgiftad när jag började att sanera mina tänder.

Förutom att jag blev förvirrad, kunde inte prata och inte sova, så fick jag ont i muskler och leder och fick senare diagnosen Fibromyalgi.

Jag har fått ändra mitt liv totalt.

Men jag har kommit tillbaka och arbetar idag halvtid.

Vad det var som fick allt att vända var att jag började att äta mera selen och c-vitamin och dricka mycket med vatten.

Selen och C-vitamin binder kvicksilvret.

Vattnet gör att du kissar mer och får ut gifterna.

Visst det här går inte på ett par månader, det tar år.

Hur jag kände att gifterna började släppa taget om mig. Det var att jag kunde börja tänka klarare och muskler och leder började att fungera bättre och även sova bättre.

Så när jag går till tandläkaren idag, så förbereder jag alltid med att dricka mycket med vatten och äta selen och c-vitamin.

Och det fungerar för mig.

Men jag kan inte inte byta som jag har idag plast, fler efter varandra.

Endast 2-3 plomber inom ett par månader.

Som ni alla vet så måste man byta ut plasten i mellanåt, för den är inte lika hållbar.

Hälsningar
Nickis
Stockholm, Sverige - Tuesday, August 20, 2002 at 18:54:17 (MEST)
Här kan Ni nedan få se hur det kan gå om man försöker be om råd och hjälp hos en tandläkare. Nedan kan ni se en kopia av ett mail som jag skicka för ett par dagar sedan samt svaret jag fick idag. tandläkaren som svarar arbetar på en ganska stor mottagning och som enligt deras hemsida ska vara amalgm fri vård och smärtfri vård. Läs och "njut" av verkligheten, överst är mitt mail sen kommer svaret.
---------------------------------------------------
Hej! Jag har planer på att amalgam sanera mina tänder och undrar om Ni har goda erfarenheter av det. Har fått diagnos MS under mysiska omständigheter i samband med att min tidigare tandläkare krossa en tand med amalgam när han skulle dra ut den, vilket gjorde att jag svalde en del, sen efter 8 lagningar så börja en mängd symtom dyka upp, yrsel,dommningar osv..osv.. listan är lång. Sen några månader efter fick jag diagnos MS. Det verkar råda delade meningar om det här med amalgam och en mängd olika diagnoser som man kan få. vad tror Ni själva? Har Ni några erfarenheter av patienter som har tillfrisknat efter en total sanering? Jag vill nämligen gärna komma till en tandläkare som inte total förnekar att det kan finnas ett samband.

Mvh Magnus Nilsson
---------------------------------------------------
SVAR: Min åsikt personligen är att a) oro är sjukdomsalstrande b) amalgam belastar kroppens system, vilket man vet kan vara positivt om det är en liten belastning och negativt om det är en större belastning när det gäller giftiga ämnen c) det är inte vackert och vackra tänder är roligt att ha! Gåtan MS är vetenskapen inte långt kommen med och jag kan bara beklaga att du drabbats. Tyvärr lär du inte tillfriskna av att sanera. Men du är jättevälkommen att boka tid för undersökning (500:-) och fullständig röntgen (650:-) och givetvis hjälper jag dig. Maila namn,adr,telnr,personnr så ringer receptionen efter vår sem

Mvh ******

(Jag sudda bort tandläkarens namn för att inte riskera några problem med lagen.)
. . .
Magnus Nilsson <magnusnilsson75@hotmail.com>
Helsingborg, Sverige - Friday, August 16, 2002 at 23:50:02 (MEST)
Ett boktips!

Många av Er har säkert redan läst den.

Men ni som inte har det LÄS DEN!

SJUK AV AMALGAM AV OLLE REDHE (finns på bibliotek)

Ni som är nya här och finner samband mellan era symtom eller någon diagnos ni har fått av era läkare så besök gärna www.tf.nu

Mvh//Magnus
. . .
Magnus Nilsson <magnus.nilsson8@telia.com>
Helsingborg, Sverige - Wednesday, August 14, 2002 at 00:51:59 (MEST)
Fallbeskrivning, resultat av amalgamsanering ur boken
lyssna - på - tandläkare - Olle Redhe
Öppet brev till Socialstyrelsen
"Sjukvårdens dilemma -- om tungmetallsanering"

Vet någon hur kroppen reagerar när man får/fått sprickor i tänderna med gamla amalgamfyllningar, pga av tandpressning eller korrision. Kan kvicksilver läcka genom, inuti tanden, då ut i kroppen? Har frågat folktandvården tidigare ifall jag borde byta ut mina gamla amalgamfyllningarna sedan barndomen, men de säger att jag kan vänta. Jag är 40 år.
. . .
anna persson
malmö, Sverige - Monday, August 12, 2002 at 20:38:08 (MEST)
Till Henrik i Norrköping

Det låter precis som min rumskompis under en kurs hos B.Brunes. Jag är "göteborgaren", om jag rätt maila mig!
. . .
Jimmy <jimmy.orrekvist@telia.com>
Sverige - Sunday, August 11, 2002 at 23:27:44 (MEST)
Hej

Jag har haft problem med hälsan och fått diagnosen utmattning. Tänker dock återvända till jobbet.

Jag har börjat tänka på amalgamfyllningar som jag har i munnen. Efter att läst mycket om amalgamfyllningar har jag börjat fundera på att byta ut dessa fyllningar. Finns det någon som har erfarenhet av någon tandläkare i Stockholm som har gjort garanterat bra jobb. Skulle vara jätte glad för respons. Ha det så bra alla tandintresserade.
. . .
Ritva <ritvamoussaoui@bredband.net>
Stockholm, Sverige - Sunday, August 11, 2002 at 12:04:08 (MEST)
Någon som vet vad som gäller för en tandläkare som är slarvig (dålig/okompetent)? T ex gör dåliga kronor och inte ser att de är otäta, utan klistrar fast dem (ja, garanti finns, men normalt ska man som patient väl inte alltid behöva räkna med att få göra om det dyra arbetet ideligen). Dessutom som patient hade jag kanske inte i första taget upptäckt det dåliga arbetet. Jag vet att man kan göra anmälan till HSAN. Men jag är mest sur och irriterad, att jag råka hamna hos denna tandläkare, som är ansluten till försäkringskassan. När, hur blir en tandläkare av med sin legitimation?
. . .
anna persson
Malmö, Sverige - Thursday, August 08, 2002 at 23:35:17 (MEST)
Jag har Sjukdomen MS,sedan vinter 1996. Jag har nyligen börjat läsa Birgitta Brunes bok FRÅN DIAGNOS MS TILL BÄTTRE HÄLSA. En bok jag varmt rekommenderar.I boken har Birgitta Brunes fångat alla faktorier, Och jag tror att kvicksilver förgiftning är boven. I boken rekommenderas vitaminer, mineraler, B-12 spruta. vissa aminonsyror, enkla saker bara, men det är jobbigt att övertyga sjukvården.Det är helt nytt synsätt att se denna sjukdom och andra. Det är enkla saker det handlar om. Sjukvården måste ändra syn, följa med vågen så att säga, varför ska människor ge upp när det finns saker som kan göra det lättare.

AMALGAM ÄR DEN STORA BOVEN.
. . .
Leif Nyström <leif.t.nystrom@telia.com>
Sundsvall, Sverige - Wednesday, July 10, 2002 at 20:20:23 (MEST)
Hej

Jag har en fråga som jag bara måste ställa. den kanske inte är "korrekt", men jag har funderat mycket över det. Det här är absolut inget förringande av andra människors skräckupplevelser av amalgam.
Jag lider av den medfödda tandsjukdomen amelogenesis imperfekta, vilket innebär att jag inte har någon tandemalj, eller åtminstone kraftigt försämrad sådan. Av det skälet fick jag hål i tänderna i princip varje månad. Min skoltandläkare var ingen rolig typ, han lagade hålen utan bedövning (det här var på 70-talet), ofta fem-sex åt gången. I tjugoårsåldern flyttade jag till en annan stad och fick en betydligt bättre tandläkare. Hon fick en chock när jag öppnade munnen, eftersom alla tänder, utom tre i underkäken och en i överkäket var fullkluddrad med amalgam. Och det var inga snygga lagningar heller - stora blaffor kan man säga.

Nu undrar jag, hur kommer det sig att jag - som nu visserligen är helsanerad - aldrig någonsin har haft några av de symtom som personer med betydligt färre lagningar har. I själva verket har jag varit kärnfrisk i hela mitt liv, bortsett från tandvärk då och då förstås. Om kvicksilverrisken är så generellt sett hög, så måste ju även jag i rimlighetens namn ha samma problem - om inte värre - som andra patienter. Finns det någon sorts genetisk disposition som gör att några drabbas och andra inte, eller har jag bara haft tur?
. . .
M-L Lindqvist <lindarp@telia.com>
Sverige - Wednesday, July 10, 2002 at 00:17:44 (MEST)
Hej igen! Glömde berätta att många av mina tänder är helt svarta från missfärgning av amalgamfyllningarna...och sköra...har fått sprickor i 3 av mina framtänder och det är bara en tidsfråga innan de går av helt och hållet...då vet jag inte vad jag gör.Ekonomiskt klarar jag ej av att gå till tandläkaren...vilket jag helst vill.

Jag tror att mycket av ens hälsa har med tänderna att göra...dålig andedräkt har jag också...*snyft*
. . .
Bitte <mercuryblues@hotmail.com>
Malmö, Sverige - Sunday, July 07, 2002 at 03:24:10 (MEST)
Hej! För det första så sitter jag med tårarna i ögonen och vet inte vad jag ska göra. Det känns som att ha blivit befriad efter att ha suttit inspärrad... Jag är 41 år, kan kryssa i för alla symtomerna för kvicksilverförgiftning... blir så ledsen. Hela min mun håller på att braka ihop... 1995 började jag göra vid mina tänder och de drog då ut en tand med en ENORM amalgamfyllning... då var jag gravid o efter ett par dagar höll jag på att mista mitt barn, fick kraftiga blödningar, men fick bra hjälp på sjukhuset. Jag hade påbörjat en amalgamsanering... jag var överkänslig för elektriska apparater, hade kraftig metallsmak i munnen... jag har varit utan en tand sedan 1995... har inte råd att gå till tandläkaren. Hela min mun är fylld av amalgam sedan jag var liten.

Sedan tanden drogs ut 1995 har mitt humör blivit horribelt, det kan många intyga på... det är så att jag blir rädd för mig själv ibland. Har tinnitus som jag aldrig sökt för - trodde inte att det fanns något botemedel för det. Huvudvärk, öronvärk, problem med stela muskler speciellt i axeln... har haft problem med magen sedan jag var liten, för att inte tala om ständigt återkommande luftrörsinfektioner, lunginflammationer, öroninflammationer, kraftig allergi, astma, depressioner, ångest och omotiverad hjärtklappning. Jag grät när jag läste symtomerna på er lista som jag kom in på av en slump....

Jag skulle verkligen vilja komma i kontakt med Er och få vidare hjälp att bli av med min amalgamfyllningar,få råd etc....
Kram Bitte
. . .
Bitte <mercuryblues@hotmail.com>
Malmö, Sverige - Sunday, July 07, 2002 at 03:17:48 (MEST)
Jag är supertrött, orkar inget. Läkarna tagit diverse prover vilka alla är utan anmärkning. Man blir ju helt tokig. Jag tar ordentligt med vitaminer o mineraler. Har i ca 2 år haft värk, stickningar o molvärk, i mina händer o lite diffusa ryckningar här o var i kroppen. Ingen matlust.

Hur ska man vara helt säker på if det är dags att just sanera sina tandlagningar. Har även gått till en näringsterapeut, men det är också dyrt.

Jag har precis iaf börjat sanera, har fått 2 porslinskronor. Dyrt så inåt vassen, 8700 kr o jobbigt, det krävdes 4 besök o urborrningar.

Är tveksam till den tandläkare jag gjort ovannämnda hos. Han använder skyddsduk o rejäl sug, men inget särskilt andningsskydd för mig..

Född på 60-talet med 14 gamla amalgamfyllningar
. . .
anneli
Stockholm, Sverige - Sunday, June 30, 2002 at 14:37:12 (MEST)
Hej!

