Forum i Kvicksilver och Amalgamriskfrågan
sista innlägget överst!
Här är inlägg gjorda före 4 september 2000.

De senaste inläggen


Hej!

Väldigt bra sajt. Är det någon som har erfarenhet av kombinationen Kroniskt Trötthetsyndrom och amalgamförgiftning. Jag har blivit utdömd av min läkare. Har lidit av kronisk trötthet i drygt tio år kopplat tillständiga infektioner bla. Är närmast "impregnerad" med antibiotika efter alla kurer de senaste 6 månaderna och åren därefter. Påbörjade sanering under våren, fick en svår reaktion direkt, symptomen klingade dock av så jag fortsatte. Efter att ha fått fel material insatt och problem med bla inflammation i underkäken, vilket ledde till akutbesök vid flera tillfällen, hos en ny tandläkare och flera täta ingrepp så har jag blivit väldigt dålig. Svår kronisk värk i närmast hela kroppen bla. Tål inga värktabletter eller antibiotika men har påbörjat behandling med akupunktur och örtmedicin. Dyrt, så jag vet inte hur länge jag har råd. Livets ironi, nu när jag vet var problemet grundar sig någonstans så måste jag ställa mig frågan, har jag råd att bli frisk?

Känner någon igen sig?

Kämpa vidare

Katarina <jaw086q@tninet.se>
Kungsbacka, Sverige - Monday, September 04, 2000 at 10:09:15 (MET DST)
Jag är amalgamförgiftad. Det är jag övertygad om. Jag har i många år lidit av eksem och svår klåda, oftast över hela kroppen. Trots behandling av läkare, med bland annat kortisonsalvor och ljusbehandling har klådan och besvären från eksemen inte blivit bättre. Under hela min sjukdomstid har jag hävdat till till läkarna att mina besvär kommer innefrån kroppen. Jag har också haft andra problem som jag inte förknippat med munnen och tänderna. I stället har jag trott att det har att göra med min ålder. sedan 1950-talet har jag ofta besökt tandläkare och har därför mycket lagningar.
  I slutet av 70-talet bytte jag tandläkare som gick igenom alla mina tänder, tog bort en del "överflödigt amalgam", som tandläkaren uttryckte saken. Jag gick även hos en tandhygienist en tid. Mitt yngsta barn, fött 1975, föddes med en mindre missbildning. Under min graviditet besökte jag tandläkare. Det var gratis på den tiden. I början av 80-talet satte jag in kopparspiral. Den togs bort 1985. Jag påverkades av den pågående samhällsdebatten. Det var ungefär samtidigt som jag började få värk i mina fingrar. Ett finger i taget. Fingrarna blev krokiga och stela. Läkare konstaterade att det INTE var reumatism. Vid den tiden började jag få besvär av eksam och klåda. 1996 fick jag en ben- och knäskada efter ett olycksfall och fick två spikar inopererade i benet. Därefter har mina besvär ökat ytterligare. På senare tid har jag även haft yrsel, tandvärk, hjärtklappning, muntorrhet, jag har i omgångar känt mig deprimerad och nedstämd. Jag har många frågor. Är jag amalgamförgiftad? Jag är övertygad om det. Har kopparspiralen utlöst mina besvär?
Till sist:
Finns det någon av er som läser detta som har liknande besvär?
Hör av er till mig på email.
Hälsningar
. . .
Marianne Carlsson <m.c@hem.utfors.se>
Göteborg, Sverige - Tuesday, August 08, 2000 at 18:40:49 (MET DST)
Jag ville skicka ett stort tack till alla som har hjälpt mej i samband med min Amalgamförgiftning. Medmäniskorna som har lyssnat på min klagosång, tandläkaren som tog sej an mej fast hon var fullbokad, läkaren som sa vad jag led av, tf`s telefon ombud mm mm.
TACK!!!!!!
. . .
Annelie Forsberg <annelie.forsberg@swipnet.se>
Sverige - Monday, July 24, 2000 at 23:50:47 (MET DST)
Jag vill tipsa om en mycket bra bok. "Tänderna- sambandet mellan tänder och sjukdomar" av Håkan Helgetun. , förlag Textab Här finns svar på de flesta frågor runt sanering.
. . .
eva <eva.edifaktor@swipnet.se>
Hofors, Sverige - Wednesday, July 12, 2000 at 02:03:31 (MET DST)
Hei!   Takk for en kjempebra hjemmeside ang. kvikksølv og amalgam. Jeg er selv et offer for kronisk kvikksølvforgiftning fra amalgam. Er det så at amalgam blir forbudt i Sverige fra år 2001? Jeg håper det, og jeg håper Norge følger "söta bror" med en tilsvarende lov. Hilsen fra Karine i Norge.
. . .
Karine T. Knudsen <hknuds@online.no>
Kristiansand, Norge - Tuesday, July 11, 2000 at 21:08:06 (MET DST)
Hejsan alla.
Vilken kanonbra sida där man kan skriva in och läsa hur andra kämpar med sina problem.
  Efter att ha genomlidigt en segdragen depression så bestämde jag mig att prata med min tandläkare om sanering om det kunde ha med mina besvär att göra.
  Först så tog jag ett blodprov på läkarstationen i Tumba där man mätte halten av kvicksilver i blodet. Jag fick till svar att det låg under ett gränsvärde och de tyckte inte att jag skulle kosta på en sanering. Jag tänkte att går det att hitta i blodet så räcker det för att ta beslutet om sanering.
  Jag återvände till min tandläkare och han gav mig ett kostnads förslag och jag bestämde mig snarast för att börja sanera.
  Nu har jag sanerat min mun från all amalgam och ersatt med plast i stället.
  Jag hade en hel del plomber som jag tog ut med ca 6 veckors mellanrum för att eliminera risken för förgiftning.
  Jag tog ut den sista plomben igår 4/7 00. Det har väl inte nu visat sig att jag lidigt av förgiftning men av bara tanken att nu veta att man inte har giftet i munnen är en skön känsla.
  Till er som läser detta om ni misstänker att ni har besvär gå till en läkare och kräv att få ta ett blodprov och skulle läkaren nobba er byt läkare och stå på er. Om det sedan visar sig att det skulle ligga under det så kallade gränsvärdet så finns det i alla fall i blodet. Ta kontakt med en tandläkare som lyssnar på er. Skulle dom inte göra det byt tandläkare. De flesta tandläkare känner idag till problemet. Kostnaden är aldrig högre än lidandet.

Sanera med förnuft ta reda på fakta. Det tar tid, men har man besvär så är det värt det.

Jag är säker på att många psykiska besvär beror på amalgamet.

