Forum i Kvicksilver och Amalgamriskfrågan
sista innlägget överst!             skriva i gästbolen

Jag har funderingar om symtomer kan komma tillbaka efter många år när man sanerat tänderna. Jag gjorde det c:a 1980 och blev bra, men efter ett ryggskott 1999 har jag stora problem att gå och ont i ryggen.

Har inte hittat något om det.
. . .
Jill Ericsson <jill.048130229@nybro.mail.telia.com>
Orrefors, Sverige - Tuesday, March 30, 2004 at 19:20:38 (MEST)


VAR finns alla vilka blivit skadade angående titanskruvar i käkben ..    implantat behandlingar???!!!!!     Titan är ju tillika amalgam ett mycket osäkert material beträffande munhålan SAMT ANDRA problem angående detta !!    VAR FINNS NI ..   jag vet att dessa människor lider oerhört !!
. . .
TITAN < ahb006w@tninet.se>
bollnäs, Sverige - Sunday, March 21, 2004 at 17:44:30 (MET)
Hej

Jag heter Anna och praktiserar på miljökontoret i Uppsala och har just varit på besök hos en dam vars situation jag inte trodde var möjlig i Sverige i dag. Hennes problem känner jag igen hos flera av er som har skrivit på denna sida eftersom även hon haft amalganfyllda tänder. Hennes kvicksilverförgiftning har gått så långt att den sen många år tillbaks har gjort henne till elalergiker samt att hon är otroligt känslig för all form av metaller. Hon kan inte ens värma upp sin lilla elsanerade lägenhet på vintern p.g.a. strömmen från infravärmen samt de upphettade värmeledningarnas avgivning av metallånger. Hon har inte fått någon alternativ uppvärmning av socialen eller kommunen eller vem det nu är som har ansvar för det, utan värmer sig med värmeljus och har så gjort de senaste tre vintrarna. Hennes tillvaro är en katastrof och jag blev djupt illa berörd och vill försöka hjälpa henne på något sätt. Läste på denna sida om liknande problem och vill oerhört gärna veta hur man ska gå vidare. En läkare har sagt att hon behöver ytterligare sanering i överkäken trots att alla hennes tänder är utdragna.

Vill någon likasinnad få kontakt med Laila får ni hemskt gärna ringa eller maila mig. Finns det någon som har information och kan hjälpa henne komma vidare blir jag också oerhört tacksam

/Anna

011 13 58 59
. . .
laila genom anna <annth710@student.liu.se>
Uppsala, Sverige - Friday, March 05, 2004 at 14:00:41 (MET)
Till alla som skadats av amalgam.

Nu finns en ny svensk sida som koncentreras till att publicera personliga vittnesmål på webben.

Tillsammans kan vi bygga upp unik dokumentation om amalgamets skadeverkningar.

Det får ta år - men sedan finns det där,för alla att läsa.

Det talas alltid om Vetenskap och Beprövad Erfarenhet när skadeverkningar skall förnekas.
Nu är det dags att den Beprövade Erfarenheten får tala - d.v.s. vi kvicksilverskadade.

Sänd ditt vittnesmål - långt eller kort - du får publicera dig under signatur - men namn och adress ska finnas med till amalgam.se.

Låt oss visa dem att vi inte godtar mörkläggning av våra skador.
Låt oss visa dem att vi finns - och att vi har både insikt och röst!

Skicka in ditt vittnesmål till webmaster@amalgam.se

V.Karlsson - kvicksilverskadad. http://www.amalgam.se
. . .
AMALGAM.SE <webmaster@amalgam.se>
Sverige - Monday, March 01, 2004 at 14:16:29 (MET)
Hur kommer det sig att man får fibro utan att ha en eda amalgamfyllning?
. . .
Mi <isma@chello.se>
Hässelby, Sverige - Tuesday, February 17, 2004 at 13:39:49 (MET)
Hei

Jeg har bakgrund som ingeniør i Miljørettet Helsevesnet i Norge.

Jeg ble syk og ble gitt diagnosen MS.

Legen sa noe jeg ikke skjønte, "du skal være glad du har en diagnose". Jeg så helst at jeg kunne være frisk, men nå skjønner jeg bedre. Nå får jeg hjelp og trygd.

Men frisk kan de ikke få meg.