Nya rön från Norge beträffande vår problematik.

Våra tandmaterial kan förosaka Candida allergi.

Läs Dr. Santelmanns hemsida.

Er du sliten ”uten grunn”, får du kikk etter søtsaker, melk eller gjærbakst eller har helsa di blitt dårligere etter en sterk antibiotikakur? Da kan dette nettstedet være akkurat det du trenger. – Ved å klikke på de svarene som passer for deg vil du bli ledet gjennom en individuell diagnostisering og få et behandlingsforslag. Diagnosen og behandlingen som presenteres her er et resultat av 17 år med klinisk erfaring og forskning.

Disse sidene er helt uavhengige, uten sponset reklame eller betalte linker og jeg selger verken medisiner eller bøker. Den er et resultat av en stadig voksende irritasjon over iherdig feilinformasjon, ignorering, latterliggjøring og utnytting av mennesker som lider av en tilstand som er kalt candida-related-complex (CRC) og candida-(hypersensitiv)-syndrom men bedre candida-allergi (CA) eller fungus-related disease (FRD), på norsk sopp-intoleranse.
Källa home.online.no/%7Ecandida/pages/frameset.html
Klicka på "nyttige linker"
Ha det
Per
. . .
per <perolofo@yahoo.se>
Stockholm, Sverige - Saturday, June 08, 2002 at 17:00:52 (MEST)
Hej! Jag har fått konstaterat Lichen, kvicksilver och guldallergi. Har många rotfyllningar, amalgam, brygga med guld, stifttänder med guld och mässing. Har nu börjat sanera, men vem betalar? Här i skåne ska man "ansöka" till Region Skåne! Alltså skicka in tandläkarutlåtande och ett tiggarbrev. Hur kan detta vara möjligt? Jag tycker det är självklart att jag ska få sanera gratis. Är det någon som vet eller har tips? Hörde någon som sa nåt om paragraf 9, vad är det? Tacksam för svar.
Hälsningar Irene
. . .
Irene <ipos@telia.com>
Hässleholm, Sverige - Thursday, June 06, 2002 at 23:09:38 (MEST)
En mycket bra artikel om just forskningen. Det är verkiligen så att man inte bryr sig om vartifrån sjukdomen kommer ifrån. Utan bara att man är sjuk. Jag tror att kroppen gör sig själv sjuk! utan att det är både yttre faktorer och i vissa fall även miljö. Man blir ju sjuk om man inte ger kroppen vad den behöver. Då blir kroppen sjuk Därför är föda och leverne viktigt. mvh Henrik
. . .
Henrik Paulsson <011.188123@telia.com>
Norrköping, Sverige - Monday, June 03, 2002 at 13:39:00 (MEST)
Något som jag skickade till en DAMP-site och som svar på varför stress-symtom och kvicksilver ter sig lika och kanske om båda sammanfaller ger utbrändheten:

Måste få komma med en tanke som slog mig på min väg i försöken att bli frisk.

Bakgrund:

Jag är en kvinna, född -47. Slog ut mina framtänder i tioårsåldern och fick två stora guldkronor. Minns att jag ständigt blev förkyld och fick därför ett antal sprutor som jag blev sjuk av.

Senare influensavaccin har jag oxå reagerat på med insjuknande.

Vid 20-års ålder blev kronorna utbytta mot porslin. Men i början av 80-talet fick jag två guldkronor insatta mot min uttryckliga vilja. Därefter följer ett otal läkarbesök för "ont i muskler" och trötthet och diverse symptom.

Jag har nu sanerat tänderna. Men något i kroppen sätter stopp för mina försök att bli frisk.

Senaste försöket sker nu med akupunktur. Har då fått häftiga reaktioner. Antagligen för att kvicksilver (eller kanske toxiner från käkbensröta??) som ligger gömt i käkbenen börjar röra på sig. Många gamla besvär har "hört av sig" och klingat av.

Men efter sista behandlingen trodde jag inte jag skulle stå ut.

Min tanke vad gäller DAMP:

Den känsla som infinner sig i kroppen - det brinner och värker i varje cell - är nästintill outhärdlig.

Det går inte att koncentrera sig på något sätt. Man kan inte vara stilla - man måste röra musklerna HELA tiden. Att lägga sig ner och försöka sova är nästintill omöjligt. Man roterar hela tiden pga olidliga myrkrypning i varje cell.

Om det är denna känsla dessa barn har i kroppen måste de ha ett h-te!!

Men de vet väl inte om något annat?

Min slutsats är att dessa barn på något sätt förgiftats.

Är boven, vaccin med kvicksilver, som de fått i späd ålder? (Vad jag förstår finns det ett gränsvärde för vad varje individ tål utan att få uttalade besvär. Men vid ytterligare påspädning - vi vaccinerar mer nu -kan hela organismen slås ut. Även andra gifter påverkar då som "starter" av total kollaps av kroppsfunktioner.)

Mina allmänna slutsatser och nya insikter av min sjukdom:

Kvicksilver eller andra metaller, kopparspiraler eller proteser av titan etc., kan inte vara rätt att sätta in i kroppen.

Vad jag förstår, ger kvicksilver, liksom stress, "påslag" av adrenalin.

Adrenalinet stoppar kroppens normala funktioner så att matsmältning och andning påverkas.

Under lång tid, ger detta samma resultat som att köra en motor med choken utdragen - den sotar igen.

Lever och mjälte! blir överbelastade. Näringen kan inte tas omhand rätt. Immunförsvaret undermineras. Slutresultatet blir utbrändhet.

(Min kinesfödda läkare berättade om mjälten. Det organet verkar knappt existera för vår läkarvetenskap??!)

Vandrande metalljoner i kroppen i en alltmer elektrifierad miljö.....

Våra kroppar, som styrs av svaga strömmar, blir naturligtvis störda.

Hoppas mina erfarenheter och slutsatser kan komma till användning för att förklara de stackars barnens helvete och förhoppningsvis få stopp på oförsiktigheten med nya metoder och teknik.

Tack för ordet!
Eva <eva.edifaktor@swipnet.se>
Sverige - Friday, May 31, 2002 at 11:33:25 (MEST)


Hej!
Är det viktigt vid ev. problem i vilken kommun jag tar bort en amalgamfyllning som är lös. jag är skriven i Sthlm men studerar i Uppsala, där jag tror det finns kompetens om detta på uni.sjukhuset i fall man måste gå vidare. Är det lätt att detta hammnar mellan stolarna om jag gör det i Uppsala när jag inte är skriven är kommuninvånare. Har en tid denna vecka i bägge städerna då jag har andra hål att laga.
(Ingen av dem har rekomenderat antioxidantbehandling el. särsklild tandkräm. Kan jag köpa det själv?)
Tacksam för tips och råd!
. . .
Ulrika Åkesson <ulrika_akesson@home.se>
Stockkholm/Uppsala, Sverige - Sunday, May 26, 2002 at 23:51:01 (MEST)
Apropå beslutet att klä hela landet med hälsofarliga mobilmaster. Detta kommer vi att få ångra! Inte bara pga att kvicksilver kommer att lösas ut i munnar utan att magnetfält kommer att skada hjärnor. Ja de är redan skadade! Fråga människor den här frågan t.ex.:Har du märkt ett försämrat närminne speciellt för ord, namn etc de senaste åren? Åtminstone var 3:e kommer att svara ja!

"Mot dumheten strida själva gudarna förgäves"

(Schiller)
. . .
Henrik Lindberg <henriklindberg13@telia.com>
Mockfjärd, Sverige - Wednesday, May 22, 2002 at 02:54:44 (MEST)
Min mamma hadde ms. hon gick bort för inte så länge sedan. Därför skulle jag vilja ha information om Ms. tack
. . .
joppan <softa_joppan@hotmail.com>
lidignö, Sverige - Wednesday, May 08, 2002 at 13:07:40 (MEST)
Jag har en konstaterad " guldallergi ", Men guldet är borttaget januati-02. Detta orsakade svåra bränningar i munnen och de fortsätter ändå. Kan titan ge dessa symtom också? Liksom ledvärk, sömnsvårigheter och depressioner Kan de två tänder med amalgam i komb. med titan vara boven i dramat. I drygt tre år har jag mått dåligt och vet ej hur jag skall komma till rätta med problemet. Tacksam för en ledtråd.

Vänligen
. . .
Melin Lena <zbn757t@tninet.se>
Torsåker, Sverige - Sunday, May 05, 2002 at 19:45:20 (MEST)
Till Jimmy Orrekvist!

Jag delar din åsikt till 100%!!!!!!!

Jag fick först Rebif mot min såkallade MS, det gjorde mig ännu sjukare..jäkla nervgift! sen börja jag med alternativa metoder och sedan 6veckor tillbaka börja jag gå på Zonterapi! och redan efter första behandlingen börja jag tillfriskna nu 6 veckor senare kan jag både gå och köra bil igen... i December var jag förlamad till 90% i mitt vänstra ben, och då sluta jag med Rebif och bröt kontakten med läkarna, och nu är jag snart frisk... kontakta mig Jimmy! jag håller på att sammla folk med MS diagonos, jag har en annan Teori om vad som orsakar det och att det går att lösa...från rullstol till gåendes...jag trodde inte det själv från början...men som sagt...ZONTERAPI!! KICKS ASS! Fler som är nyfikna?? maila mig gärna... MS är inte det ända problmet Zonterapi kan lösa....migrän,ångest,yrsel,astma, OSV.....listan är lång....
. . .
Magnus Nilsson <magnusnilsson75@hotmail.com>
HELSINGBORG, Sverige - Friday, May 03, 2002 at 23:20:21 (MEST)
Hej!

Har tidigare försökt hitta tandläkare som amalgamsanerar och tar bort titan. Jag har via TF försökt få namn på tandläkare men jag fick bara ett namn och jag var till henne men hon sanerar inte nu längre sa hon. Har varit runt till ett flertal specialister efter det och inte fått någon hjälp utan man säger att man inte vet vad mina reaktioner beror på. Tungan är sårig, röd och vit om vartannat och jag vill ta bort titanbron som jag har fått insatt för snart tre år sedan. Har dessutom fått reumatiska problem som förvärrats m m,

Snälla, om någon kan ge mig ett råd om tandläkare i Stockholm. Orkar inte ringa runt längre och berätta samma historia och ingen tar mig på allvar. Hälsningar AMK
. . .
AMK <am.k@telia.com>
Stockholm, Sverige - Wednesday, May 01, 2002 at 16:05:55 (MEST)
Hejsan. jag har börjat amalgamsanera för ca 1 1/1 månad sen. Jag besväras av isningar i de tänder där jag bytt ut amalgam mot nån porslinsfyllning. Är detta normalt? och hur länge kan man få dras med det? det varierar från dag till dag... ibland kan jag tugga på glass,andra dagar kan jag knappt äta ett äpple....

tacksam för svar
. . .
camilla <camillarothen@hotmail.com>
kalmar, Sverige - Thursday, April 25, 2002 at 10:40:43 (MEST)
Nov. -98 fick jag en fruktansvärd tandvärk. Det visade sig vara tandbensinflamation och många tänder i överkäken togs bort.

Jag fick en halvprotes och en brygga på fem tänder med guld. Seda började he---tet!

En enorm sveda i munnen, främst tungan och ett och ett halvt år efter kom jag på allergitest. Guldet!

År 2001 började arbetet med att operera in titanskruvar, guldet togs bort i januari detta år, men nu till frågan.

VARFÖR slutar det sldrig att bränna på tungan ?