MVH // Georg
. . .
Georg <knasen95@hotmail.com>
Stockholm, Sverige - Wednesday, July 05, 2000 at 10:07:13 (MET DST)
Hej!
Min mamma har varit och är sjuk i amalgamförgiftning i många, många år. Hon har sökt hjälp hos många olika läkare, men ingen har kunnat hittat något fel. Efter många försök så började min mamma att söka med hjälp av böcker, hon gav inte upp. Och efter mycket om och men så kom hon till slut på vad det var. Men det tog många år.
  Idag så vet vissa läkare att det är farligt. Och idag så har, tack och lov mamma blivit mycket piggare, visst har hon vissa problem fortfarande men det är mycket bättre. Det är väl också skönare att ha en fast diagnos på vad man har för fel. Jag är jätteglad för att hon är bättre.
  Så ni som är dåliga, jag vill munta upp er att stå på er när det gäler läkare, och det går att bli bättre.

Jag håller tummarna för er och hoppas att ni blir bättre.

Kram från Erica.
. . .
erica.maletic <erica.maletic@spray.se>
gävle, Sverige - Tuesday, July 04, 2000 at 10:44:08 (MET DST)
Tack för en informativ och bra sammanfattning av material rörande ämnet amalgamanvändning och därtill hörande risker. Sammanställningen är perfekt som utgångspunkt för vidare studier i ämnet.
. . .
Johan Torgén <homebase.b@telia.com>
Östersund, Sverige - Sunday, June 25, 2000 at 03:21:45 (MET DST)
Har lagt ut den Norske Tannlegeforenings strategiplan for amalgam på Forbundet Tenner og Helse, Troms og Finnmark sin hjemmeside.
  En slik plan har ikke vert offentliggjort tidligere, og en lignende finnes sikkert også i Sverige.
Hilsen Bjørnar Bendiksen leder Forbundet Tenner og Helse, Troms og Finnmark
. . .
Bjørnar Bendiksen <b.bendiks@c2i.net>
Tromsø, Norge - Wednesday, June 14, 2000 at 20:05:51 (MET DST)
Hur kommer det sig att "elöverkänsliga" inte klarar blindtester?
. . .
Peter Måhlin <peter_mahlin@hotmail.com>
Göteborg, Sverige - Tuesday, June 06, 2000 at 09:12:39 (MET DST)
Någon som vet eller har erfarenhet av Tetric Ceram från VIVADENT. Allergiska reaktioner eller andra reaktioner...

Undrar också om det är flera än jag som har väldiga halsproblem. Halsen känns ihopsnörd och ibland så känns det som man skulle ha fisklinor från struphuvud till käkarna vilket ger en fruktansvärd smärta när man sväljer. Finns det en möjlighet att bitar från fyllningar kan lossna under ex. tandgnisslan och fastna i halsen. Kan amalgambitar 'vandra' i kroppen?

Vill också bara tillägga att efter en inledande sanering samt ett kraftigt íntagande av Selen, Zink och Magnesium så har mitt kraftiga bultande i en käkhåla försvunnit. Det bästa av allt är att den kroniska nästäppa (med medföljande jättekråkor) jag haft under alla år har nu börjat försvinna helt. Känslan går ej att beskriva.

Tack på förhand och en gigantisk eloge till Peo för en mycket bra hemsida!!!

/Micke
. . .
Micke <umsv4@usa.net>
Stockholm, Sverige - Monday, May 29, 2000 at 01:21:59 (MET DST)
Jag tycker det är intressant att följa debatten kring kvicksilver och dess biverkningar jag har några av symtomen som beskrivs jag håller på att ta bort allt mitt amalgam till en rätt stor kostnad men jag gör det ändå men det medföljer besvär såsom tandvärk örvärk och ett gnolande i käkarna och munnnen
. . .
Elisabeth Dahl <e.dahl@swipnet.se>
Gävle, Sverige - Sunday, May 21, 2000 at 21:48:07 (MET DST)
Enligt symptomlistan finns det omöjligt någon som INTE är kvicksilverförgiftad. Den här sajten måste vara drömparadiset för alla hypokondriker.
. . .
Sieze
Sverige - Thursday, May 18, 2000 at 11:40:56 (MET DST)
Hejsan!
Är det någon där ute på nätet som har erfarenheter av hur hälsotillståndet är under saneringsperioden?
  Jag är 27 år och har just fått reda på (gjorde en blodanalys hos min homeopat) att jag är kvicksilverförgiftad. För ca 7 år sedan drabbades jag av hjärtsäcksinflammation. Sedan dess har jag inte varit mig själv utan har gått omkring med stickningar i hjärtat, värk i huvudet och i armarna. Under årens lopp har symptomen bara blivit fler och fler. Det senaste året fick jag Candida vilket gjorde att jag inte kan äta varken jäst eller socker. Jag blev otroligt trött (har två barn födda -96 och -98, och har hela tiden trott att jag är utmattad pga barnen...) Men i december -99 fick jag såna ångetsattacker och kom in i en depression, så jag var på vippen att börja käka antidepressiv medicin. (Nu får jag bara tacka min underbara släkt och familj att de inte tillät detta...)
  Men nu vet vi vad allt detta elände med mitt hälsotillstånd beror på...AMALGAM!!! Nu ska skiten bort från munnen och kroppen. Jag har börjat med en avgiftningskur och äter tillskott av mineraler och vitaminer, om ca två månader börjar saneringen. Jag har ett halvtidsjobb i en skola och vill gärna fortsätta där till hösten MEN KAN MAN JOBBA UNDER SANERINGSPERIODEN??? Den som har erfarenheter att dela med sig av får gärna "maila" till mig.
Ha det bra och kämpa vidare alla Hg-förgiftade!
. . .
Pernilla Rosvik <pernilla.rosvik@pp.inet.fi>
Liljendal kommun, Finland - Tuesday, May 16, 2000 at 19:38:32 (MET DST)
      mycket bra fakta,

jag forskar nämligen om deta!
. . .
erica
gnesta, Sverige - Thursday, May 11, 2000 at 13:52:38 (MET DST)