Etter å ha søkt med lys og lykter på nett og i biblotek, kom jeg fram til at sykdommen MS var et annet navn for kvikksølv forgiftning.

Jeg gjennomførte en sannering, 26 stk til ca 1000 Nkr per stk.

Tannlegen benyttet en dam (matta) der det kun var hull for den tannen han jobbet mot. I tillegg benyttet han et vasug, for å fjerne damp.

Jeg merket ingen forværringer.

Etter endt sanering tok jeg, etter råd fra en venn som virker som homopat en kur med et preparat Selenium.

Nå er jeg nesten helt symptomfri.

Nå vet jeg at har vært litt syk hele mitt liv.

En 21 dagers kur med 4 tab. (sukkerkuler), smeltes under tungen, unngå inntak av veske ca 30 min. før og etter inntak.

Selenium er en fortynnet løsning fra Selen.

Jeg valgte styrke D12 og fulgte opp styrke D6.

Med erfaring fra helsevesnet, var jeg skeptisk til alternativmedisin. Til tross for dette ble jeg bare bedre og bedre.

Quaksalverne er legene selv, det er de alternativløsningene som virker.
. . .
Werner <sommer@online.no>
Kristiansand, Norge - Monday, February 16, 2004 at 20:01:58 (MET)
Vart kan man vända sig till i Örebro om man vill ta bort amalgamfyllningar? Finns det någon som är expert och vet hur man sanerar på ett säkert sätt?

Vad kan det kosta att sanera?

Med vänliga hälsningar

Charlotte
. . .
charlotte48_2000se@yahoo.se>
Örebro, Sverige - Wednesday, February 11, 2004 at 15:25:26 (MET)


Jag har mått dåligt under en tid och har undrat vad det beror på. Jag har depression sen 4 år tillbaka, myrkrypningar i benen, värk i muskler och leder och det har börjat knaka i lederna på ett hörbart sätt. Har också arthros i fingerlederna. Sista året har jag öronsus och jag vet själv att jag inte utsatt mig för starkt ljud eller haft öroninflammation. Jag är trött på ett oförklarligt vis och håglös, tappar hår och naglarna går sönder. Om det är starka ljud, blir jag nästan galen och har även svårt att koncentrera mig. Vissa dagar kan jag inte fästa blicken utan den flackar.

Vad är detta? Är det kvicksilverförgiftning? Jag har mina tänder fulla med mycket amalgam, för när jag var yngre var detta det enda man lagade med för det var så hållbart. Nu har lagningarna börjat släppa...

Vore tacksam för råd!

Mvh Charlotte
. . .
charlotte48_2000se@yahoo.se>
Örebro, Sverige - Wednesday, February 11, 2004 at 15:13:12 (MET)
Vill ha hjälp! Fakta om penicillin behövs! Nu!!!!! SOS SOS SOS SOS MAYDAY MAYDAY MAYDAY HELP ME PLZ!!!!
. . .
Katja <vem_e_willbur@hotmail.com>
V-tuna, Sverige - Monday, February 09, 2004 at 10:42:46 (MET)

Apropå en kvinnas inlägg längre ned om attt det är bra med selen. Det kan vara att skada andra, utan att vara medveten om det.