Jag har blivit väl omhändertagen på alla vis , men ingen kan ge mig något svar på mitt spörsmål. SNÄLLA

Tack på förhand
Melin Lena <zbn757t@tninet>
Torsåker, Sverige - Wednesday, April 24, 2002 at 09:52:58 (MEST)


Hej, Jag har MS Jag vill bara säga att jag är jäkligt trött på NHR-förbundet, som inte kan få upp ögonen för alternativ behandling. Jag var hos Birgitta Brunes och det var ett lyft. Det är också otroligt att läkarna inte vill, får skriva ut vitaminer.
. . .
Jimmy Orrekvist
Sverige - Monday, April 22, 2002 at 17:38:12 (MEST)
Uppmärksama att före detta norske statsministern, numera chef för WHO, Gro Harlem Brundtland, officiellt talat om genom tidningar att hon blivit el-allergiker, hon känner av påslagna mobiltelefoner på avstånd även om de ligge i någon väska eller i en reporters jackficka, - hon får då huvudvärk och mår dåligt. Då man knappast kan låta bli att ta WHO-chefen på allvar, bör detta kunna leda till att man äntligen tvingas acceptera att de elektromagnetiska vågorna vi utsättes för har effekter på os levande varelser som vi måste ta på allvar! - Och vi måste ta lika allvarligt på möjligheten att mobilbasstationer som sänder i närheten av människors bostäder ofredar deras boende på ett sätt som strider mot svensk lag - nämligen miljöbalken - och kan göra det omöjligt för dem att bo kvar på grund av negativa hälsoeffekter. Och ingen av oss kan ha någon garanti för att detta inte kommer att gälla oss själva, - kan WHO-chefen och före detta norske statsministern, så kan minsann den svenske statsministern och vi andra också!!

  Och hur lät rapporterna från den spanska bergstaden Ronda, där Telefonica hade satt upp basstationer på ett hustank i närheten av en skola? Inom några år hade 4 skolbarn avlidit, 3 i leukämi och en fjärde i en lymfcancer, och 4 vuxna hade blivit cancersjuka! - Hur många som fick huvudvärk och mådde dåligt berättar historien inte om, men i den schweiziska staden Genf ledde sådant till skadesersättningar på miljontals schweizerfranc och basstationerna fick rivas. -

  Det kända antalet el-allergiker i Sverige räknas i stigande siffror, för närvarande över 3,1% av befolkningen.

Järna den 17 april år 2002:

Wilhelm Jülke, allmänläkare. <anita.och.wilhelm@minpost.nu>
Järna, Sverige - Thursday, April 18, 2002 at 00:00:37 (MEST)
Hej!

Jag har fått något på hjärnan som jag gärna vill dryfta med någon kunnig och intresserad.   Född -47.   Jag har haft guld och amalgam i munnen sedan 10-års ålder. Minns att jag har reagerade på "förkylningsvaccin" som jag fick för jag jämt var sjuk -blev jättesjuk. Fick guldet utbytt i 20-års ålder. Men trots att jag sa ifrån, fick jag in två nya guldtänder -85 ungefär. Sedan dess har jag varit offantligt trött och haft ont i kroppen, dålig mage (nerver?) och dåligt immunförsvar - mycket dragkänslig. Jag har arbetat med datorer sedan -69. Har ätit grönt och motionerat. Men arbetat alldeles föör mycket och fått rejäla smällar i arbetslivet, dvs levt under stor press. 1996 gick jag i väggen totalt. Har under åren fått vätskefyllda knutor i brösten som jag varit och tömt på lasarettet.

Till min fasa var färgen grönsvart!!
Inga sunda vätskor alltså!
(Silveroxid är svart, kopparoxid är grönt...??)

Idag har jag sanerat tänderna och tagit bort den sista kopparspiralen och försöker få mig piggare. Har nu tagit två omgångar akupunktur. Det sätter tydligen igång en massa gamla krämpor som jag gissar att kroppen "kapslat in." Ny knuta uppstod, som jag tömde idag. Till min förvåning är färgen inte alls som förut. Nu bara lite grumlig.

Jag är nästan säker på att kroppen försökt kapsla in tocket den inte ville ha.
Om sån´t här går ut i brösten och lymfan....ger cancer på känsliga.......?

Går det att undersöka sådan vätska om den innehåller metalloxider?
Är jag alldeles ute och cyklar?
Farligt - inte farligt? Det kändes i alla fall väldigt äckligt att se vad som fanns i kroppen.
Sambandet borde undersökas!
Till vem eller vart vänder jag mig för att få till en undersökning av detta samband?
Jag vill veta!

Tacksam för svar Eva
. . .
Eva <eva.edifaktor@swipnet.se>
Sverige - Friday, April 05, 2002 at 10:26:18 (MEST)
  Jag blev akut sjuk och besökte akuten.
Där fick jag vänta i tio timmar innan jag blev omhändertagen. Jag vet att personalen är mycket pressade. Vad gör ni för att korta ner väntetiden?
Vänligen Lars Larsson
. . .
Lars Larsson <lars.gun-britt@bolina.hsb.se>
Arlöv., Sverige - Friday, April 05, 2002 at 09:07:50 (MEST)
Hej!
Jag har med stort intresse tagit del av de frågor och inlägg som gjorts i detta forum. Vad som gör mig lite beklämd är att man inte kan läsa svaren, utan de mailas personligen till de personer som ställt frågan. Detta är lite synd tycker jag.

Tack för mig!
Hälsningar Viktoria
. . .
Viktoria Hallgren
Karlskoga, Sverige - Friday, March 29, 2002 at 09:40:09 (MET)


Är det nån som vet om det finns tandläkare i skaraborgstrakten som amalgamsanerar?
Var/Hur kan man få reda på vilka tandläkare som amalgamsanerar?

Tack på för hand Tomas
. . .
Tomas <moddanova@telia.com>
Falköping, Sverige - Saturday, March 23, 2002 at 12:10:11 (MET)


Jag vill bara uppmana de som prenumererar och läser GP med sådana falska inslag, säg upp Din prenumeration
. . .
Torgny Engman <f20@telia.com>
Piteå, Sverige - Thursday, March 21, 2002 at 10:47:23 (MET)
Fascinerande att se er lista över symptom som man, enligt er, inte bara kan få utan absolut får av kvicksilver. Hoppas alla som surfar in är medvetna om att vart och ett av alla de symptomen och även alla de tillsammans är så pass ospecifika att det kan tyda på precis vad som helst!!! Om ni nu känner er onormalt trötta så ta itu med er livssituation istället för att försöka hitta mer eller mindre långsökta förklaringar som kvicksilver i amalgam eller strålning från mobiltelefoner.

Hoppas jag inte sårat någon, jag förstår mycket väl att det är ett stort lidande att ha de symptom som det pratas om! Men jag anser att det är bättre att gå direkt på pudelns kärna än att sjukförklara sig själv.
. . .
David
Sverige - Tuesday, March 19, 2002 at 18:24:35 (MET)
Hej!
Först vill jag tacka ER för att ni har en så bredd information om kvicksilver och hur den påverkar våran hälsan. Själv hade jag fyllningar i tänderna med amalgan. De fick jag i Colombia (mitt hemland, För fem år sedan fick jag astma, jag vet inte om det var på grund av det eller inte, men nu när jag har läst om amalgan är jag ganska säker på att det var orsaket.
Att jag hittade den här sidan beror på att jag ska göra en speciell arbete om kvicsilver och jag skulle vara mycket tacsam om jag kunde få lite hjälp av ER. Jag skulle vilja ha information om de olika analysmetoder som används för att hitta kvicsilver, någon kemisk formel skulle vara bra också.
Jag tackar för all information Ni kan erbjuda
Med vänliga hälsningar
. . .
Fednner Gomez <fednnergo@hotmail.com>
Norsborg, Sverige - Friday, March 15, 2002 at 12:32:41 (MET)
En jättebra hemsida med mycket nödvändig information som verkligen behöver spridas i dagens samhälle! Jag kom hit när jag sökte information om EU:s beslut om vitamintillskott. Jag har en del krämpor. Vem vet- kanske det beror på amalgamförgiftning. Jag blir väldigt mycket sjukare av att ta konventionella läkemedel så det här med vanlig landstingssjukvård skippar jag. Kika gärna in på min hemsida med egna dikter, noveller, foton, om mina katter, kåserier, humor, enkla små hälsotips.
. . .
Britt-Marie Sharma <sharmasharma5@hotmail.com>
Säter, Sverige - Friday, March 15, 2002 at 01:56:47 (MET)
Hej. Skulle vilja vet vart man kan vända sig om man misstänker att man är blyförgiftad, många symptom stämmer in på mig. Tack på förhand Daniel.
. . .
Daniel
Sverige - Thursday, March 14, 2002 at 21:51:24 (MET)
Läste om Mineralobalans i dricksvatten -Rosborg.

Vilken intressant och oroande rapport!

Jag ska genast låta mina högstadieelever ta del av rapporten.

Anders Ivarsson/NO-lärare i Osby
. . .
Anders Ivarsson <helium@zeta.telenordia.se>
Osby, Sverige - Wednesday, March 13, 2002 at 01:24:02 (MET)
GOTT RÅD INNAN DU GÅR TILL DIN LÄKARE/TANDLÄKARE!

Allt för många blir felbehandlade idag.

Allt för många tandläkare/läkare är inte vad Du tror.

LÄS DÄRFÖR DETTA!

De kan ge ett gott intryck men Du har inte en aning om hur snacket går utanför Din egen vetskap.

De kan vara allt ifrån de värsta rasisterna till falska och ofta bara vill tjäna pengar och helst så fort det går.

Kolla därför alltid vem Du har att göra med genom att ringa HSAN (Hälso och sjukvårdens ansvarsnämnd)och kolla ifall Din läkare/tandläkare har haft/har eller att något ärende är på gång mot Din tandläkare/läkare.Uppge namnet på personen.De ger Dig svar direkt.Du bör akta Dig väldigt noga för att vara naiv och tro att allt är o´key.Det finns allt för många naiva som gjort ett misstag förr eller senare och då är det kört.Det kan leda till något Du aldrig drömt om ens i Din vildaste fantasi och då har Du bekymmer om aldrig förr.En annan sak också som är mycket viktig.Ifall Du märker en attityd som Du inte gillar så gå hem och kolla upp! Gå aldrig tillbaka till samma tandläkare/läkare igen utan skaffa någon annan.En taskig attityd kan bero på VARNINGSSIGNALER.Gå gärna hos fler för att testa tills Du känner att här känns det bra för just Dig och var KRITISK det tjänar Du på i längden.

Ifall Du vill veta mer om hur läkare måste vara mot Dig som patient så kolla vad som står i sjukvårdlagen.De flesta tandläkare/läkare vet det men många skiter i det precis som de skiter i Dig också i så fall.

DU LEVER IDAG I ETT SVENSKT SAMHÄLLE DÄR MYCKET SER UT ATT VARA UPP OCH NED OCH DETTA PÅVERKAR FOLK NEGATIVT DÅ DE KÄNNER SIG OTRYGGA OCH LITE FÖRVIRRADE OCH DET MÄRKER DU PÅ DE ATTITYDSFÖRÄNDRINGAR SOM SVÄNGER OCH DÅ BÖR DU AKTA DIG FÖR ATT ÄVEN VARA NAIV.

Lycka till med Din sjukvård.
. . .
Lisa <stockholmscity@msn.com>
stockholm, Sverige - Monday, March 11, 2002 at 10:22:08 (MET)
Kan man bli förgiftad av en enda liten amalgamfyllning? Jag har alla de där 'diffusa' symptomen som beskrivs som kvicksilverförgiftning, men bara en lagning, som dock har suttit där i säkert 20 år. Snälla, nån, svara.
. . .
Johan <johka793@student.liu.se>
Sverige - Friday, March 08, 2002 at 13:17:02 (MET)
VEM KAN GE MIG ETT RÅD?

Vid ett tillfälle har jag blivit avsnäst och oförskämt behandlad av en läkare och en av dennes sjukvårdspersonal.Jag blev kränkt och tog mycket illa vid mig och min upplevelse var mycket chock- artad.Jag kunde inte tro något sådant kunde förekomma.När jag hämtat mig beslöt jag mig för att ringa dem och fråga.Det var omöjligt att få förståelse ifrån dem utan de ansåg att det var min sak att förstå och inte de samt slängde de på luren i mitt öra.

Vidare fick jag ett brev där de kortfattat avvisade min tid på mottagningen samt skrev att jag inte kunde få komma tillbaka mera.

Jag har en väldig respekt för läkare och sjukvårdspersonal då jag är i deras händer och har aldrig vågat säga så mycket,men efter att detta har hänt känner jag mig ledsen kränkt och arg och har mycket svårt för att acceptera detta.Min hälsa är inte så god och jag har dessutom mått dåligt av det som hänt.Kan någon ge mig stöd och råd hur jag bör göra, för jag har svårt att acceptera att sådant får lov att förekomma och känner att jag borde få upprättelse.