Vart vänder jag mig om man vill få remiss till en amalgamutredning om husläkaren viftar bort det hela?
. . .
yvonne <>
stockholm, Sverige - Monday, May 08, 2000 at 21:41:39 (MET DST)
Hejsan.
Jag tänkte bara notera lite kort att det finns en sajt för Oss som är intresserade av Miljö och/eller Demokrati:
WWW.ekoforum.nu
Välkommen.
/David
. . .
David Brunhage <kosmokatt@iname.com>
Gbg, Sverige - Saturday, May 06, 2000 at 01:05:51 (MET DST)
Jag förstår inte hur de flesta läkare och tandläkare inte begriper hur farligt det är med Amalgam. Dom kan då inte ha läst denna "site". Jag tycker att man får reda på jättemycket intressant! Tack för det! Annelie.
. . .
Annelie Forsberg <annelie.forsberg@swipnet.se>
Stora Skedvi, Sverige - Monday, May 01, 2000 at 23:34:01 (MET DST)
Hej
Är 24 år gammal och svårt kvicksilverförgiftad.
Blev glad då jag hittade denna sida.
Har pga el-överkänslighet inte kunnat använda mig av datorer på flera år.
Det är nu 9 mån sen sista uttag och jag börjar långsamt bli bättre.......
Har börjat känna lukter igen,härligt så här på våren.
Har svårt att tro att det skulle bero på den effekt Klock svamlar om.
Tycker rent ut sagt att han skall hålla käften.
Tack för ordet
och krya på er alla Hg-förgiftade!
MVH
Anita
. . .
anita celan <annac57@hotmail.com>
göteborg, Sverige - Friday, April 28, 2000 at 20:00:59 (MET DST)
Ska sanera min mun från detta vedervärdiga påfund som amalgam.
Är plast säkert eller ska man slå på stort, skuldsätta sig men vara säker på att inte få några biverkningar genaom att sätta in ett keramiskt material (porslin)?
. . .
m <umsv4@usa.net>
Stokholm, Sverige - Monday, April 24, 2000 at 00:48:28 (MET DST)
Är personligen övertygad om att amalgamfyllningarna ligger bakom mina besvär. Men som med allt nuförtiden handlar det om ekonomi. Har man råd med sanering? Var i Sverige (södra) skulle man kunna få ett kostnadsförslag. Samtidigt vill jag tacka för en mycket bra och innehållsrik sajt, som verkligen behövs.
. . .
Ronny <rfager@swipnet.se>
Ljungby, Sverige - Sunday, April 02, 2000 at 22:48:11 (MET DST)
Bra sida!!!
. . .
Anissa <m98_bea@kth.se>
Sverige - Saturday, March 11, 2000 at 10:40:42 (MET)
Ang. Maud Bergman
i ett brev daterat 1987-03-25 framgår "Att Professor Maud Bergman anser att u.t. samliga amalgamfyllningar borde avlägsnas, eftersom man kan räkna med att det bildas sublimat och även fritt kvicksilver från sådana fyllningar"
Men det var för TIO år sedan!!!!
. . .
Torgny Engman <torgny.engman@swipnet.se>
PITEÅ, Sverige - Tuesday, February 29, 2000 at 00:00:25 (MET)
mycket intresant läsning
. . .
bo thysell <bo.thysell@telia.com>
lomma, Sverige - Sunday, February 06, 2000 at 12:51:43 (MET)
"Klocken"

Av berättelsen framgår att du är en svårt sjuk människa. Som jag uppfattar ditt inlägg har du under alla dina 18 levnadsår lidit svårt. Tydligen har du trots din svåra sjukdom klarat av din tandhygien och har sluppit att sätta in några konstmaterial i tänderna. Vad som därför oroar mig särskilt är att du ändå söker dig till denna spalt, tror du kanske att du varit utsatt för en s.k. dubbelblindtest, dvs att någon förvirrad illvillig tandläkare har satt in amalgamfyllningar i dina tänder utan att du p.g.a. din svåra sjukdom har förstått detta. Eftersom du inte tror på möjligheten av att detta ”möjliga amalgam” kan ge dessa besvär och eftersom du inte tror dig ha ett enda implantat vill jag ge dig ett Tips.

En sedan mer än 20 år Ökänd tandläkare på västkusten märkligt nog nästan en spöklikt namnlik kopia eller kanske ett original av dig själv har troligen botemedlet för just dina svåra besvär.

Be ditt apotek att tillverka stora sockerpiller, observera, och detta är speciellt viktigt, de skall ha kraftigt blå färg.

Sedan tar du varje timma ett av dessa piller tillsammans med ett stort glas vatten. Din namne försäkrar att det hjälper mot praktiskt taget allt. Om du mot förmodan skulle behöva ett återställarpiller så kan de beställas på samma ställe, men observera dessa skall vara små och röda.

Med förhoppning om ett snabbt tillfrisknade.

Tyvärr kände jag inte till denna metod när jag tog bort mina amalgamfyllningar. OK, visst försvann många av mina problem, men det hade ju varit både billigare och roligare med blå piller.
. . .
Stig Persson
Varnhem, Sverige - Friday, February 04, 2000 at 14:57:59 (MET)


Jag undrar hur en kontoll av kvicksilverförgiftning går till och var man gör den. Jag lider av håravfall som läkarna inte har hittat någon förklaring till, avdomningar i kroppen så fort jag e stilla , jag vaknar på nätterna pga av detta . Mitt kortminne existerar knappt. Jag kan fråga en person tio gånger vad den heter. Min förmåga att ta tag i saker och ting e kass .. Jag studerar och kan sitta med böckerna framför mej en hel dag men gör ingenting utan går till sängs utan att ha gjort en läxa .. Totalt handlingsförlamad..

Jag har amalgamfyllningar i nästan alla kindtänder .. som liten tog jag sönder en termometer och satt på golvet och lekte med kvicksilvret som runnit ut ... Kan det vara så att jag är kvicksilverförgiftad? Det verkar så när jag läser symtomen här.Tacksam för svar hur jag ska få veta hur det ligger till.
. . .
Sara Henriksson <nefi75@hotmail.com>
Sverige - Thursday, January 27, 2000 at 14:32:03 (MET)


Mycket viktig information!
Det är ett riktigt förmyndarsamhälle vi lever i. Jag kan inte tro att det är sant. Vad ska till för att vi ska bli hörda? Att alla sjuknar in på samma sätt som vi har gjort. Nu när man äntligen har kommit på det, vad det är för nånting som är "orsaken" till ens lidande. Ja, då kan man inte ens få den hjälpen som man behöver.

Snälla kan ni tipsa mig om någon som sanerar amalgam i Stockholm, någon som jag kan vända mig till. Jag har en fibromyalgidiagnos, utslaget nervtransmittorsystem och kramp i muskler, tarmar, urinvägar och grava hormonrubbningar.

Jag behöver hjälp! Jag har kostat på massor med pengar jag egentligen inte har på alternativvård som hjälper tillfälligt men symtomen kvarstår, har ca 8 amalgamfyllningar.

Ps Har ni något tips på fonder man kan söka för att bekosta en sanering själv. Jag är 34 år och skulle önska bli gravid snart så det är bråttom med en sanering samtidigt kan jag inte bli gravid på egen maskin (PCO och hormonrubbningar)utan måste göra en provrörsbefruktning då har jag chans att påverka tiden för befruktningen utan att veta om det i själva verket blir något resultat dock.

Vore väldigt tacksam för svar.