"Kvicksilverförgiftning i stor skala är trots allt en ganska ny företeelse. Vad beror det på? Det beror sannolikt på att fler människor har amalgam i dag är tidigare och säkert också på att det har uppmärksammats mera och att fler människor rapporterar sina besvär.
Men den FRÄMSTA orsaken är helt enkelt den kraftigt ökade försurningen i kroppen, som orssakas av försurningen av miljön utanför kroppen. Vi kommer att få se en ständigt växande mängd människor med dessa och andra problem om vi inte gör något åt den globala försurningen.
Det har blivit mer och mer vanligt att människor med olika typer av besvär byter ut sina amalgamplomber mot fyllninger av andra material. Erfarenheten visar dock att det ofta uppstår våldsamma reaktioner vid dessa byten. Orsaken är att det vid urborrningen av amalgam frigörs mycket kvicksilver som nu i den sura saliven kan passera slemhinnan i munnen. Man utsätts alltså för en akut kvicksilverförgiftning. Det bästa sättet att förebygga akut kvicksilverförgiftning vid amalgamsanering är att först återställa mineral- och vitaminbalansen och höja ph-värdet i kroppen .... och först därefter avlägsna amalgamet .Återställandet av balansen görs lämpligats med Helhets-metoden.
Idag rekommenderas selen vid kvicksilverförgiftning. Det hävdas att svenska jordar är selenfattiga, att selen är en effektiv antioxidant och att selen är bra på att binda kvicksilver. Dessa påståenden är vilseledande och delvis felaktiga.
Svenska jordar var ... Selen är ingen antioxidant. Däremot finns det ett enzym i kroppen som heter glutationsperoxidas och som innehåller selen. Detta enzym är en antioxidant och har till uppgift att oxidera väteperoxid som är giftigt för kroppen, till vatten och syre.
Det är visserligen sant att selen binder kvicksilver och att man kan må bättre om man intar selen, men den förening som bildas mellan selen och kvicksilver kan kroppen inte utsöndra. Man blir alltså inte fri från kvicksilvret, utan det stannar kvar i kroppen. Enda sättet att bli fri från kvicksilvret är att bryta upp bindningen mellan selen och kvicksilver så att de kan föras ut var för sig. Men då drabbas jag av akut kvicksilverförgiftning och akut selenförgiftning. Vi har sett många exempel på detta med hjärtklappning, håravfall och nagelavfall som ett resultat av selenförgiftning.
Selen är ett ämne som kroppen behöver mycket lite utav och det är få människor som har verklig selenbrist. Det gäller även dem som är drabbade av kvicksilverförgiftning. Selen är överreklamerat och man bör vara mycket försiktig med selentillskott. Vi får hoppas att det onödigt stora selenätandet upphör. Det finns mycket effektivare metoder att komma åt kvicksilverförgiftning och verkligen utsöndra det giftiga kvicksilvret. ...."

Ovanstående är från en äldre skrift från Helhetshälsa. Ser att de finns på webben: http://www.helhetshalsa.se, Se även länkar där.


. . .
loppe <vbg@brevet.nu>
Sverige - Wednesday, January 28, 2004 at 01:40:10 (MET)
det ordet som försvann ur minnet när jag skrev inälgget nedan var lecitin, här kan man läsa om lecitin/hjärnan http://www.alternativmedicin.se/sok/Vit-022.html

En del rekommenderar att man tar en liten hutt alkohol innan man går och borrar i sina gamla plomber. Då binds metallerna till alkoholen, på något sätt och hindrars att sätta sig i hjärnan på samma sätt. Naturligtvis är även alkohol farligt och hjärncellsdödande, men det blir kanske underordnat...
. . .
loppe <vbg@brevet.nu>
Sverige - Wednesday, January 28, 2004 at 00:21:22 (MET)
OBS!! OBS!!

Eftersom det ligger kvicksilver(tungmetall)-förgiftning bakom att man tar ut sina plomber så är det vansinnigt att ta ut sju åtta stycken på en gång som man kan läsa här. Ångorna mm gör ju att man får upp nivåerna i kroppen till livshotande nivåer. Varför skada sig och bli oerhört sjuk under en lång tid i onödan. Man måste, även om det är svårt att låta bli att snabbt bli av med handgranaterna ändå ta det mycket mycket långsamt. Det tjänar man på. Att få in mer kvicksilver till hjärnan, där det sätter sig och kroppen "stoppar" även in det där det inte är så mycket cirkulation, som i fettvävnad. Hypofysen består väl nästan bara av ... namnet försvann. Eftersom hypofysen är den övergripande körteln så är det naturligtvis att lägga lax på löken, när man istället vill komma på rätt väg. När hypofysen blir skadad så kommer ju alla möjliga symptom/skador/sjukdomar (det är inte lätta att få tungmetallerna att släppa från hjärnan/hypofysen om man inte vet hur man går till väga och det kan bli som oreparabelt )- för att den är Kungen - och det är därfär "läkare" och annat plack inte får ihop det, det verka inte höra samman. Ursäkta det nedsättande om plack, det finns människor bland läkare också. Inget personligt.
. . .
loppe <vbg@brevet.nu>
Sverige - Sunday, January 25, 2004 at 15:54:12 (MET)
Hej!
Jag undrar om någon har några bra infosidor att tipsa om när det gäller infektioner i rotfyllda tänder. Dels har min man dragit ut en tand med en varfylld rotfyllning. Dels misstänker jag själv att jag har två sådana också. Min man fick efter utdragandet en massa bölder över kroppen och dessa spricker och gör fruktansvärt ont när dom tömmer sig på var. Han har varit till husläkaren som gett Heracillin och även försökt tömma med hjälp av att snitta upp dom. Jag är övertygad om att detta hänger ihop med rotfyllningen och extraktionen av denna. Visst måste det väl frigöras en massa bakterier i blodbanorna. Kanske det inte ens är upprensat i rotkanalen och tandbenet, utan det ligger kvar något och och växer till där.
Jag själv har en stor knöl där en tandrot sitter. Den har vuxit på sista halvåret och jag är nu rädd för att råka ut för samma elände om jag försöker att ta bort denna tand. Hur kan man se om det är en infektion i en rot, jag menar syns det utanpå som en "knöl" eller??
Tacksam för information.
Hälsningar Anne-Marie K
. . .
Anne-Marie <anne-marie.k@telia.com>
STHLM, Sverige - Thursday, January 22, 2004 at 19:43:02 (MET)
HEJ DU