Med varma hälsningar
. . .
Lisa 56 år <stockholmscity@msn.com>
Stockholm, Sverige - Thursday, March 07, 2002 at 20:36:34 (MET)
Sitter här med Myastenia Gravis, läste just om strålnings påverkan av mobiltelefoner mm. Har jobbat med de och inom elektroninktillverkning de sista 20år. Känns lite kusligt just nu, finns det något samband.
. . .
Maria <Schapp@spray.se>
Örebro, Sverige - Thursday, March 07, 2002 at 10:10:45 (MET)
Hej!

Jag skulle vilja veta hur man säkerställer att symptomen beror på amalgam. Att det finns en massa människor som har de symptom den här sidan förknippar med amalgam är jag övertygad om, men eftersom det saknas vetenskapliga belägg för att besvären beror på amalgam förstår jag att läkarkåren är skeptisk till att amalgam skulle vara orsaken.

Alla som skriver här i gästboken verkar vara människor som blivit bra i samband med amalgamsanering. Det vore kul om fler som inte blivit bättre, eller som "kanske blivit bättre, jag tror det" hördes i debatten. Jag slår vad om att den gruppen är mycket större. Det gäller att inte missta "samtidigt som" med "på grund av" (post hoc, ergo propter hoc).

Min personliga hypotes, som skulle vara intressant att se vetenskapligt prövad, är att symptomen beror på bromerade flamskyddsmedel i vår omgivning. Man får precis samma symptom av PCB, och flamskyddsmedlen är snarlika kemiskt. Enda skillnaden är egentligen att man bytt ut klor mot brom, och alla som läst kemi vet att byter du ut klor mot brom i en molekyl får du i stort sett samma effekt, på grund av att klor och brom ligger under varandra i periodiska systemet. Är det någon som vet om den hypotesen framlagts tidigare?

Jag har själv haft colon irritable på grund av stressigt jobb, där jag knappt kunde gå på toaletten på hela dagen. Så fort jag bytte arbetsplats fösvann symptomen. Colon irritable, liksom många andra symptom som den här sidan förknippar med amalgam har en stark korrelation till stress. Därmed inte sagt att stress skulle vara den enda orsaken, eller ens en orsak till att problemet uppkommer. Helt klart är i alla fall att stress förvärrar och kanske utlöser symptomen.

Jag tycker det är olyckligt att förknippa dessa diffusa symptom med amalgam om det inte skulle vara amalgam som är orsaken. Ingen är hjälpt av att få en felaktig diagnos. Finns det egentligen några studier som belägger att symptomen skulle bero på amalgam?

Jag vill inte lägga ut min mailadress direkt här, på grund av risken att automatiska sökrobotar hittar den och använder för att skicka så kallad spam (obeställd reklam via epost), men den som vill kontakta mig kan göra det från min hemsida.

MVH,
/Fredrik Bendz


. . .
Fredrik Bendz <"hemlig">
Lund, Sverige - Monday, February 25, 2002 at 16:24:10 (MET)


Hej! Jag vill gärna komma i kontakt med alla som har fått diagonos MS och känner att det finns ett samband med era amalgam fyllningar.Jag har själv studerat det här med amalgam och MS samanbandet och finner det väldigt intressant. Även ni som ej har fått diagonos MS får självklart också skriva till mig, för symtom som ,yrsel,panik kännslor,darrningar,dommningar på olika kroppsdelar,folkskygghet,humörsvängningar osv... Det är några av mina symtom som jag kännt under många år efter min första lagning med amalgam. HÖR AV ER! Mvh//Magnus
. . .
Magnus Nilsson <magnusnilsson75@hotmail.com>
Helsingborg, Sverige - Friday, February 15, 2002 at 01:39:25 (MET)
Hej!

Många el-överkänsliga mår dåligt av syntetmaterial och av krom i ullkläder. I internetbutiken www.alaanalui.se finns bara giftfria kläder i naturmaterial (gummiband i midja kan förekomma) och ull som inte har behandlats med krom. Välkommen in!
. . .
À la Analui <alaanalui@netscape.net>
UMEÅ, Sverige - Sunday, February 03, 2002 at 11:29:05 (MET)
Jag hamnade av en slump här, och ser alla dessa frågor om amalgamsaneringar... eftersom jag själv är tandsköterska och arbetar på en klinik i Uppsala där vi har väldigt mycket patienter med just behovet av att sanera sina tänder, så kan jag rekommendera att ta kontakt med amalgamskadefonden.


Rekommendationen som vi brukar ge är att inte hasta på för fort med saneringen. Minst 6 v mellan varje snaeringstillfälle.

Ska man låta en tandläkare ta bort amalgamet så är det viktigt att se till att de använder kofferdam, cleanup sug och friskluftsmask.

Det kan vara mycket hälsovådligt att inte ha skydd när man tar bort amalgamet. Doxadent har visat sig vara väldigt bra som ersättning.

På amalgamskadefondens hemsida så finns beskrivet hur man gör.

Ingela
. . .
Ingela <ingela.mamy6@telia.com>
Uppsala, Sverige - Saturday, February 02, 2002 at 18:07:04 (MET)
Hej! Jag sanerade mina kopparamalgamfyllningar 1986,och efteråt försvann en migränliknande huvudvärk samt andra konstiga symptomer. Jag är övertygad om att hade jag inte gjort saneringen då så hade jag varit betydligt mera sjuk idag. Jag började äta selen (novamed) eftersom det har en förmåga att binda upp giftet och oskadligöra det i kroppen. Tyvärr så gick inte saneringen till på ett sätt som inte skyddade mig som patient. Därför är jag nu Sveriges enda återförsäljare av Novamed Selen (Hemsida kommer snart). Om vi svenskar började äta en daglig dos av 200ug/dagligen så tror jag att huvuddelen av våra folksjukdomar skulle minska, speciellt de psykiska eftersom kvicksilvrets första biverkning oftast är av psykisk art. Men jag får nog akta mig för läkemedelsmaffian som gör stora vinster på antidepressiva medel.- Bygg upp en friskare kropp och lev ett längre liv med Novamed Selen- är min slogan. Får jag göra reklam på er hemsida så länkar jag upp min hemsida till er. Kram från Elisabeth
. . .
Elisabeth Lundbladh <elundbladh@hotmail.com>
Vetlanda, Sverige - Monday, January 28, 2002 at 21:30:33 (MET)
Hej på Er!

I mitt bostadsområde har man nyligen satt upp en mobiltelemast. Jag känner starkt hur strålningen påverkar mig då jag går förbi denna mast.

Vad kan man göra för att få företagen att ta ner masterna? Jag har planer på att dela ut ett informationsblad till folket i bostadsområdet.

Här tänker jag ge en uppmaning till att klaga hos företaget som satt upp masten. Kan någon ge mig tips på texter jag kan skriva i detta informationsblad. Västeråsartikeln här på kvicksilver är bra, men lite för lång. är det någon som gjort en liknande aktion? maila mig med tips är Ni snälla!

Ha det gött!
. . .
David <david.andersson@excite.com>
Lund, Sverige - Wednesday, November 28, 2001 at 21:18:10 (MET)
Hej. Det är bra att sidor som denna finns. Jag är själv drabbad men efter 14 år så är de flesta symptomen borta. Jag ska lägga en länk på min sida och hoppas därigenom att skicka fler besökare hit. Är någon känslig för icke helt rumsren humor så besök INTE min sida. MVH Leif
. . .
Leif Larsson <leif.are@home.se>
Malmö, Sverige - Saturday, November 24, 2001 at 03:11:07 (MET)
Hej.

Vilken tur att jag hittade denna sida.

Jag skall börja med amalgansanering, har många och stora. Nu letar jag efter en tandläkare som skall göra detta. Finns det någon förteckning över tandläkare som utför saneringar.

Kan någon hjälpa mig att hitta en "seriös" tandis.

Mvh Raili Pudas
. . .
Raili Pudas <raili53@hotmail>
Stockholm, Sverige - Wednesday, November 14, 2001 at 11:07:00 (MET)
Hej! Jag letar efter information om kvicksilvrets skador på kärnspolen som orsakar felfördelning av kromosomerna, mitt barn har Downs syndrom och jag är övertygad om att grundorsaken är kvicksilvrets skadeverkningar. Tyvärr saknas forskning inom området. Jag har i flera år ätit organisk selen efter en tandsanering 1986 och tror också att selen tillskottet bidragit till att min son fick en lindrig form av Downs. 1991 fick jag problem med underproduktion av tyroxinet i sköldkörteln (vilket kan ha ett samband med Hg). Jag har ochså ätit organisk selen periodvis först 50ug/dagligen men när jag var i gravid i 4:de månaden fick jag lunginflammation och ökade selenintaget till 200ug/dagligen för att återfå mina krafter. Mitt barn ammade jag i 2 år och efter detta fick han själv selen på 100ug/dagligen till 5årsålder. Han är idag 120cm lång och 8½år gammal. Tyvärr är språket eftersatt men jag ger honom tillskott av linolsyra 1tsk/dagen. Linolsyra är ett av hjärnans näringsämne och ökar produktionen av myelinet som barn med Downs har brist på. Skriv till E Lundbladh, Storgatan 79, 574 31 Vetlanda Sweden.
. . .
Lundbladh Elisabeth <elundbladh@hotmail.com>
Vetlanda, Sverige - Tuesday, November 13, 2001 at 10:03:51 (MET)
Hej!

Hur i hela fridens namn kommer jag i kontakt med er.

Vill veta mer om hur petö-metoden fungerar på en vuxen man som har en hjärnskada efter stroke med hjärnstamsblödning. Snälla ta kontakt med mej för mer information.

Vänligen Christina Eriksson
. . .
Christina Eriksson <chia.eriksson@bredband.net>
Umeå, Sverige - Friday, November 02, 2001 at 19:53:35 (MET)
har någon av er drabbats av B12 VITAMIN BRIST ? ELLER har ni inte tänkt på att ta denna test" skriv svar viktigt/ mvh babs
. . .
babsan <duskan@privat.utfors,se>
norrb, Sverige - Thursday, November 01, 2001 at 08:42:31 (MET)
Hej! 1996 borrade tandläkaren upp en gammal rotfyllning för att jag hade värk i den. Det visade sig att jag hade en inflammation bakom lagningen. Inflammationen behandlades med basisk lösning. Ett dygn senare blev jag jättesjuk. Det sved som brännässlor i varenda cell i kroppen. Jag stannade hemma ett par dagar i tron att det skulle gå över. Symptomen försvann inte utan det blev bara värre. Jag fick koncentrationssvårigheter, svårt att tåla ljud och ljus, blev lättirriterad, askgrå i ansiktet, håret ändrade färg mm. Jag fick tag i information av en slump som handlade om amalgamförgifting och därmed fick jag hjälp. Men jag fick betala hälften själv. Jag hade 14 amalgamlagnngar som all var borttagna på våren 1997. Min hälsa förbättrades mycket.Jag har fortfarande perioder som jag mår dåligt. Särskilt när jag försöker gå ner i vikt. Så fort jag går ner ett kilo börjar det bränna i munnen och i alla muskler. Finns det någon som har tips om hur man kan göra för att må bättre undeer viktminskning. Jag behöver gå ner 20 kg, men det är svårt att hålla ut när man blir sjuk. MVH Åsa
. . .
Åsa Thornell <asathornell@swipnet.se>
norrköping, Sverige - Tuesday, October 30, 2001 at 18:46:58 (MET)
Underbart! Jag är inte speciellt intresserad av just amalgamfrågan men detta var en underbar källkritisk analys av G-P:s "journalistik"!

Allt som oftast tar G-P upp något som man råkar ha kunskap om, antingen allmänbildning eller yrkeskunskap - dessa artiklar är nästan uteslutande icke faktamässigt korrekta, vinklade, viktig information utelämnad eller lösryckt ur sitt sammanhang alltså kort sagt strunt. Dessutom är G-P fega och tar inte upp brännande ämnen, man smeker gärna kommunalgubbar och andra medhårs. Gärna grävande journalistik men inget som hotar Hjörnes kompisar.