MVH Camilla

Vore ni intresserade att unisont skicka klagobrev, likadant utformade, till socialstyrelsen som har varit ansvariga för att lägga ned Amalgamenheten i Uppsala. Kanske tom gå vidare ännu högre upp i toppskiktet, politikerna ansvariga bakom.??? Jag är mycket beredvillig att samordna något, en brevmall eller om någon annan har någon ide??? Var snäll och skriv till mig.

http://www.rbcsverige.com/camilla eller på email: hemmavidberget@hotmail.com
. . .
Camilla M-Bergenheim <hemmavidberget@hotmail.com>
Stockholm, Sverige - Thursday, January 20, 2000 at 19:03:03 (MET)


Amalgam är inte giftigt. 90% av symptomen som folk "råkar ut för" pga amalgam passar utmärkt in på mig, 18 år utan ett enda implantat. Det ni råkat ut för är den sk placeboeffekten, ett uttryck som säkert de flesta "amalgamförgiftade" kommit i kontakt med. Det är främst pga samhällets och medias påtryckningar som amalgamet blivit "farligt". Det ska sägas att amalgam funnit bra mycket längre än människorna med amalgasymptom, men kvicksilvret har funnits där hela tiden... Vidare bör sägas att det inte finns EN ENDA korrekt genomförd vetenskaplig undersökning som tyder på att amalgam är farligt. Att människor blir friska efter en amalgamsanering förnekar jag inte, men tillfrisknandet beror inte på amalgamavlägsnandet i sig, utan på att kroppen utsöndrar sk "gladhormoner" i samband med patientens vetskap om att amalgamet är borta. Undersökningar har gjorts då man sagt till patienter att man tagit bort deras amalgam, men bara hälften blev sanerade; den andra hälften blev "lurad". Resultatet blev att samtliga blev mer eller mindre friska, just beroende på placeboeffekten.
. . .
Gustav Klock <klocken99@hotmail.com>
Göteborg, Sverige - Wednesday, January 19, 2000 at 21:44:25 (MET)
 
Ovanstående inlägg är ett försök att skapa tvivel och att vilseleda, personen i fråga är väl insatt och har tagit ställning för att försvara fortsatt användning av amalgam. Utan att se till de fakta som finns om risker.

"Amalgam är inte giftigt." 50% kvicksilver ett av de giftigaste ämnen vi känner till, som ständigt läcker, han kopplar väl sitt påstående till en av de "ovetenskapliga" studier som gjordes då man sänkte ner amalgam i destillerat vatten (helt olikt den korrosiva miljö som munnen är), och sedan ansåg sig ha bevisat att kvicksilver inte läckte från amalgam.

En uppfattning om kvicksilvers giftighet och vilka symtom som man kan få ger frågorna som ställdes i den studie US FDA (USAs mat och drog administration) initierat. Att symtomen är allmänt vanliga i befolkningen, en befolkningen där flertalet har eller haft amalgamfyllningar, är därför kanske inte så underligt, vem vet eller kan säga vad som är orsakerna till dessa problem? Dagens medicin och officiella sjukvård försöker till 99% enbart lindra patienternas symtom, inte finna orsaken till symtomen!

 "MERCURY & TOXIC METAL SENSITIVITY QUESTIONNAIRE

 1. Have you had sore gums (gingivitis) often over the years?
 2. Have you had mental symptoms such as confusion, forgetfulness?
 3. Has severe depression been a frequent problem?
 4. Has ringing in the ears (tinnitus) been present?
 5. Have TMJ (temporal mandibular joint) problems been a concern?
 6. Have you had unusual shakiness (tremors) your hands or arms or twitching of muscles?
 7. Do you have 'brown spots' or 'age spots' under your eyes or elsewhere?
 8. Have you tended to have more colds, flu, and other infectious diseases than 'normal'?
 9. Have you had food allergies or intolerances?
 10. Have you been to many doctors and they have usually said "there is nothing wrong"?
 11. Do you have numbness or burning sensations in your mouth or gums?
 12. Do you have numbness or unexplained tingling in your arms or legs?
 13. Have you developed difficulty in walking (ataxia) over the years?
 14. Do you have ten or more amalgam fillings?
 15. Do you often have a 'metallic' taste in your mouth?
 16. Have you ever worked as a painter or in factories or in pulp/paper mills that used mercury?
 17. Have you worked as a dentist, or dental assistant?
 18. Have you ever had Candida or yeast infections (vagina, mouth, or GID tract)?
 19. Do you have a lot of bad breath (halitosis) or white tongue (thrush)?
 20. Have you frequently had low basal body temperature, below 97.4 degrees F/ 36.5 degrees C?
 21. Do you have problems with constipation?
 22. Are you on antidepressants now or have you been in the past?
 23. Do you have heart irregularities or rapid pulse (tachycardia)?
 24. Do you have unexplained arthritis in various joints?
 25. Is your sleep poor or do you have frequent insomnia?
 26. Have you had frequent kidney infections or do you have significant kidney problems?
 27. Are you extremely fatigued much of the time and never seem to have enough energy?
 28. Do you have unidentified chest pains even when ECG, X-ray and heart studies are normal?
 29. Do you have irritability or dramatic changes in behaviour?
 30. Is it common for you to have a lot of mucus in your stools? "

Det finns inte "EN" enda vetenskapligt korrekt studie som visar att amalgam skulle vara ofarligt.

PLACEBOEFFEKTEN att "gladhormoner" vad det nu är skulle göra att man genom att tro skulle bli friskare, saknar vetenskaplig grund, där myter blivit till tro och vetenskap!   Läs också:
Är placebotänkandet evidensbaserat? (PDF) [Läkartidningen . Nr 35 . 2002]
Kan placebo påverka hälsan? [SBU - Vetenskap & Praxis 3-4 2000]

Lögner!
Inga "Undersökningar" där patienter blivit "lurad" är publicerade, trots frågor har han intet givit något svar om vad detta är för undersökningar. Undersökningar som om de hade genomförts skulle vara etiskt grovt kränkande!
 


Hej allesammans! Hemskt att läsa om att amalgamet tycks ställa till med så mycket onödigt lidande för så många människor! Jag har haft värk i muskler mm jag också, men jag tycker att jag blivit bättre sen jag började äta "levande Föda" som tillskott dagligen. Detta är klorofyllrika, mörkgröna grönsaker o alger. Klorofyllet sägs ha en viss förmåga att ta upp tungmetaller i molekylens mitt när den lämnat ifrån sig magnesium atomen inne i kroppen. Där i mitten sägs även järn kunna tas upp varpå hemoglobin bildas. Det kanske är därför som så många som äter levande grönt upplever att de blir piggare?! Maila mig gärna om Du är intresserad av detta! Ta väl hand om er allesammans ! MVH Cecilia
. . .
Cecilia Berggren <cicci@rbcmedlem.com>
Stockholm, Sverige - Sunday, January 16, 2000 at 14:13:35 (MET)


Hej!

Tack för en väldigt bra sajt!
. . .
Katarina <jaw086q@tninet.se>
Kungsbacka, Sverige - Friday, January 14, 2000 at 18:47:14 (MET)


Hejsan

Här finns den riktiga ersättning för Amalgamet.