Jag är en tjej på 28 år som har en far på 53 år som jag inte trodde skulle överleva julen

Han har hållt på med amalgan i ca 10 år han är alergisk mot alla metaller och provat allt

Han har bytt lagningar 4 gg på grund av att han inte tålde plasterna som innehöll metaler

Han har ett melajsa test som visar att han är alergisk mot dom flesta metaler

Det senaste var att han har varit till en tandläkare som håller på med amalgan

Som tar bort tänder och allt som är ruttet i käckarn (min pappa har glas käcke nu för att allt var svart och ruttet i käckbenet)

Denna metod är ej godkänd i Sverige

Men det är vårat sista hopp att allt skit skall vara borta nu

Nu har han bara riktiga tänder kvar och det är 8 nere och 8 uppe

Symtomer som han har är hjärt klappning,konstiga utslag ,nervositet,kan ej sova,yrsel,värk i hela kroppen,minnet ,krypningar i kroppen,grus i ögonen,känner sig bak full varje dag,orkes lös, just nu så säger dom att han har ett virus på hjärnan men dom kan inte säga att det är det det finns inga prover som vissar det

Han har blivit så fruktansvärt yr så han bara ligger nu

Han har tappat sömnen helt så han blir sövd ca tre gg veckan och dom ger honom el stötat men det har inte hjälpt så han sluta med det före jul

I och med att han inte sover så blir han nervös och kroppen blir bara tröttare och tröttare (sover man inte så dör man)

Just nu så kommer han och gråter och vet ej vad han skall göra men jag säger att allt måste läka och att tiden som det skall läka vet jag inte men att det skall bli bra någon gång

Men jag har en pojkvän också som har haft amalgan och problem med nacke rygg axlar och otrolig trötthet och alla dom symtomerna har upphört sen han var till denna tandläkare

Men han fick en psycist nervsamman brott under saneringen som har hållt i sig i ett år nu men han är på väg tillbaka nu

Så det hjälper men hur lång tid tar det innan kroppen har lagat sig själv igen

Skit som inte sverige törs erkänna att dom har gjort fel men då går väll sverige under om dom skulle erkänna att amalgan är farligt

Ta ej lagningarna för fort även om man mår dåligt det tar på hjärnan mer än vad du tror