Synd att man vill ha något lättläst vid frukostbordet, det retar mig varje dag att jag prenumererar på denna morgontidning som håller kvällstidiningskvalitet på sin höjd! Varje dag får jag min intelligens förolämpad. Tyvärr orkar man ju inte vara källkritisk hela tiden, om man nu inte råkar vara journalist till yrket så man sväljer nog omedvetet all möjlig förvanskad och icke granskad fakta.

Det borde göras en djupare och mer generell analys av detta elände till publikation!
Tack för mig!
. . .
Anders <desinformation@gp.se>
GBG, Sverige - Tuesday, October 16, 2001 at 01:18:21 (MEST)


Hej

Har själv fått diagnosen utbränd av min läkare. Men uppsökte en homeopat då jag inte blev bättre av att bara vila. Homeopaten gav mig diagnosen kvicksilverförgiftning. Äter selen och lite annan homeopat medicin och mår mycket bättre.

Läste en artikel (i Lidköpingsbladet) om läkaren Kajs-Marie Nordell som haft flera amalgamskadade patienter. Hon skriver att läkare nu kan fastställa kvicksilverförgiftning trots att det inte finns några utslagsgivande tester. Karakteristiskt för hennes fall var mångfalden av symptom från olika organ, tex en trötthet som bara förvärrades efter sömn, fibromyalgi med muskelsammandragningar och värk, sänkt stämningsläge, dåligt närminne och koncentrationssvårigheter, ja till och med demens, oförmåga att tåla stress, vilket leder till allt försämrad "simultankapacitet" eller en känsla av "utbrändhet". Läkaren kan vidare i rehabiliteringssyfte ordinera utbyte av amalgam och andra metaller och detta kan då ske med hjälp av sjukvårdens(inte tandvårdens) högkostnadsskydd.

Alltså mycket billigare än att sanera på egen bekostnad!

Min spontana reaktion är: Om forskare verkligen vet att kvicksilver har dessa effekter, varför får inte fler den hjälp de behöver? Ännu en anledning till att vi får allt sämre förtroende för läkarkåren.
. . .
Musse Pigg
Stockholm, Sverige - Wednesday, October 10, 2001 at 17:45:20 (MEST)
hej hej!!...jag håller på med ett arbete om MS..och jag tycket att jag hittat massor med bra fakta hos dig!! ..om det finns fler saker att berätta maila gärna!! ...Tack Erika
. . .
Erika <rosa_faran>
Ängelholm, Sverige - Thursday, September 13, 2001 at 16:28:55 (MEST)
Hello !
I am now in the phase of amalgam removing. They have been installed about 30 years. Last winter I have only serious problems because of amalgam, I think. Because sympthoms are so familiar to this poisoning. I have tried to prepare to operations by having extra vitamines and minerals. I have only 6 amalgam fillings, but even that amount can cause problems. I had weakness in legs, and after change of 2 fillings from left side, my right leg started to work a bit better. Next filling will be removed on 09.07 (with protection), happen what happens. Because I really want get rid of them. But the main concern is the name of plastics composite, which is for sure safe. Knowledge or answers for that question I would like to hear ! I will report later what are the feelings after the operation.
. . .
Jukka <jukka.kokkoniemi@valmet.com>
Tuusula, Finland - Thursday, July 05, 2001 at 07:16:50 (MEST)
I have now probably different heavy symphtons, because of amalgams in teeth. They have been there installed about 25 - 30 years. and occasionally bothered me a bit. But now for 8 months I have been very tired, lost my weight, digestion badly working, mental problems, fatique in legs, pain in head and neck etc.

I have had 6 fillings, 2 big ones in left down, 2 smaller in left up, and right up. 2 from left up were removed in 20.06, and I think right leg became stronger after that. The rest will be removed in 09.07, and I hope that clouds will start disappear from that on. I have tried to take supplements for 2 months, like B, E, C-vitamines and minerals zelen, zink, magnesium, calcium.
. . .
Jukka Kokkoniemi <Jukka.Kokkoniemi@valmet.com>
Tuusula, Finland - Wednesday, July 04, 2001 at 14:12:09 (MEST)
EASY LIVING: MAKE LOVE, NOT AMALGAM.

En insändarskribent skrev något om den "dysfunktionella" uppväxtens roll till hur man blir som man blir och får det som man får det. Njae. Jag är nog litet skeptisk just på den saken.

Jag både äter fel, röker och har en "dysfunktionell" uppväxt. Dessutom blev jag utkastad från folkskolan efter sjätte klass. När jag som 14-åring började att arbeta som elektrikerlärling råkade jag stå i vägen för ett timmersläp som gick över bröstkorgen, och fick därvid alla framtänderna utslagna. En guldbrygga sattes in i överkäken (den korroderar nu kraftigt, men jag har inte råd att byta den; det kostar mer än 60 000 kr), så där där blev jag av med amalgamet i ett enda "slag". Mina amalgambelastningar blev halverade även om förhållandet mellan guldet i övre garnityret i förhållandet till det undre kan vara något att fundera på (vem kan låna mig 60 000 spänn räntefritt?).

I dag går jag på Selen och Kopparbärs och ser fram emot min 60-årsdag, då ett litet nätt arv med största sannolikhet kommer att kunna uttaxeras. Jag ska då beställa himmelskt snygga porslinsgaddar till övre käken! (Saneringen av amalgamfyllningarna i nederdelen är jag snart klar med så där kan min älskarinna slippa de sista fula svarta, skrovliga inslagen för att i stället koncentrera sig på det som saken gäller!).

Vid pass 61 års ålder ska jag utveckla min tillvaro genom att utvidga kopparbärsandet med en och annan flaska utsökt konjak.

SÅ VISST FINNS DET HOPP OM LIVET!

Jean "Kopparbärs" Åberg
. . .
JANNE
THN, Sverige - Tuesday, July 03, 2001 at 10:17:11 (MEST)
Är väldigt intresserad om det finns någon som har blivit bra från "ulcerös colit" efter tungmetallssanering. Kan vederbörande vara så god och skriva till mig och förklara när, var, hur?

Har i princip blivit av med de flesta symptomen 3.5 år efter sanering, men magen.......

Må väl! Johan
. . .
Johan <sjostrand_johan@hotmail.com>
Göteborg, Sverige - Wednesday, June 27, 2001 at 00:01:06 (MEST)
Intressant att läsa Birger Gran's sakliga och tänkvärda svar till Lars Jacobsson.

Själv inser jag att Lars Jacobssons något förmätna inställning som kommer till uttryck i meningen "Men i det sammanhanget är professors- eller docenttiteln avgörande och räcker för massmedia som garant för kunskap" grundar sig på ett felslut i logiktänkande då titlar inte är garantier som gäller. Vi har många exempel i historien som visar på sanningshalten i mitt påstående.

Det räcker väl att lyfta fram hur auktoriteter använde sin myndighet mot Galile när han påstod att jorden rörde sig runt solen. Auktoriteterna "Högt bildade lärda och präster" sade att de hade den/de professors- eller docenttitlar som var avgörande för kunskap. Vilket felslut!! Givetvis är det inte titlarna som avgör om något omtvistat är på ett eller annat sätt.

Trist är att sådan argumentering lägger slöjor över ämnet/temat och vidare tar kraften ur alla inblandade.

Själv har jag sedan lång tid tillbaka haft både guld och amalgam i min mun.

Amalgamet togs bort och många av mina besvär försvann bl.a. oral galvanism.
. . .
Lars Dyhr <lars.anita@spray.se>
MALMÖ, Sverige - Tuesday, June 26, 2001 at 11:35:24 (MEST)
Hej jag skulle vilja ha tips på personer som kan det här med avgiftning efter sanering. Finns det någon som blivit frisk av att använda sig av en viss metod. Hör gärna av er för tips och utbyte av erfarenheter. Bästa hälsningar Anders Nordin
. . .
Anders <anders.nordin@se.hagglunds.com>
Ö-vik, Sverige - Thursday, June 21, 2001 at 09:25:04 (MEST)
Hej jag undrar om det är någon som vet någon som är duktig på det här med kvicksilveravgiftning. Undrar framförallt om någon använt homeopatmedel och effekten av detta. Äter själv vitaminer och mineraler. MVH Anders Nordin
. . .
Anders Nordin <anders.nordin@se.hagglunds.com>
Ö-vik, Sverige - Tuesday, June 12, 2001 at 15:29:08 (MET DST)
Sveriges kvicksilverhaltiga avfall bör förvaras i bergrum i underjorden, berättade SVT text häromdagen.

Det bör byggas ett nytt djupförvar för några hundra miljoner föreslår en stalig utredning.

Citat:
" -Kvicksilver är ett stabilt grundämne
som behåller sin giftighet för evig
tid. Det gäller därför att hålla det
isolerat, säger Lars Högberg, som
granskat hur förvaringen ska ske."

Det är mystiskt varför det anses att man ska kunna bära starkt kvicksilverhaltig amalgam i munnen under decennier...
. . .
Chakotay
Sverige - Friday, June 08, 2001 at 09:30:01 (MET DST)
Hej.

Har läst lite inlägg, en bra sida.

Jag har en massa amalgamfyllningar, men tack o lov inga speciella symptom.

Men ett annat problem har jag och det är att min tandläkare har sagt att amalgam efter många,många år börjar "jäsa" i tanden och det innebär att tanden går sönder, vilket har inträffat för mig nu 3 ggr. Och det är ju inte billigt idagens läge att laga en tand.

Man måste ju och då blir lagningen med plast,porslin.

Finns det någon som vet hur man blir av med sin tandläkarskräck, jag fasar för att gå till tandläkaren, ligger där i stolen med svettiga händer,hjärtklappning och massa kväljningar. Tack.
. . .
Mervi <mervi.helenius@telia.com>
Sverige - Tuesday, June 05, 2001 at 11:40:15 (MET DST)
Hej
Jag har problem med tandlagningsmaterial. Hösten -99 bytte min tandläkare en amalganlagning mot kompositplast. Genast uppstod en syrlig, metallisk smak i munnen. Han lagade om tanden två gånger men problemen kvarstod. För övrigt kände jag mig fullt frisk. I februari -01 byttes ytterligare en amalganfyllning till kompositplast (båda lånt bak vä underkäke). Metallsmaken (eller syrlig) ökade samtidigt som jag blev sjuk. Har mått dåligt sen sista bytet, magont, illamående, yrsel, konstig smaak i munnen mm. Tandläkaren tror det kan bero på amalganet så jag började sanera i vänstra delen av munnen (där är den otrevliga smaken). Har haft cement samt plast tillfälligt i väntan på porslinsinlägg. Smaken samt dåligtmåendet kvarstår. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Tandläkaren säger att porslinsfyllningarna limmas med plast. Jag är rädd att det är plasten jag inte tål. Har till och med funderat på att sätta tillbaka amalgan eller dra ut tänderna i vänster del av munnen. Känner mig desperat. Mycket tacksam om någon kan ge mig ett råd. Kan doxadent användas?
Med vänliga hälsningar
. . .
Mats Roxling <roxling@telia.com>
Ronneby, Sverige - Monday, June 04, 2001 at 16:21:12 (MET DST)
Hej!
Mycket bra sida det här. Såg att det i Norge nu finns ett nytt tandlagningsmaterial som heter DoxaDent. Blev glad, men sedan försvann glädjen då jag läste att det innehåller almuminium! Det här kan väl inte vara bra? Kanske lite bättre än kvicksilver, men nog finns det bättre alternativ?
Jag har själv genomgått sanering från kvicksilver men också aluminium och andra skadliga ämnen. Vad jag förstått och känner är, att vi inte skall ha några metaller i kroppen överhuvudtaget. Men som terapeut ser jag ju att till sist handlar det för alla om immunförsvaret och en sund inställning till både kropp o själ.
Ingen behöver vara sjuk i dessa tider, då det finns så många bra metoder och produkter att få hjälp utav.
Jag är obotlig optimist!!
. . .
Monica Ardenmark <042-160078@telia.com>
Helsingborg, Sverige - Monday, May 21, 2001 at 13:06:24 (MET DST)
Mobiltelefoner!