Finns redan på marknaden.
. . .
Anders
Sverige - Monday, December 06, 1999 at 22:06:01 (MET)


Hej!   Jag tycker att det var väldigt bra skrivit. Jag undrar själv om det är denna sjukdom jag har. Jag blir rädd när jag läser att man kan bli så dålig att man inte ens kan stiga upp ur sängen. Det är också fruktansvärt jobbigt att kämpa mot läkare som bara vägrar att lyssna på patienten. Tack för en bra sida.
. . .
helene <helenemoseley@hotmail.com>
Simrishamn, Sverige - Thursday, November 04, 1999 at 21:47:07 (MET)
Hej ! Jag heter håkan jag tycker dinn sida var jette fin.Jag komm hit av en slummp bara. Fint skrivet ock ha det bra.
. . .
håkan pettersson <hakan.pettersson@vasteras.mail>
skulltuna, Sverige - Sunday, October 31, 1999 at 15:55:01 (MET)
Jeg er selv blevet afgiftet for kviksølv, ved at få alle mine plomber udskiftet med plast, og så er jeg blevet afgiftet og målt ved hjælp af dimival test af læge Bruce Kyle. Men jeg har stadig scene af kviksølforgiftningen ca. 6 år efter. Hvem har så måtte betale for den afgiftning her i Danmark. Det har jeg selv, og det ha kostet mig og min kone ca. 100.000. kr.Dk.

Med venlig hilsen
Bent Poulsen
Nålevænget 7, gøl
DK.9440 Aabybro
tlf. 9696 5033
. . .
Bent L. Poulsen <blp@post10.tele.dk>
Danmark, Danmark - Wednesday, October 27, 1999 at 06:16:42 (MET DST)


Hej
Jag är nyfiken på om någon känner till en tandläkare/läkare här i stan som arbetar med att amalgamsanera samt bekämpa MS med tex antioxidanter eller dyl.Tacksam för alla svar jag kan få om var man vänder sig och hur man ska gå tillväga.
Bamsekramar till er alla som kämpar på mer era sjukdomar!
Maria
. . .
Maria <marst413@student.liu.se>
Norrköping, Sverige - Friday, October 01, 1999 at 14:47:47 (MET DST)
Hejsan!
jag har bestämt mig för att sanera mina tänder men skjuter upp det hela tiden pga rädsla för att bli sämre. Jag har en ms-diagnos sen 3 år tillbaka och mår relativt bra, men vill naturligtvis göra allt för att må ännu bättre.

Finns det någon med ms som har erfarenhet av sanering och vill dela det med mig vore jag jättetacksam!
. . .
Pia W Dammhag <dammhag@swipnet.se>
Eskilstuna, Sverige - Friday, September 10, 1999 at 10:06:29 (MET DST)


Jag gillar eran sida. Den bidrog starkt med uppgifter till mitt arbete om Hg i skolan. Tack!
. . .
Mad Martin <spaceace83@hotmail.com>
Filipstad, Sverige - Wednesday, September 08, 1999 at 14:16:16 (MET DST)
Hei.Takk for kjempe fin side.jeg er en jente fra norge som i lengere tid har hatt plager som ikke kan defineres eller forklares. Er for tiden på yrkesrettet attføring pga kronisk sykdom.jeg kjenner meg igjen imange av symptomene som blir beskrevet her,og lurer på om noen kan gi meg flere opplysninger om amalganforgiftning og eventuelt hvordan jeg skal gå frem for å bli frisk.
. . .
bruno <astrinoaonline@hotmail.com>
harpefoss, norge - Thursday, September 02, 1999 at 21:48:04 (MET DST)
vill ha information om hur man blir av med kvicksilver efter amalgamsanering när man inte tål selen.
. . .
yvonne elvin <k-elvin@Swipnet . se>
Överklinten, Sverige - Wednesday, August 25, 1999 at 20:43:34 (MET DST)
Hejsan! Finns det någon som haft diagnosen Tinnitus(öronsus) och samtidigt varit amalgamförgiftad, blivit sanerad och blivit kvitt tinnitussen? snälla svara om just du har blivit frisk.
. . .
lillan <lillan_65@hotmail.com>
Alingsås, Sverige - Sunday, August 22, 1999 at 11:56:35 (MET DST)
Är det någon som har Ulcerös colit eller någon annan tarmsjukdom och är sanerad.

Själv är jag sanerad Jan.-98. Tycker mig ha blivit av med en massa symptom och även fått någorlunda bukt med magen.

Snälla skriv och berätta om era erfarenheter.
. . .
Johan Sjöstrand <sjostrand_johan@hotmail.com>
Göteborg, Sverige - Sunday, August 22, 1999 at 00:48:24 (MET DST)
Jag skrev ett inlägg tidigare om mitt behov av c-vitamindropp f a må bra.

Jag vill berätta att jag fått kontakt med en läkare som hjälper mig nu så jag har klarat av både studier och arbete. Jag är evigt tacksam f a det finns människor som vågar trotsa det vedertagna och som kan lita till sin egen kunskap. Att riskera sin egen legitimation f a hjälpa en tämligen oviktig medmänniska är inget annat än rent hjältemod. Om vi andra bara visade bråkdelen av den styrkan skulle livskvalitén höjas radikalt tror jag.
. . .
carola svahn <gorsva@algonet.se>
Alsike, Sverige - Saturday, August 21, 1999 at 19:21:21 (MET DST)
hej, det är chockerande men positivt att se saker och ting i denna klartext. Söker själv efter försäkringskassans juridiska riktlinjer, nån jävla ordning har de väl?
Med hälsning Margareta Tullgren
. . .
Margareta Tullgren <tullgren@t-online.de>
Hamburg, Tyskland - Thursday, August 12, 1999 at 19:59:53 (MET DST)
Är det någon som vet hur mycket kvicksilver som används inom jordbruket för betning av utsäde? Var hittar man mer info om detta?
Mvh Göran
. . .
Göran H
Stockholm, Sverige - Saturday, August 07, 1999 at 10:37:06 (MET DST)
Hej igen,

finns det någon som läser detta som har fått hjälp av landstinget att komma tillrätta med problemen med kvicksilverförgiftning beroende på amalgamfyllningar i tänderna. Snälla, skriv i så fall och berätta detta antingen i detta forum eller till mig via min e-post.

Man verkar inte veta någonstans hur man skall hantera problemet efter den nya tandvårdsreformen.

Sommarhälsning
. . .
Anneli Carlsson <tom.carl@alfa.telenordia.se>
Sverige - Tuesday, July 27, 1999 at 19:26:04 (MET DST)
Detta är en tankeväckande sajt. Internet när internet är som bäst ! Det är uppenbart att svensken måste i högre grad på egen hand och tillsammans, värna om de gemensamma intressena.

Att lita för mycket på politiker, ekonomer, "mediamonopol", toppstyrda experter, ... håller inte i längden. Sajten http://sweden.homepage.nu vill även den skapa medvetenhet och intresse för fakta.

Amalgamdebatten är mycket intressant, skrämmande och belysande.
mvh
lb
. . .
Lars Björnsson <lb@emaila.nu>
Osby, Sverige - Friday, July 23, 1999 at 20:25:08 (MET DST)
Vad är det som bromsar våra styrande från att ge sina röstande medborgare en chans till ett bättre liv för De som har många mystiska, men inte främmande sjukdomar och som är dirkt relaterade till Amalgamet????