HJÄRNAN ÄR FARLIGT NÄRA MUNNEN

DET HAR VI ERFARAT

JAG VILL HA MIN PAPPA KVAR

MVH LINDA
. . .
LINDA <morgse@hotmail.com>
Sverige - Sunday, December 28, 2003 at 13:13:13 (MET)
Hej Linn!!
Såg ditt inlägg om Glukosamin som du skrev. Jag undrar vad det var för info om att det skulle vara bra för amalgamsanerade och i så fall vilken effekt skulle det ha? Jag var inne och kollade på Netdoktor men hittade inget om just detta. Jag är reumatiker också förutom mina amalgamproblem och titanproblem eller kanske tack vare dessa.... men det jag vet om Glukosamin är att det finns naturligt i kroppens leder och när man får ex vis artros så kan detta preparat hjälpa mot den smärtan man har då. Vore tacksam om du hade någon länk att hänvisa till om detta. Hälsningar Anne-Marie
. . .
Anne-Marie <anne-marie.@telia.com>
Sthlm, Sverige - Saturday, December 20, 2003 at 16:43:35 (MET)
Hej på er alla!   Jag har fått diagnosen "kroniskt trötthetssyndrom efter twarinfektion" ställd av en infektionsläkare på inf.kliniken i umeå, men min känsla är att symtomen stämmer alltför bra in på kvicksilverförgiftning...när jag var 20 år fick jag min 15:e och sista amalgamplomb insatt och besvären började när jag var 23-24 år(runt 95-97), eventuellt något tidigare. Jag bodde vid den tiden i göteborg där jag studerade, höll på med teater och tränade stenhårt för att göra comeback som backhoppare(!) , och mitt i denna "livets lek" börjar det ena besväret efter det andra att plåga min ditills från sjukdom , i princip, förskonade kropp. Hur det nu var och gick hamnade jag flera symtom och år senare(2001) tilsammans med mamman till min underbara nu 1-årige son Liam, i umeå. Mammans mamma tyckte bestämt att jag skulle ta ut amalgamet och svärmor säger man ju inte emot i första taget såå...jag gick till en tandläkare som tog ut 8 plomber i underkäken och några veckor senare 7 i överkäken. Jag hostade och harklade upp svarta klumpar i flera dagar efteråt och hade mina symtom varit jobbiga och förlamande ditills så hamnade jag i helvetet efteråt, och första halvåret efter saneringen skulle jag inte önska min värsta fiende eller Saddam respektive Bush, men med hjälp av familj, hopp och vänner har jag hankat mig fram...några av mina symtom är (och har varit i minst ett år): tryck i huvudet, ett svidande brännande i området kring vänster hjärnhalva (intensiteten varierar bl a tydligen beroende på vad jag äter ,tex bordsmargarin nötter fiskolja mm blir jag utslagen av), hjärtat slår ofta oregelbundet... så här ung.: 2-4 slag...litet uppehåll sen BADONK ofta utan anledning (dock alltid när jag bastar), kan inte andas in riktigt och känns som jag ständigt har syrebrist (åkte en morgon när jag nästan höll på att kvävas till akuten och prover visade endast på högt blodtryck vilket förklarades med att, citat, -blodtrycket höjs bara man går in genom sjukhusdörrarna trots att man suttit i väntrummet i 2 timmar tills andnöden gått över och man är lugn på gränsen till död..., måste anstränga mig för att andas (andas manuellt s a s), närminnet är så gott som obefintligt, koncentrationsförmågan dålig, "tinnitus" med höga olika signaler mitt i huvudet, ont i öronen speciellt det vänstra, ledvärk, muskelvärk, dimsyn, svårt att fokusera blicken, dålig balans, förstoppning, kroppstemperaturen åker som en jojo ner cirka 1 grad när jag svettas och jag antingen svettas eller fryser jämt,

urdåligt smak/luktsinne, ständigt täppt i näsan, och ont i halsen på morgonen, dricka alkohol är inte att tänka på(trots att jag känner mig bakis och utmattad när jag vaknar varje morgon...) då symtomen fövärras av tex en enda folköl, känns som varenda liten cell i kroppen håller på att gå sönder, det är outhärdligt (tanken på en faderlös son är förvisso mer outhärdlig) men hoppet och min inneboende slumrande glädje tog ett litet glädjeskutt när jag hittade den här sidan...

Jag skulle vara otroligt innerligt tacksam om någon som har/haft kvicksilverförgiftning eller liknande symtom som mina skulle vilja MAILA och dela med sig,... eller någon som vet om eller hur, man kan återhämta sig efter en kvicksilverförgiftning...det skulle vara underbart att få kontakt med någon som vet något genom personlig erfarenhet och äkta insikt till skillnad mot en del(hel del tydligen)...hrmm...halvintresserade teoretiker klädda i vitt om någon förstår vad jag menar...Snälla någon...hör av dig!
. . .
Dennis B <@hotmail.com>
, Sverige - Tuesday, December 16, 2003 at 03:15:25 (MET)
Hej
Har hittat på Netdoktorn en medicin som heter Glukosamin som används efter en sanering. Den skall hjälpa till att fortare få ut kvicksilvret ur kroppen, när kroppen inte orkar själv. Är det någon som provat detta och hur fungerar den isåfall?
Finns det biverkningar osv?
Tacksam för svar.
. . .
Linn <magicinez@yahoo.se>
Eskilstuna, Sverige - Tuesday, December 09, 2003 at 07:19:41 (MET)
Hej