Har läst mycket om infraljud och elektromagnetiska fält. Har ljudutbildning i försvaret.

Detta som vi håller på med kommer om några tiotals år att visa ett resultat. Telefonen vid örat ger ett elektromagnetiskt fält på kanske 10 cm. Detta i sig är farligt men nu tillkommer ett högfrekvent som i sin tur konstruerar multipplar på det låga infraljudet (e-m fält). Hela vår miljö består av infraljud. Är det farligt? Ett exempel: Vid signalspaning så lyssnar man på en militärmakt och om du startar enbart en mobiltelefon inom 30meter ifrån antennerna så slås allt ut. Givetvis beroende på vissa saker.

Att infraljud påverkar oss människor det kan han i öst redovisa. Sovjet hade tre stationer som kallades radar utplacerade och med dessa kunde man påverka människors beteende på långa avstånd för vi vet att låga frekvenser vandrar långt. Det är lätt att sända en viss frekvens för att göra folk passiva. En fråga? Finns det en i regeringshuset?

MVH Teddy
. . .
Teddy Engberg <t.engberg@home.sol.se>
Trelleborg, Sverige - Tuesday, May 08, 2001 at 08:57:04 (MET DST)
Hejsan!

Med glädje ser jag att det pågår något som vi vanliga inte vet. Det är tur att någon håller kontroll på verkligheten. Detta med almagan och kvicksilver är en skräckläsning! Drabbades själv av att ha en mun som smakade batteri men sjukvården förstod inget. Efter ett relativt sunt leverne drabbades jag av hjärtinfarkt. Värför? Det spelar ingen roll nu men vi måste börja tänka på våra barn! Tyvärr så har inte alla föräldrar det förståndet för det är viktigare med bilar och prylar för det är roligt men att läsa hur vi driver oss till undergång är inte roligt! Tack för detta!

Detta visar på makt och girighet!

Teddy Engberg
. . .
Tedd Engberg <t.engberg@home.sol.se>
Trelleborg, Sverige - Tuesday, May 08, 2001 at 08:32:33 (MET DST)
Hej!
Jag har börjat sanera mina tänder, ska ta bort alla metaller i munnen.
Jag vågar ännu inte tro att det ska hjälpa, men faktum är att jag känner mig redan piggare.
Däremot blev jag mycket dålig vid sista behandlingen, klarade de 4 första bra. Fick yrsel, illamående, mer värk i kroppen och feber det tog ung. 14 dag. innan det jag blev lite bättre. Men jag har all tid att ta det långsamt med saneringen. Har varit mycket dålig de sista 6 åren och förstår nu att det funnits i mitt liv sen slutet av 60-talet, då jag fick min son och lagade flera tänder med amalgam.
En förhoppningsfull Brith.
. . .
Brith <brith.e@ebox.tninet.se>
Karlskrona, Sverige - Sunday, May 06, 2001 at 09:24:49 (MET DST)
Äntligen är saneringen påbörjad. Jag är glad men skitskraj. Är sedan många år patient på Odontologen i Gbg, och har hela tiden känt mig trygg och alltid blivit schysst behandlad. Dom har haft ett enormt tålamod som hjälpt mig att bli kvitt min tandläkarskräck. Nu är jag tyvärr inte lika trygg längre. Började för 1½år sedan påpeka att jag hade plåt-metallsmak imunnen kombinerat med stark sveda på tunga och i kinder. Nämde detta ett flertal gånger för ett antal tandläkare, ingen kunde ge mig någon förklaring. Ett idiotiskt råd var att jag skulle äta råa rotfrukter!!!!!! men hallå!!!!! Visste själv absolut noll om amalgamskador. Det gick ett tag till och inget hände. Jag tuggade ständigt tuggummi för att inte känna smaken. Svedan vid tandborstningen var fruktansvärd, tårarna sprutade av smärtan. Nu började jag själv misstänka att detta måste ha med mina fyllningar att göra.Tog då kontakt med Amalgamskadeförb. för att få råd. där fanns en vänlig själ som kunde bekräfta vad jag misstänkte. Blev rek.boken Fri från amalgam av Magnus Nylander, den boken blev min räddning. Blev samtidigt så grymt chockad. Herregud, handlade boken om mig? Ångest, fobier, hjärtklappning, håravfall, mukel-inflammationer, ledvärk-halsproblem m.m. Allt detta har ju jag levt med i nästan 10 år. Nu fick jag även svar på varför alla djävla lyckopiller inte har hjälpt ett dugg. Det värsta och mest tragiska är att jag vid 35-års åldern slutade producera östrogen, blev av med mensen och kom in i ett för tidigt klimakterium, och har nu ätit hormontabletter(östrogen progesteron)i 15 års tid. jag läste boken från pärm till pärm och fick både kunskap och styrka att slåss för min sak. Jag gjorde en skriftlig sammanställning av mina symptom. Nu skulle alla mina krafter o nyvunna kunskaper användas, och jag skulle bara bli tagen på allvar. Det var inte lätt men jag var så övertygad att jag ändå fick rätt till slut. Fick tid på Oral.kir. då hade jag svampangrepp på tungan, fick kortisonsalva, vilken även skulle hjälpa motsvedan. Klart det inte gjorde. Amalgamsjuka försvinner inte med salva detta är nu nästan ett år sen, svedan är kvar så även amalgamfyllningar. Har sen dess haft en mjuk bettskena vilken hjälper en hel del.som skydd mot svedan. saneringen är som sagt igång. första fyllningen gick bra o så som krävs användes både kofferduk o sug. Vid nästa tillfälle var det dags för en kindtand. Amalgamet satt på utsidan av en kindtand hon hade då inget att fästa gummiduken i så både näsa o svalg var helt oskyddade. några dar efter blev jag hes o näsgångarna svullnade. iväg till läkare hade infektion i hals o näsgångar. avslutade peicillinkuren för en vecka sedan, är nu åter hes. många andra symptom har även blivit värre. gå aldrig med på behandling utan skyddsåtgärder.näsan kan ju täckas, kvicksilverångor är minst lika farliga. jag är förbannad ,rädd o besviken. en stilla undran o inte så lite förvåning till dig på odontologen: hur ska du få mig att känna trygghet o förtroende när du ena gången var så noga med kofferduk, bara för att nästa gång strunta i skyddsåtgärder?? olycksfall i arbetet?????? för mig är din ståndpunkt i amalgamfrågan helt klar. tänk då på att även ni som arbetar med amalgam dagligen ligger lika mycket i riskzonen som vi patienter gör. detta blev lite långt men för mig är det növändigt att rensa skallen. Till sist GE INTE UPP skaffa kunskap o knäpp alla som inte anser att amalgam är ett förgörande gift på näsan. mejla mig gärna jättekramar från Monica
. . .
monica lingård <moncan@mbox301.swipnet.se>
göteborg, Sverige - Saturday, May 05, 2001 at 20:18:04 (MET DST)
Tarmrening-GUA
Hej! Undrar om det finns någon som kan dela med sig av sina erfarenheter om tarmrening med GUA-metoden. Allt är av intresse, både positiva som negativa resultat. Jag funderar starkt på att göra detta, men då min kropp(mage) är fruktansvärt känslig för minsta störning, vill jag att andra delar med sig av sina erfarenheter innan jag beslutar mig. Tacksam för svar.
. . .
Paul Håkansson <paul.h@swipnet.se>
Tingsryd, Sverige - Saturday, April 28, 2001 at 20:30:34 (MET DST)
Ja, det där med Medanalys tycker jag är ett fruktansvärt övergrepp som den där Unander gjorde, och det är just sådana händelser jag försöker forma i trä som ni kan se på min hemsida, jag skriver adressen igen: http://medlem.tripodnet.nu/snidaruffe
. . .
Ulf Snidaruffe Hillermyr <hillermyr@hotmail.com>
Borås, Sverige - Wednesday, April 11, 2001 at 22:12:41 (MET DST)
Bra sida! gillar den!
. . .
Nils <Kalle@hotmail.com>
Karlstad, Sverige - Friday, March 16, 2001 at 10:45:48 (MET)
Jeg er en 34 år gammel kvinne, kommer fra Island Men bor i Norge. Jeg har nettotp opptaget at jeg eg kvikksølvforgifted.Jeg fikk mitt første amalgam som 12 åring og da blev jeg syk. De neste årene fikk jeg flere amalgamfyllinger og jeg blev bare sykere med årene.Jeg har som så mange andre vært innom nevrologer, revmatologer, endokrinolog og flere. Jeg har fått rare diagnoser som hormoneubelanse, kronisk smertesymdrom, antistoffer på glatt muskulatur og selvfølgelig somatisering, hystery, nervøsitet, depression ofl. SWiste sommer fikk jeg diagnosen tachycardia(sinus). Jeg er veldig syk men har ikke blitt tatt på alvor av leger. Jeg har haft fleste symtomer som man kan finne med kvikksølvforgiftning og de blir bare verre. Nå har jeg fått krykker på grunn av balanseforstyrrelser, jeg har broblemer med det fleste fysiskt og psykiskt. Spiste forskjellige antidepressiva i 4 år men blev bare mer syk. Jeg trengde virkelig å snakke med noen som har erfaring med kvikksølvforgiftning. Dette er som å dø sakte men sikkert.
. . .
Maria Bjornsdottir <inggud@frisurf.no>
Moelv, Norge - Sunday, March 11, 2001 at 03:18:15 (MET)
HEJ.
Jag växte upp på 40-talet på landet när det fortfarande användes kvicksilver till att beta utsäde mot skadeangrepp. Hönsen som gick fritt kom ofta åt de sådda sädeskornen och ägg var en stapelföda på landet. Jag fick tidigt många amalgamfyllningar p.g.a dålig tandhälsa. Före 20-årsåldern började problemen med värk i kroppen som tolkades som reumatism.

Vartefter kompletterades min mun med guldbrygga och en lös delprotes. På 80-talet fick jag min tandläkare - efter mycket diskussion och uder protest att byta de synliga amalgamfyllningarna mot komposit. Jag hade då också under många år haft parayxmalt förmaksflimmer.

I början av 2000 fick jag diagnosen Amyotrofisk Lateralskleros - en dödlig sjukdom utan någon tillgänglig behandling.

Alltsammans tillskriver jag kviksilverförgiftning.
Ingemar.
. . .
Ingemar Claesson <e.ingemarclaesson@swipnet.se>
Finspång, Sverige - Thursday, February 15, 2001 at 19:11:49 (MET)
Hej! Jag är personlig assistent åt en MS-sjuk dam, och jag har några funderingar på vad MS kan bero på. Det kanske kan verka lite långsökt att påstå att det kan ligga en typ av DIABETES bakom. Men jag har pratat med ca: 80 personer och alla har dom någon typ av diabetes i släkten, själva är dom symtomfria. Jag vet en dam som låg sjuk i 10-års tid, utan att läkarkunskapen kunde tala om vad som fattades. Till slut var det en fundig läkare som tyckte att man skulle ge en liten dos av insulin till kvinnan. Hon tillfrisknade fort och levde ytterligare 10 år fullt frisk innan cancer tog bort damen från oss. Denna dam hade fruktansvärda ryggsmärtor, kunde ej gå osv. Allt som tydde på en MS-diagnos, men fick alltså insulin och blev fullt frisk. Skulle vilja ha kontakt med någon att diskutera detta men via brev eftersom jag är lite omordern och inte äger en dator.
MVH Åsa Persén
Min adress:
Åsa Persén
Mästergatan 42
621 42 VISBY
. . .
Åsa Persén
VISBY, Sverige - Sunday, February 04, 2001 at 20:16:19 (MET)
Jeg vælger også at skrive her, fordi jeg selv har været kviksølvbelastet, og har fået det meget bedre - blandt andet på grund af kosttilskud som vitaminer og mineraler:

EU planlægger et Kosttilskudsdirektiv, som:

1. Vil fastsætte "øvre sikre grænser"/Upper Safe Levels (USLs) - et loft - for vitaminer og mineraler.

Disse øvre "sikre" grænser er fastsat af EUs videnskabelige kommité for Levnedsmidler, The Scientific Committe on Foods (SCF).