Är pengar så inihelvete mycke värda att folket kommer i andra hand??

Barbro Westerholm är ju parodin på Folkpartiets kräftgång, den f.d socialchefen.!!

Rösta inte på ett s.k. Folk-parti, de vet ju inget eller vill inget veta!!

F.ö. Vet jag att tandvårdschefen i Luleå var fullständigt befriad av tänder vid ett seminarium i Piteå!!Varför??

Har HAN också sanerat, som jag, Jag gjorde detta 1982 och har lagat EN enda tand efter detta, på 17 år!!

Så var det med hållfastheten..

Alla sorters krämpor infann sig så länge det fanns amalgam i Käften, så ut med skräpet kära medborgare och visa tänderna för de styrande, för själva vågar de inte p.g.a. att de sanerat!!!

"STOPPA AMALGAMET, MEN INTE I KÄFTEN" helfrisk!!

mvh torgny engman Pitebo
. . .
Torgny Engman <torgny.engman@swipnet.se>
Piteå, Sverige - Wednesday, July 14, 1999 at 00:26:23 (MET DST)
Hej igen!

Jag har skrivit tidigare här och berättat lite om mig mina symptomer angående sanering.

Idag 5 juli 1999 är jag färdig med saneringen, det har tagit 5 år.

Jag har inte fattat det riktigt än att jag är färdig, det är blandade känslor pga jag har varit så sjuk.

Men det är underbart att äntligen blivit av med alla metaller i munnen.

Sen är jag ju riktigt snygg i munnen och vågar skratta större med munnen.

Många av symptomen är borta, en del är kvar men jag hoppas att det kommer att försvinna efter hand.

Nu är det bara kroppen som ska hämta sig, det tar nog sin lilla tid, pga att jag har säkert lite metaller kvar i kroppen, men nu är nästa steg att rensa varje metall, en åt gången (kan vara tuffa utrensningar). jag kommer att få homeopatisk medicin för detta. Jag har gått hos en mycket bra homepat här i Skövde hela tiden jag har sanerat. Som har gett mig mineralet, spårämnen och homeopatisk medicin.

Det jag är mest stålt över mig själv är att jag orkat och klarat av allt detta, nu börjar jag se ljusare pÅ livet.

Så jag vill bara säga till alla ni som håller på och sanerar. Misströsta inte, kämpa på!

LILLEMOR
. . .
LILLEMOR CARLSSON <lillemor.carlsson@swipnet.se>
SKÖVDE, Sverige - Monday, July 05, 1999 at 15:31:19 (MET DST)
Hej! Jag har sanerat allt amalgam 1990 och ca 4 år efter det så mådde jag väldigt dåligt med upprepade infektioner av alla de slag. Jag fick en sorts komposit ilagt i tänderna istället. Jag mår nu bättre än vad jag kan minnas att jag gjort någon gång tidigare i mitt liv. Jag fick min första amalganfyllning vid 6 års ålder! Kompositen är ju inte lika hållbar som amalgamet så en del fyllningar har fått lagas vilket är mycket enkelt och snärtfritt och heller inte så dyrt. Problemet är att sist jag lappade fyllningar så blev jag sjuk! Jag fick en typ av allergisk reaktion som varade i tre dagar och gav lätt feber och illamående. Har någon varit med om nåt liknande så mejla till mig och berätta. Jag vill också ha råd hur jag skall göra för att slippa bli sjuk när man lappar lagningarna.
MVH Sussie
. . .
susanne s <s3449446@spray.se>
Sverige - Wednesday, June 30, 1999 at 13:39:11 (MET DST)
Efter att ha gått igenom 1 och 1/2 år av tunga mediciner mot ångest(panikattacker och fobier) samt depression utan någon som helst hjälp.Så är jag glad att ha hittat den här sidan.Äntligen känns det som om jag har hittat orsaken till de flesta av mina psykiska och fysiska besvär.Min sanering startar den 21/6 och det känns bra.Jag skriver här igen och berättar hur det går.Ha de
. . .
Patrick <krobbe84@hotmail.com>
Sysslebäck, Sverige - Friday, June 11, 1999 at 13:12:52 (MET DST)
I korthet: Jag bytte ut amalgamet 1988-1990.Blev mkt bättre efter en lång tids sjukdom. Dock har det kvarstått problem med ansiktssmärtor samt ett med- fött bettfel har ju inte gjort saken bättre. Därför måste jag hela tiden laga och bygga upp mitt bett. Det är viktigt att tandläkarna från början rensar bort allt amalgam. Fortf. får jag ut små svarta klumpar ur öronen. Tandläk.högskolan här i Umeå får helt underkänt av mig i behandlingen av oss sjuka. Bättring önskas! Vi som har den här sjukdomen MÅSTE FÅ ERSÄTTNING AV FÖRSÄKRINSKASSAN DÄRFÖR BLIR JU DET HÄR MED AMALGAMET EN KLASSFRÅGA VILKA HAR IDAG RÅD ATT BYTA OCH LAGA TÄNDERNA
. . .
Ingrid Fjellström
Umeå, Sverige - Tuesday, June 01, 1999 at 13:17:11 (MET DST)
Ägnar sig landstinget i Västerbotten åt åsiktsregistrering?

För en kort tid sedan vände jag mig till landstinget i Västerbotten med önskemålet om att få del av de regler och anvisningar som utfärdats med anledning av den tandvårdsreform som trätt i kraft den 1 januari 1999. Jag erhöll svar av Lars Sjödin, som säger sig ansvara för landstingets handläggning av reformen.

I svaret skriver Lars Sjödin: ”Innan jag skickar något per mail vill jag veta vilken Du är, eventuell organisation Du tillhör och vad uppgifterna skall användas till.” Jag trodde inte mina ögon när jag läste hans svar.

Allmänna handlingar har var och en enskild rätt att erhålla utan förbehåll. Den rätten är ett fundament i ett öppet och demokratiskt samhälle. Rätten bedöms så viktig att den är fastlagd i våra grundlagar.

Vidare sägs i förvaltningslagen, en lag som myndigheter och tjänstemän skall vara särskilt förtrogna med, att myndigheterna har en serviceskyldighet gentemot enskilda. Skyldigheten innebär att upplysningar, vägledning, råd och annan hjälp till enskilda skall lämnas i frågor som rör myndighetens verksamhetsområde. Frågor från enskilda skall besvaras så snart som möjligt.

Genom tandvårdsreformen har landstingen erhållit helt nya uppgifter på tandvårdsområdet. Det gäller uppsökande tandvård i kommunerna, nödvändig tandvård för vissa patientgrupper samt tandvård som ett led i en sjukdomsbehand-ling. Sådan tandvård skall nu kunna erhållas avgiftsfritt eller till vanliga patientavgifter inom ramen för högkostnadsskyddet. Det vilar därmed ett stort informationsansvar på landstingen så att samtliga innevånare i länen får kännedom om detta.