Jag undrar om någon vet något om amalgamtatuering? Jag håller just nu ta bort en sådan i min nedre käke. Tandläkarna som jag träffat menar att den är helt ofarlig men jag känner mig osäker eftersom jag har problem med ledvärk i rygg, knän och fötter. De säger att de aldrig sett en så stor tatuering och att den inte kan ge mig några problem? Är detta verkligen sant? Ylva
. . .
ylva <Ylva.Donning@telia.com>
Göteborg, Sverige - Sunday, December 07, 2003 at 19:18:33 (MET)
Hej!

jag fick diagnossen ms 1998, insjuknade 1996. Men fick med "viss" tvekan sjukdomen ms. Men jag misstänker sedan en tid tillbaka, att det kanske är amalgamet som utsöndrar kvicksilver och orsakar besvären. Men jag har inga bevis för detta. Jag har i dagarna begärt tid hos min läkare ect. Jag har läst om symtomebilden hos tandvårdskade förbundet.

Bla annat problem med mag och tarm. Störningar i hjärtats retledningssystem. Sprungit ofta för dessa hos läkare, EKG,man tagit visat på "septal hjärtinfarkt" , men läkaren har övertygad mig om att så är inte fallet, och jag tror denne. Mage och Tarm spökar är en gåta, trots mycket som immunssystmet mm tagoit en massa prover och gjort undersökningar som varit ok men ändå är jag "sjuk".

Får mig att gå till mina tänder, har lagat klart och ska börja sanera min 5-6 tänder från amalgam.

När man inte något förklarit fel, så misstänker jag amalgamet i mina tänder. Vad säger ni andra? Tacksam för svar, råd eller tips
. . .
Leif <Leffe.nystrom@telia.com>
Sundsvall, Sverige - Sunday, November 30, 2003 at 19:45:47 (MET)
Kan någon beskriva hur det kan vara om man misstänker amalgamet, läcker ut? Hur känns det då? Hur regerar kroppen osv? Drabbar det smaksinnet osv.

För jag har ingen smak på mat, kaffe ext allt smakar blä.
. . .
leif <Leffe.Nystrom@telia.com>
Sundsvall, Sverige - Sunday, November 30, 2003 at 18:25:33 (MET)
Beträffande MS och amalgam, se: Birgitta Brunes webbsida och Sjukdomar och kvicksilver- påverkan och MS-patienter med amalgamfyllningar

Att kvicksilver (från läckande amalgamfyllningar) stör tarmen torde vara ställt utom allt tvivel. Problemet med kvicksilver är ju att de kan störa så många delar av kroppen samtidigt och ger så vitt skilda symptom. Många är väl de som blivit av med sina kroniska mag- tarmbesvär efter att ha avlägsnat sina fyllningar.
. . .
PeO <pcx@kvicksilver.org>
Sverige - Sunday, November 30, 2003 at 16:58:04 (MET)
Hej!

Kan någon säga mig och detta med "amalgamförgiftning" kan orsaka mag/tarm problem, isåfall vilka och symtomerna? Kan almalgamet vara boven har 5-6 tänder fyllda med detta material, tillägga att jag har sjukdomem MS det är väl långsökt att "amalgamet" orsakar min sjukdom?
. . .
Leif Nyström <Leffe.Nystrom@telia.com>
Sundsvall, Sverige - Sunday, November 30, 2003 at 15:49:04 (MET)
Jag lurer på hur man ska få myndighetane til at forstå`?
. . .
Tobias Ruth <Tobias68@hotmail.xom>
Gøteborg, Sverige - Friday, November 21, 2003 at 18:29:26 (MET)
Hej

Jag har läst dom flesta inläggena och instämmer. Själv blev jag sjuk för sju år sen och fortfarande inte fått nån hjälp att bli frisk. Det är ett psykiskt lidande skulle jag vilja påstå.Har varit hos en homeopat som mätte mina amalgamlagningar och föreslog att jag skulle byta ut dom mot ett annat material. Sagt och gjort, jag hade fem lagningar och jag bytte ut mot plast. Fick allergi av limmet i plasten med svår acne som följd och som jag fortfarande har. Stora röda inflammerade kliande och vätskande utslag som kommer och går.Dom finns där varje dag och nu har dom även börjat komma i ryggen.Mina besök hos olika läkare har resulterat i total nonchalans, där menar men inte säger direkt att det är inbillning.