Grænserne for nogle vitaminer er sat meget lavt; eksempelvis er loftet for B6-vitamin sat til 25 mg dagligt, selvom mange videnskabelige undersøgelser har vist, at man kan tage terapeutiske doser op til 500 mg dagligt i perioder uden bivirkninger.

KONSEKVENSEN (af 1)er, at man ikke vil kunne producere/sælge/købe vitaminer og mineraler i større doser end disse grænser.

2. EU vil skabe en "Positivliste", hvor over 300 vitamin- og mineralstoffer ikke findes. Det vil sige, at de vil blive forbudt at producere/sælge og købe, hvis direktivet bliver vedtaget og implementeret.

Nogle af de 300 stoffer er:

Syreneutralt c-vitamin (calcium ascorbat), Ester C, bioflavonoider, silica, dolomitkalk og alle de kelerede (letoptagelige) mineraler.

KONSEKVENSEN (af 2) er, at over 300 vitamin- og mineralstoffer vil udgå af kosttilskuddenes sortiment.

Mange af disse vitaminer og mineraler bruges jo netop til at afgifte, udrense, forebygge og behandle bl.a. amalgamforgiftning.

Kosttilskudsdirektivet kommer til afstemning i Europa Parlamentet 12. - 15. februar 2001 - altså om bare 14 dage!

VI VIL HAVE RET TIL SELV AT VÆLGE, HVORDAN VI SKÖTER VORES HELBRED!

Derfor

PROTESTÉR NU VIA DEN INTERNATIONALE INTERNETPROTEST! enten via http://www.mayday-info.dk (Netop NU) eller direkte på den italienske sundheds website La Leva http://www.laleva.org (Petizione/Petition - nederst på siden)

Informér venligst alle du kender, tak!

Venlig hilsen
Tamara Thérèsa Mosegaard

Borgerrettighedsbevægelsen MayDay, Danmark
tlf./fax 1: 4499 8898
tlf. 2: 7020 7770
fax 2 : 7020 7771
. . .
Tamara Thérèsa Mosegaard <tamaratheresa@yahoo.dk>
Farum, Danmark - Sunday, January 28, 2001 at 12:22:39 (MET)
Hej !

Diagnoserna Morbus Crohn,MS, kronsikt trötthets syn-drom, Reumatism,depression,kronisk sömnstörning,tonusökning och kramper i vaderna samt ryckningar och ofrivilliga rörelser. Dessutom varit öronbarn med flertalet bihåleinflammationer och allergier.Bland annat nickelallergi.

Påbörjat metallsanering (alltså inte bara amalgamet) av mina tänder. Landstinget beviljat ansökan om kostnadshjälp, de betalar rubbet!!

Långsamt går det men tröttheten försvann på ett ganska tidigt stadium. Äter höga doser selen, c-, och e-vitamin samt Q10, mår bättre för varje månad som går !

Återkommer med rapport.

"orkade inte vara trött längre"
. . .
fortfarande anonym <KTh54@privat.utfors.se>
Uddevalla, Sverige - Tuesday, January 23, 2001 at 02:08:00 (MET)
För tre år sedan, en mörk vinterdag, gick jag till tandläkaren med en värkande tand. Eftersom det var en stor tuggtand gick det inte att fylla den med plast. Jag hade inte råd med en krona, så det fick bli amalgam, massor av amalgam. Hålet var mycket djupt.

Efter ingreppet gick jag och köpte lite mat, ringde efter en färdtjänst och väntade på gatan när det kändes som om hela världen började försvinna. Jag kunde inte riktigt stå på benen. Taxin räddade mig och tog mig hem. Väl inne i lägenheten fann jag att jag inte orkade ta av mig kläderna eller stå upp så jag la mig ner medan jag föll och föll ner i ett oändligt mörker. Jag trodde att jag höll på att dö och började gråta. Sedan började jag stamma och hela kroppen drabbades av spasmer. Jag betedde mig precis som man gör under ett epileptiskt anfall. Min son ringde ambulansen som tog mig till sjukhus. Men där fann de att jag inte hade ett "äkta epileptiskt anfall" utan lät mig ligga och skaka färdigt i ett rum innan de körde mig till psyk. Där påstod en psykiater att jag hade fått en ångestattack. Eftersom jag några gånger i mitt liv drabbats av ångestattacker visste jag att det jag hade varit med om var något helt annat.

Efter ett föredrag av Eva Harringer kom jag fram till att amalgamet kan ha varit den utlösande faktorn i kombination med de mineralbrister jag har som reumatiker (RA), kanske bl a på magnesium. Jag har dessutom en konstaterad skada på hypofysen allt sedan min ungdom.

Kan någon hjälpa mig att förstå det som hände?
. . .
Reumatiker <jarl.ewa@swipnet.se>
Uddevalla, Sverige - Tuesday, January 23, 2001 at 00:32:15 (MET)
De läkare som ger sina patienter C-vitamin varnas och riskerar sin läkarlegitimation. De tandläkare som monterar in nervgiftet kvicksilver i munnen på folk inte bara slipper undan. Dom har dessutom sponsrats av "samhället" tills helt nyligen.

Det är ju inte utan att man undrar om "samhället" helst såg att man borde dö så snabbt som möjligt. Hur skall man annars tolka "signalerna". Man förföljer det fåtal modiga läkare som försöker att hjälpa oss som blivit drabbade. Dessutom försöker man nu att få stopp på en av de få verksamma behandlingsmetoderna. Dessutom helt i strid både mot oss patienter och vårt Tandvårdsskadeförbund.

Är det underligt om man börjar att svikta i sin tilltro till "samhällets" omsorg om sina medborgare. Men det är kanske ett effektivt sätt för "samhället" att lösa problemet med alltför höga pensionskostnader för 40- och 50-talsgenerationerna?
. . .
Ivan Halvarsson <ivanh@spray.se>
Täby, Sverige - Wednesday, January 17, 2001 at 22:36:17 (MET)
Hej!   Vill bara tacka för en underbar hemsida. Har själv varit mycket svårt drabbad av kvicksilver-förgiftning, så det värmer verkligen djupt in i hjärtat att läsa dessa sidorna. Har varit med om att starta ett nätverk- Ljusbäraren, som har många deltagare som varit och är drabbade av kvicksilver-förgiftning. Så jag undrar om det är okey, att förmedla denna er sida till våra deltagare i nätverket och kanske ta med som länk på vår hemsida? Jag arbetar själv som terapeut och gör mycket ideellt arbete med människor som blivit förgiftade utav kvicksilver. Nätverket - Ljusbäraren är ett ideellt nätverk som finansieras av oss alla. Vi som arbetar med Ljusbäraren gör detta ideellt. För mer info: http://hem.passagen.se/ljusbararen. eller sänd email till 042-160078@teleia.com Tack än en gång för intressant läsning! Mvh Monica Ardenmark i Helsingborg
. . .
Monica Ardenmark <042-160078@telia.com>
Helsingborg, Sverige - Thursday, November 30, 2000 at 12:39:33 (MET)
Hej! Jag har under de senaste två månaderna amalgamsanerat 8 st fyllningar. Detta har gjorts hos en kunnig tandläkare...och jag har under tiden fortsatt arbeta heltid. Detta har jag valt att göra efter att ha fått lichen,en mycket besvärlig hudsjukdom. Jag har nu upptäckt en hårfri fläck på mitt huvud och undrar om någon som läser i detta forum har varit med om samma sak? Kan håravfallet bero på förgiftning?
Hälsningar Jenny, 27
. . .
Jenny
Sverige - Wednesday, November 29, 2000 at 19:57:00 (MET)
Hej alla   Är det någon som sanerat en del och känner sig pigg för att det efter några veckor börja få värk i ansiktet örat känna sig konstig. Det har hänt mig jag trodde att man fick ont i amband med saneringen några dar eller veckor för att sedan må bra skriv gärna till mig om era erfarenheter hälsningar Elisabeth
. . .
Elisabeth Dahl <e.dahl@swipnet.se>
Gävle, Sverige - Wednesday, November 29, 2000 at 12:39:17 (MET)
Tack för att ni möjliggör att man hittar i informationsdjungeln. Det är ett väldigt viktigt ämne ni sprider kunskap om.

Det är ett imponerande antal träffar ni har haft hittills, men det borde bli långt fler. Jag medverkar gärna till att sprida er web-adress.

Lycka till med era ansträngningar!

Boris Dragin,

dipl. akupunktör

Göteborg
. . .
Boris Dragin <boris.dragin@post.utfors.se>
Göteborg, Sverige - Tuesday, November 28, 2000 at 15:53:16 (MET)


Viktig sida - kvicksilvrets onda sida

Huvudvärk, håravfall, koncentrationssvårigheter, metallsmak och dylikt dock ej andra allergier än pollen har drabbat mig mer eller mindre. Aldrig har jag ens misstänkt ett samband mellan dessa symptom och amalgam så, men efter att besökt denna sida börjar jag misstänka och rent av få en viss säkerhet. Det som kanske gör mitt inlägg här mindre trovärdigt är om jag påstår att även snus innehåller tungmetaller. Oavsett hur det än är, låter jag bli allt som misstänks innehålla hälsofarliga ämnen.

Tandläkarnotan tänker jag inte pröjsa - det borde landstinget eller staten göra!

Bevisföring kan dock vara svår så det är bra att åtm. denna hemsida finns. Givetvis är det också bra att TV4 gräver i socialstyrelsens hålor. Socialstyrelsen är ju känd för sina halvprecisa uttalanden även inom annat, t ex märkningen av snusdosor. Mät själv existensen av cadmium och kvicksilver i en dosa Grov och häpna! Istället håller Socialstyrelsen fast i cancerrisken trots att cancer inte garanterat drabbar alla i den grad som halten av lagrade tungmetaller gör under 30 års användande. MVH LR
. . .
Leo R <l.ru@huddinge.mail.telia.com>
Huddinge, Sverige - Saturday, November 25, 2000 at 00:11:37 (MET)
Hej! Jag vill varna personer som har planer på att sanera sina amalgamfyllningar! Man bör inte ta bort mer än två per år. Att människor blir sjuka efter saneringen beror på att de fått "abstinens besvär". Kroppen har ju vant sig vid giftet och saknar det. Jag vet vad jag pratar om, min kompis höll på att mista livet. Lycka till och ta det lungt!
. . .
Goranka <goggie@telia.com>
Halmstad, Sverige - Thursday, November 23, 2000 at 19:47:15 (MET)
Jag undrar vad ms egentligen är, har börjat att visa vissa symptom på sistone. Är det vanligt att män i min ålder får det? Jag är snart 18 år. Undrar om det är normalt. snälla skicka snart ett svar....
kramar "Helge"
. . .
"Helge"
Simrishamn, Sverige - Thursday, November 23, 2000 at 15:20:42 (MET)
Jag blev dålig av amalgam när jag var 15 år med "halsflussar" och bölder i halsen en gång i månaden tills jag fyllde trettio då allt rasade ordentligt Efter att en stor plomb gick sönder och efter en halvtimmes slipning av den nya plomben så blev jag så sjuk så att jag trodde jag skulle dö.

Mitt närminne var obefintligt, jag blev förlamad, orkade ingenting, hade en otrolig muskelvärk,svårt att hålla balansen, och en rad andra problem.
Av sjukvården blev jag nonchalerad och förlöjligad.

Ett år senare blev jag gravid
Min son föddes och har grav AD/HD
Har efter ammningen sanerat(egen bekostnad) och blivit av med 90% av besvären
Jag vill bara varna andra kvinnor för att bli gravida om ni misstänker förgiftning.
. . .
Eva-Maria.Bette <evamaria@yours.com>
Sverige - Friday, November 17, 2000 at 17:36:05 (MET)


Du som ska sanera, be din tandläkare att ta guldkronorna först!

Under guldkronan kan det finnas amalgam.

För mig var det den sista tanden som åtgärdades.

Jag försökte få tandläkaren att ta guldkronorna först men lyckades inte få min vilja igenom.

Det innebär att jag nu ca ett år senare kan påbörja min väg mot hälsa. Känner tydligt att det var den sista tanden som var "spärren". Lätt euforisk med den nya känslan i kroppen.