Men om det svar jag erhållit av Lars Sjödin ger uttryck för landstingens allmänna vilja till information är det minst sagt illa ställt. Då kommer innevånarna knappast att ha någon som helst kunskap om sina rättigheter till den tandvård som landstingen nu har ansvaret för.

Greger Christoffersson

e-postadress till landstinget i Västerbotten:
landstingskontoret@vll.se
. . .
Greger Christoffersson <greger.christoffersson@swipnet.se>
Uppsala, Sverige - Saturday, May 22, 1999 at 23:49:51 (MET DST)


Jag har varit inne på Gunilla Woldes hemsida. Där hamnade jag så småning på hennes länk "En sjuk historia" och kände igen mig så otroligt mycket. Det var som om hon skrev om mig. Det handlade om klimakteriet, som jag kom in i när jag var 40 år, efter fyra barn. När jag kom till slutet av hennes historia, märkte jag att det var inte klimakteriet hennes historia handlade om, utan om Kvicksilverförgiftning! Herregud, jag som hade hela min mun full med amalgmfyllningar förut. När jag var 15 år, 1965 var jag inlagd på Danderyds Sjukhus för "njurinflammation, dubbelsidig". De skrev visst blodkärlsinfektions i journalen till sist, visste inte riktigt vad det var. Jag var borta från skolan i en hel termin. Det började inte med njurinflammationen, utan en andra massa konstigheter. Hade jag Kvicksilverförgiftning då?! Nu är jag 49 år, äter hormoner för mina klimakteriebesvär. Men jag tycker fortfarande att jag har hjärtklappning och alla kända besvären kvar, kanske inte lika mycket. Eller också vill jag tro att så är fallet, eftersom jag äter hormonerna. När mina tvillingsöner var ca 2 år, 13 år sedan. Fick jag hela min kropp full med hudutslag, hela jag men inte mitt ansikte. De uppstod som en slags blåsor som kliade jättemycket. Den hudsjukdomen fick jag diagnostiserad som "Lichen ruber planus", tror jag det stavas. Den sjukdommen skulle jag ha i ca ett år, sen skulle den försvinna för att aldrig komma tillbaka. MEN, jag får fortfarande dessa konstiga utslag, inte lika mycket som då, men de kommer år efter år. Dessutom har jag ont i mina leder, med jämna mellanrum. Allt detta viftar jag bort med "klimakteriebesvär". Tänk om det inte är det som är felet............ Vad vet jag.
. . .
Marianne Bergman <marianne.bergman@kurir.net>
Stockholm, Sverige - Monday, May 03, 1999 at 17:27:18 (MET DST)
Nu kan vem som helst kontrollera vart offentliga tjänstemän och politiker har surfat på sin jobbdator. Detta efter ett utslag på onsdagen i regeringsrätten, som fastslog att kommunalrådens så kallade cookiefiler är offentlig handling. [990501]
. . .
Lars Hedenström <lars.hedenstrom@mail.bip.net>
Eskilstuna, Sverige - Saturday, May 01, 1999 at 18:51:29 (MET DST)
Amalgam!

- Vi har efter lång användning och oroväckade medicinska undersökningar, äntligen, upptäckt att kvicksilver kan vara farligt!!!

- Ändå har kvicksilver använts i årtusenden, men det är den senaste medicinska forskningen som satt fart på insikt och debatt.

- Kvicksilveroxid (Cinober) användes ända fram i historisk tid till att utsmycka kroppen. Den klart och djupa röda färgen ansågs vara klart "sensuell" för inte så länge sedan, användes till bl.a. läppstift. Som färgmedel i form av kvicksilveroxid så fann detta grundämne sin användning från förhistorisk tid till våra dagar. I slutet på förra seklet ingick kvicksilvret ofta i allkemistens dröm att omvandla mindre ädla metaller till guld. Ironiskt nog lyckades man framställa enstaka atomer av guld från kvicksilver genom kärnreaktioner, men inte på kemisk väg...(som bl.a. allkemisten August Strindberg hoppats på)

- Jag håller med om att vi lyckats separera ut en hel del kvicksilver från olika mineraler.

- Men jag vill påstå att den enorma debatt och de politiska beslut som förorsakats av kvicksilver är minst sagt konstig...

- Sanering av kvicksilver i samhället innebär att vi får enorma depåer med kvicksilver. Vad skall vi göra av detta???

- Vi skall inte tala om de enorma mängder kvicksilver som redan spritts i naturen p.g.a. vår gamla elektronik med reläer, rör till radioapparater fri användning av kvicksilver. Detta har bl.a. lett fram till att vi bl.a. höll på att förlora hela vårt bestånd av rovfåglar... ("kanske var det något som påverkade miljön").

- Snälla lyssna lite till den grundläggande kemin som alla tandläkare lärde sig på gymnasiet. Kvicksilver kan reagera med andra metaller och bilda stabila legeringar som t.ex. amalgam. Det är ett av de mest effektiva sätten att "binda" kvicksilver till en fast fas.

- Vad grundar sig vår debatt på? (Kunskap-okunskap).

- Jag kan ite ge svaret, men efter att under många år jobbat med radioaktivt avfall, så anser jag att vi har mer allvarliga "naturliga" miljöföroreningar saker att "skydda" mänskligheten mot än radioaktivt avfall.

- Ämnen som genomgår radioaktivt avfall försvinner så småningom, även om det tar lång tid för vissa ämnen. Däremot så kommer kvicksilvret (och andra tungmetaller) alltid att finnas kvar i ett förvar...

- Det betyder att vi skall bygga ett säkert slutförvar för radioaktivt avfall, där vi vet att aktiviteten minskar med tiden, medan vi kan ta "vilket bergrum som helst" för förvaring av tungmetaller.

- När jag säger tungmetaller menar jag kvicksilver och bl.a. cadmium, bly et.c.

- Dessa ämnen kommer "aldrig" att försvinna naturligt, utan läckage från slutförvaret är en förutsättning för att koncentrationen skall minska...

- Så personligen betvivlar jag att plutoniumoxid från utbrännt kärnbränsle är farligare än t.ex. kvicksilveroxid. (Men det återstår att undersdöka)

- Varför skall då säkerhetsmarginalerna vara så mycket större för radioaktivt avfall än för annat miljöfarligt avfall?

- Jag kan inte se annat än politiska beslut som är vetenskapligt ogurundade. (Vem skall man lita på?)

- Varför skulle vi forskare presentera uppgifter som vi inte tror på och som vi skulle tolka som ett stort problem för mänskligheten???

- Inför minst samma säkerhetsfilosofi för andra miljöfarliga ämnen som de radioaktiva avfallsprodukterna... Men det skulle inte någon ha råd att betala för...