Livskvalite finns inte och detta medföljer att man känner att man är både socialt-och arbetshandikappad.Med denna sjukdom medföljde också en otäck lukt som är svår att beskriva. Man känner sig aldrig fräsch fast man kommer direkt ur duschen.

På vissa arbetsplatser har man hört kommentarer, kränkningar, blickar och utfrysning. I och med denna sjukdom känner jag mig hela tiden förhindrad att göra det jag egentligen vill. har varit mycket social person, men nu drar jag mig undan istället. Har aldrig varit sjukskriven för detta. Ibland värker alla leder och svullnar upp och då har läkarna kallat det åldersreumatism. Skönt att få skriva av sig, men jag inte fortfarande vad jag ska ta mig till.

Har någon ett råd att ge mig, vore tacksam för det.

Linn
. . .
Linn <magicinez@yahoo.se>
Eskilstuna, Sverige - Friday, November 21, 2003 at 12:40:30 (MET)
Hej

Jag heter Jim
Besök gära min sida!

. . .
Jim <soc@pc.nu>
Mellerud, Sverige - Tuesday, November 18, 2003 at 09:34:55 (MET)


Läser dagligen om dessa problem med sjukvården.Det verkar som om halva befolkningen har vård.Och 1/4 jobbar där. Visst finns det sjuka personer men varför har det blivit på detta sätt? Ja, inte är det vi vanliga som gjort detta utan det är den förbaskade girigheten hos läkemedelsföretag. Tro inte att dom avstår ifrån en miljardvinst frivilligt. Det finns billigare sätt att bli friska på.Nu måste vi börja fundera innan allt rasar. Maten och allt skit vi stoppar i oss.Fundera lite om du orkar.Visserligen kan vi inte bara äta paleotonisk kost men vi kan låta bli en hel del. Sedan skall sjukvården börja med att få oss att inte bli sjuka.Inga piller nu.Det gör inget skadligt om vi arbetar och det dör man inte av men däremot den inbillade sjuka kan förosaka massa problem.Där har vi resultatet av av vi tror fel. Tron är viktig men nu tänker jag inte på den i kyrkan utan den vi fått med oss i skapelsen. Börja tro på ett liv utan jakt på prylar så behöver du inte stressa för att hålla skenet uppe.Försök nu att tänka sundt!
. . .
Teddy Engberg <teddyengberg@hotmail.com>
Köping, Sverige - Sunday, November 16, 2003 at 07:37:26 (MET)
Jag heter Emma och går barn och fritid i Sövesborg. Vi har fått en uppgifft från skolan att ta redan på olika saker inom sjukhus. Jag undrar om ni kan skicka lite information om tandläkare, specialisttandläkare, vårdcentralen och barnkliniken. Jag vill veta b.la. Vad för utbildnings som krävs? Vad det är för något? Vad de gör? Hur anpassat det är för handikappade(olika) Vad ni gör för handikappade? Med mera
. . .
emma <emma_nasum@hotmail.com>
Näsum, Sverige - Thursday, November 06, 2003 at 19:38:38 (MET)
Skulle kvicksilver vara ofarligt att svälja? Varför är det då förbjudet i termometrar? Det verkar mysko om något som är farligt för miljön omkring oss är ofarligt för miljön inom oss. Har inte de som borde vara insatta ens hört talas om Kalomel och sjukdomen Akrodynia?
. . .
Jonas Magnusson
Östersund, Sverige - Thursday, October 30, 2003 at 14:57:40 (MET)
Jag har angående SSI:s inställning om att det skulle vara ofarligt med mobilstrålning en fråga att ställa till alla.
Stämmer det att alla försäkringbolág gått samman om att inte ge ut ersättning för eventuella skador uppkomna av mobilstrålning?
Svaret talar för sig själv.
Ja, det skall de ha gjort.
Egendomligt då mobilstrålning enligt SSI är ofarligt.
Eller hur?
. . .
Eleman <concon@spray.se>
Kalmar, Sverige - Wednesday, October 29, 2003 at 14:51:06 (MET)
Hej på er. Tänker låta amalgamsanera mina tänder. Bor i Skåne (Ängelholm). Någon här som känner till en duktig tandläkare som kan det här med sanering??? Mvh/ Jens Nilén
. . .
Jens <j_nilen@hotmail.com>
Ängelholm, Sverige - Wednesday, October 29, 2003 at 11:59:46 (MET)
Hej.
Min man lider av amalgamförgiftning. Jag undrar vart vi kan vända oss för att få en diagnos, på vårdcentraler och liknande avfärdas vi bara. Tacksamm för svar och råd
. . .
maria <danny mayjac@hotmail.com>
Stockholm, Sverige - Monday, October 06, 2003 at 17:42:55 (MEST)
Det er nok 20 år siden at jeg fik min tandlæge til at udskifte mine alalgamfyldninger ud med plast. Jeg havde den gang en fornemmelse af en smag af metal i munden. Og da jeg hørte at man i Sverige havde mistanke til at amalgamen forgiftede kroppen var jeg klar over at det jeg selv måtte tage ansvaret for min krop. Jeg fik det herefter bedre. Der blev mere energi til det daglige arbejde. En tak til dem i Sverige der blev mistænksomme og fig medierne til at råbe "vagt i gevær" Jeg her senere erfarret at vi har et andet metal vi skal passe på ALUMINIUM en god ven af mig fik en test på en prøve af sit hår, udført i USA, og det viste sig at årsagen til hans tiltagende korttidshukommelse var en for stor koncentration af aluminium i kroppen. Han har fået en kur for afgiftning af kroppen, de har hjulpet ham. Vi skal passe på ikke at købe fødevarer i ALU-dåser ikke anvende ALU-folie direkte på den mad vi skal spise m. v. Her i Danmark mangler vi oplysning om faren ved anvendelse af alle disse tungmetaller. Og forskning om hvor store konsentrationerne er i hjernen af de stakkels mennesker der dør af hukommelsestab.