Eva
. . .
eva <eva.edifaktor@swipnet.se>
Sverige - Thursday, November 02, 2000 at 11:01:26 (MET)
Med mina erfarenheter av sjukdom och nu förhoppning att få hälsan tillbaka.....

Snälla, varna alla som piecar sig. Eller upplys de som sysslar med dylika tjänster.

På hemväg ifrån saneringsåtgärd hos tandläkaren såg jag flicka med metallpinne i tungan.

Vad jag fick reda på är det skönhetskirurger som håller på med detta.

Stoppa idiotin!

Metaller har inte i mun att göra!

(Jag är tom allergisk mot guld. Hade använt ett halsband en tid och fick svårigheter att svälja - något som försvann dagen efter jag avlägsnat halsbandet.)

Eva
. . .
Eva <eva.edifaktor@swipnet.se>
Sverige - Thursday, November 02, 2000 at 10:48:54 (MET)
Under arbetets gång med 3-4 radioprogram om amalgamproblematiken (sändn. P4 Väst, okt/nov 2000) slås jag ideligen av hur enastående trögt det medicinska etablissemanget uppträder. Samtidigt som t.ex. SoS med en druckens envishet hävdar att vetenskapliga empiriska studier saknas när det gäller amalgamets risker, så avstår man konsekvent från försöka att ta fram vetenskapliga bevis för amalgamets ofarlighet. Attityden, människosynen från de SoS-företrädare jag kontaktat känns skrämmande. Dessutom undrar jag: varför ger sig inte kloka och hederliga grävande journalister inom såväl public servise som övriga media in i dessa frågor. Här finns obegränsat material att gräva i! Morgan Tholén
. . .
Morgan Tholén <m.tholen@telia.com>
Uddevalla, Sverige - Friday, October 20, 2000 at 11:36:21 (MET DST)
Hej, undrar om det är nån som vet en bra tandläkare där jag bor som är noga med saneringen. Undrar vad som är bäst att byta till. Om ni vill kan ni skriva och dela med er om erfarenheter om amalgasanering. Jag själv skall sanera ut,jag har panikångest sedan 7 år tillbaka. Är nu 28 år.
hälsn.maria
. . .
mariajähnke <mariajahnke@yahoo.se>
varberg, Sverige - Sunday, October 15, 2000 at 09:23:16 (MET DST)
Tack för all den information som ni har på era sidor. De är ovärderliga när man inte blir trodd av tandläkare och läkare.

Själv misstänker jag att mycket kommer ifrån alla mina tandfyllningar, som på -50 och -60 gjordes på mig.

Jag har otroligt mycket lagningar med amalgam och börjar nu inse att det säkert är de som orsakar alla mina besvär. Har fibromyalgi och är helt sjukpenisionär 54 år, sen -97.

-99 var jag hos tandläkaren och skulle laga en tand som gått sönder. Det visade sig att det nästan var bara fyllning kvar och tandläkaren jobbade med mig i ca 2 tim, för att få bort all fyllning. Sedan lagades den med ett plastmatr. och jag gick hem glad att vara klar.

All behandling gjordes utan skyddsåtgärder och jag vet att jag svalde småpartiklar hela tiden. Jag hade ändå diskuterat detta med min tandläkare, att eftersom jag har fibromyalgi konstaterat och varit mycket dålig sedan -94, ville jag att han skulle vara så försiktig som det bara gick. Men jag fick inget gensvar. Det fanns ju ingen riktig undersökning och underlag för att detta skulle ha med amalgamet att göra och ingen annan hade blivit dålig vid hans behandlingar.

Jag blev i alla fall fruktansvärt sjuk, morgonen efter. Yrsel, kunde inte röra ens på huvudet, illamående,huvudvärk och darrningar i hela kroppen. Min man ringde då tandläkaren och undrade om det hade med besöket att göra dagen innan. Men icke, det var säkert en influensa på gång.

Jag låg helt i ca 3 dagar, fortfarande mycket dålig. Jag blev sen lite bättre för var dag, men kände ändå att nu var något helt fel i kroppen. Tröttheten var värre än vanligt, värken likaså, men yrseln var både värst och helt nytt för mig.

Flera kontakter med tankläkare gav inga resultat.

Förtvilan var stor, men jag kämpade på.

14 dagar senare blev jag helt oförmögen att röra mig och svårt för att andas,det kom på 1 timma. Det blev akutresa med ambulans till sjukhuset och jag fick direkt syrgas, för jag orkade inte att andas till slut.

Låg inne för natten och förbättrades gradvis, men chocken var svår, att bli så snabbt dålig.

Dagen efter skrevs jag ut med motiveringen att jag förmodligen överdoserat värkmedicin eller överdrev min situation. Proverna visade ju ingenting särskilt.

Det tog hela hösten att komma igen, till som jag var innan detta hände. Värk, enorm trötthet hade jag haft sen -94, men detta var något helt annat.

Tog kontakt med en naturläkare till slut, ingen inom den vanliga vården brydde sig, tyckte bara att jag var snurrig och säkert deprimerad. Jag fick i alla fall börja med ett flertal vitaminer m.m som naturläkaren rek. Jag blev långsamt mycket bättre och tog bara 2 sortes mediciner, avslappnande samt en betablockerare.

Har fortsatt med detta och känt mig mycket bättre, men då kommer nästa problem. Har sett ett samband efter flera sämre perioder. Kan överhuvudtaget inte äta några lightprodukter med aspartam i eller tugga tuggummi, får yrsel och illamående direkt dagen efter och blir dålig 3-7 dagar.

Har nu äntligen hittat en tandläkare som tar detta på allvar och ska dit i nov. Få se vad detta kan ge, jag blir i alla fall trodd, eftersom han ser ett klart samband mellan amalgamfyllningar och ohälsa.

Detta blev långt, men läser allt jag kommer över om er alla som har likn. problem.

Tack för detta forum.
. . .
X <brith.e@ebox.tninet.se>
Karlskrona, Sverige - Thursday, October 12, 2000 at 06:54:39 (MET DST)
Jag har tips för dom som skall sanera bort amalgamet. Hitta en tand läkare som är van att sanera, som använder extra sug och gummiskydd runt tanden. Han skall gärna ha en syrgasblås vid näsan. Innan du sanerar gå och få hjälp av en homopat som hjälper dig innan, under tiden och eftersaneringen. Tillsist drick 5 cl rensprit 25 minuter innan du sanerar varje tand. det hjälper till så att kvicksilvret inte stiger upp i hjärnan.
tack för mig och lycka till
. . .
maria jähnke <mariajahnke@yahoo.se>
varberg, Sverige - Thursday, October 05, 2000 at 14:27:02 (MET DST)
hej jag ville bara skriva och berätta att jag är mitt i en sanering av amalgam och man mår lite si och så. hälsningar Elisabeth.
. . .
Elisabeth Dahl <e.dahl@swipnet.se>
Gävle, Sverige - Friday, September 29, 2000 at 16:50:54 (MET DST)
Beträffande elöverkänslighet. Varför inte börja skilja på de tre olika begreppen: 1. Elektromagnetisk strålning. 2. Elektriska fält. 3. Magnetiska fält. Dom är ju ganska skilda som tex människa, banan och diamant, men har givetvis som dessa gemensamma egenskaper. Det blir då lättare att förstå vad som menas,
. . .
Ove Karlström <ok@unisystem.se>
Lidingö., Sverige - Sunday, September 24, 2000 at 12:45:54 (MET DST)
Hej! Jeg er amalgamforgiftet - saneret i 1997 - og har fået det utrolig godt i forhold til en lang sygehistorie, men der er lang vej endnu. For at nævne noget af vejen jeg har foran mig, har jeg stadig nyreproblemer, allergiske reaktioner, hudproblemer, muskelstivhed specielt i ansigtet- som jeg arbejder hårdt på at få genoptrænet - og andre eftervirkninger. Jeg er i gang med at opbygge en homepage om min amalgamhistorie, med henblik på at hjælpe og informere andre i samme situation. Det er først nu, tre år efter saneringen, at jeg er ved at have overskud til sådan et projekt. Det er utrolig dejligt for mig at finde denne side. Det har været en forfærdelig lang og ensom rejse igennem amalgam helvedet, uden støtte fra nogen andre sider, end tandlægen, der hjalp mig med at få mit liv igen. Jeg vil ønske for andre der kommer i samme situation, at de kan finde nogle ligesindede og støttegrupper med. Skriv til mig, om nogen har lyst til en udveksling af oplevelser, erfaringer etc.
. . .
Lotte Nordvig <nordvigl@get2net.dk>
København, Danmark - Sunday, September 17, 2000 at 22:04:15 (MET DST)
Hej ! Jag skulle vilja ha hjälp snarast! Hoppas någon kan ge mig ett råd eller information angående titanstift och titanbro efter amalgamsanering. Min tandläkare påstår att hon inte hört talas om att man kan bli sjuk av detta, även om man är allergisk mot andra metaller och fått detta konstaterat. Efter amalgamsanering för 4 år sedan blev jag lite bättre i mina diagnoser "fibromyalgi" och sjögren syndrom. Fick en titanbro med stift insatt nu i december -99 och blev sängliggande och sjukskriven med ytterligare diagnoser som RA och njurinflammation. Orkar ingenting nu. Jag skulle vilja veta om någon har erfarenheter runt titan och dess lämplighet för metallallergiker. Snälla någon svara snabbt! Om någon kan ge ett namn på någon tandläkare i Stockholmstrakten som tar detta på allvar, vore jag tacksam. Min e-mail am.k@telia.com
. . .
Anne-Marie K <am.k@telia.com>
Stockholm, Sverige - Thursday, September 14, 2000 at 22:05:12 (MET DST)
Hej !
Tack för en bra sida med mycket bra info.

Jag har länge haft många olika "mindre" sjukdomar men väldigt ofta,
jag blir väldigt lätt förkyld och har ofta ont i halsmandlarna, huvudvärk, muskelvärk, trötthet, irreterrade ögon m.m. Jag har varit hos flera läkare och får samma svar - du är frisk... Jo jag tackar jag. Är man frisk när man vaknar på morgonen och man orkar knappt ta av sig täcket ? Jag har sagt flera ggr sagt att det kan vara allt mitt amalgam i munnen, men det tror inte min gammla tandläkare eller min läkare. Efter många försök att få ekonomisk hjälp från myndigheterna utan resultat har jag nu bestämt mig för att sanera mig från amalgam och bekosta detta själv. För att göra detta måste jag ta ett banklån.
Allt som allt kommer det att gå på ca: 30000:- Om nu detta hjälper så känns det jävligt ruttet att jag fick sätta in amalgamet aldeles gratis men ska betala så mycket för att ta ut det...

Det är sånt här som gör att man får förtroende för myndigheterna...
//Mark med 20 sty amalgam fyllningar !
PS ! Man önskar att man borstade tänderna lite bättre som liten Pöjk !
. . .
Mark <nicewho@mail.usa.com>
Stockholm, Sverige - Thursday, September 07, 2000 at 13:01:05 (MET DST)
Hej

År 1997 drabbades jag av blindhet på ena ögat, och i våras fick jag diagnosen MS. Synen på ögat fick jag tillbaka ganska fort med hjälp av kortison.

Neurologen jag går hos anser att min sjukdom kan vara någonting annat än MS för han anser att den är så otypisk trots att alla prover som tagits visar på MS.Har sedan en tid tillbaka funderat på amalgamförgiftning, har nämligen massor av plomber.

Har nu hittat sidor på nätet som visar på att missatankar om ett samband mellan MS och amalgamförgiftning verkligen exsisterar. Finns det någon annan som också har fått diagnos på en MS som är avvikande från det "normala" så vore jag jätteglad om just du kunde skriva till mej och berätta om det. Hur upptäcks förresten en amalgamförgiftning, är det via blodprov?

Hälsningar av Yvonne e- mail: yvonne.nykvist@kolumbus.fi
. . .
yvonne <yvonne nykvist@kolumbus.fi>
Grankulla, Finland - Monday, September 04, 2000 at 12:53:56 (MET DST)

Här finns äldre inlägg.


| Nytt och om sidorna | Kvicksilver startsida | Forum (skriva i gästboken) |