- Det radioaktiva avfallet är det första miljöfarliga avfallet i mänslighetens historia där vi förutsett att vi skall ta ansvar för kommande generationer. Skulle inte detta kunna vara en mall för annat miljöfarligt avfall??? -Eller skulle vi då inse att det skulle kosta för mycket?

- Dagens perspektiv och avsatta medel för att slutförvara utbrännt kärnbränsle på 500 m djup i granitiskt berg i kopparkappslar, kanske kan behövas för något annat mer akut miljöfaröligt avfall?

- Men vill vi se det ? (politiskt?)

- Personligen tror jag inte det. Vi får Kanske ännu en gång se hur kärnteknologin går i spjutspetsen för hur vi skall hantera miljöfarligt avfall. Men hur skall vi sedan hinna och ha råd till att rädda resten av miljön???

- Snälla, snälla tandläkare, visa hur kvicksilverhalten i människokroppen kan öka vid en kvicksilversanering. Tänk inte bara på er ekonomi (utan även er och er sköterksas hälsa!)

m.v.h.
Mats
. . .
Mats Skålberg <mats.skalberg@mailbox.swipnet.se; mats@nc.chalmers.se>
Stad? Lycke, Sverige - Monday, March 29, 1999 at 21:27:44 (MET DST)
Hej
För ca 2 år sedan sanerade jag nederdelen av munnen från amalgam. Jag hade genom egen diagnos bestämt mig för att göra detta. Under saneringen så användes inget av de skydd som jag läst om på denna sida. Jag undrar hur lång tid det tar för min kropp att ta hand om det kvicksilver som jag antagligen fått i mig i saneringen. Kan man så här i efterhand göra någontig? Och var i Skåne kan man säkert sanera sin mun? Om någon har svar kan ni väl skicka dem.
. . .
Anna Åkermo <lantapanta@hotmail.com>
Höör, Sverige - Thursday, March 18, 1999 at 12:16:37 (MET)
Jag har haft ansiktsvärk sedan 1983 - orsaken kan vara amalgamrelaterad eller om det handlar om en långvarig överansträngning som gjort att musklerna hamnar i ett kroniskt kramptillstånd enligt en läkare.

Jag bryr mig inte om orsaken utan vill förstås bara leva ett så normalt liv som möjligt.

Jag har med jämna mellanrum försökt skaffa hjälp - det har inte varit lätt.
Jag har bara reagerat positivt på en behandling under alla dessa år och det var c-vitamindropp. När jag fick 1 infusion i veckan under ca 2 år försvann
sakta men säkert smärtorna och närminnet förbättrades och jag började
känna mig frisk!! Vilken lycka !

Men p g a att 2 läkare i Uppsala blev prickade så kan jag inte längre få min medicin för vem vågar skriva ut c-dropp till mig nu? Följden blir att jag snabbt förfaller och orkar snart bara sitta och stirra i väggen.

Vad gör jag nu ? Jag vet inte. Är du i samma situation eller vet du någon som kan hjälpa mig får du gärna höra av dig.

Jag vill ha tillgång till c-vitamindropp igen.
. . .
Carola <gorsva@algonet.se>
Alsike, Knivsta, Sverige - Tuesday, March 09, 1999 at 08:38:29 (MET)
Hej
Tack för en fin och värdefull hemsida.
Var kan jag få tag på information om Birgitta
Brunes jobb och teorier på engelska?
Eller liknande beskrivningar?
Olle Dahlberg
Norge, fd. Eskilstuna
. . .
Olle Dahlberg <olled@online.no>
Fevik, Norge - Sunday, March 07, 1999 at 22:09:32 (MET)
Hej jag undrar om man kan få tinnitus(öronsus)pga amalgamförgiftning?jag har haft tinnitus i snart 3 år.amalgam har jag i 12 tänder. jag har funderat på att sanera men är lite orolig för att bli sjuk av det. om jag nu sanerar vad skall jag då använda för fyllning istället? säg inte porslin för det kostar ju 3000kr att laga en tand. finns det någon som kan hjälpa mig? skicka mig då ett svar.
. . .
anette <lillan_65@hotmail.com>
Alingsås, Sverige - Friday, March 05, 1999 at 18:49:56 (MET)
Her fant jeg mye nyttig og interessant informasjon. Veldig bra.
. . .
John Roger Dyrseth <john.roger.dyrseth@fellesdata.no>
Horten, Norge - Monday, March 01, 1999 at 14:04:30 (MET)
Läste här nyss att man i Dalarna får ett nyinköpt dyrt kremeatorie, som skall rensa röken efter oss från kvicksilver!! DET ni!! Att vi aldrig blir arga och gör en rejäl revolt...river socialstyrelsen t.ex. är då för konstigt! Som levande med kvicksilver i munnen är det alldeles ofarligt... Som döa ska röken efter oss renas från kvicksilver! Gunilla f.d. levande kvicksilverrökbomb!!
. . .
Gunilla Wolde <gunilla.wolde@telia.com>
Enköping, Sverige - Friday, February 26, 1999 at 20:16:07 (MET)
Hej jag undrar om någon vet någon bra läkare i Sverige.. Jag skulle behöva göra en tungmetall analys osv.. samt om någon vet hur man skyndar på utrensningen i kroppen.. har testat att äta Magnesium och selen bl.a men blir sjuk av detta.. //Andre
. . .
Andre Hakvinsson <Hakvinsson28@hotmail.com>
Pasadena, USA - Friday, February 19, 1999 at 18:51:00 (MET)
Hej! JAg håller på med ett fantastiskt intressant arbete om tungmetalller och tackar för informationen som inte hjälpte mig ett skit
. . .
Sofie Persson <fia_fauxpas@hotmail.com>
Falkenberg, Sverige - Thursday, February 18, 1999 at 10:33:25 (MET)
Hej alla vänner!     På min hemsida med adressen: http://w1.171.telia.com/~u17106946/pennan/pennan/sjuk_hist/index.htm har jag berättat i bild om hur jag mådde innan det upptäcktes att det var amalgamet. Kanske kan någon av er ha glädje och vissa áha upplevelser av den sidan. Jag har nyss tillverkat den och den skall länkas också till min första meny! Otroligt att det får förekomma amalgam fortfarande!

PS angående frågor nedan. det är PENGAR och människoförakt som styr när det gäller avskaffandet eller inte avskaffandet av amalgamet = kvicksilvret! DS Gunilla
. . .
Gunilla Wolde <gunilla.wolde@telia.com>
Enköping, Sverige - Wednesday, February 17, 1999 at 17:53:23 (MET)
Välkommen till forum/gästbok´s sidan, jag hoppas att det är många som vill skriva.
Vad har du för åsikter om Amalgam och hur tycker du sjukvården fungerar.
Är det makt och pengar som styr eller ?

Friday, April 04, 1997   22:15:18


Scripts created by Matt Wright and can be found at Matt's Script Archive

Vill du läsa ännu äldre inläggen går du hit.


| Nytt och om sidorna | Kvicksilver startsida | Forum (skriva i gästboken) |