Hilsen fra Danmark
Albert Steffensen
. . .
Albert Steffensen <hildegard-albert@post.tele.dk>
7100 Vejle, Linnetvej 42, Danmark - Wednesday, October 01, 2003 at 21:29:39 (MEST)
Jag är utbildad kinesiolog, vilket är en modern form av alternativmedicin där man använder muskeltestning som ett biofeedback instrument, ett sätt att avläsa nervsystemets reaktioner på olika stimuli för att få bättre förståelse för varifrån symptom kommer ifrån och vilken sorts behandling som kommer att ha effekt och som kan accepteras av kroppen. Enligt min nu 5-åriga erfarenhet så fungerar metoden i princip alltid om man är noggrann och gör det på rätt sätt. Jag menar här att man i princip alltid kan hjälpa patienten att må bättre, att nå en fullständig bot är däremot kanske inte alltid realistiskt. Jag går fortlöpande på vidareutbildningskurser och får då möta väldigt duktiga och erfarna kurshållare från olika länder, alla med minst 5 års akademisk medicinutbildning + många års vidareutbildning inom AK (applied kinesiology, samma sak som kinesiologi fast med kravet att man innehar licens att diagnosticera) och andra metoder. Ämnet amalgam har förstås tagits upp flera gånger, hur man kan testa om ett visst problem hänger ihop med amalgamförgiftning och vilka möjliga näringsämnen och mediciner som kan understödja avgiftningen av toxiska metaller såsom kvicksilver. En tysk läkare och AK terapeut tog upp frågan om homeopati och sa att labmätningar som gjorts i Tyskland inte kunde visa att kvicksilverutsöndringen ökade vid intag av homeopatiska läkemedel för amalgam, däremot mådde patienterna ändå bättre. Man drog därför slutsatsen att homeopatmedel inte kan förbättra kvicksilverutsöndringen men att de ofta ändå, på ett oförklarligt sätt, gav symptomlindring. Jag har haft en patient som led av amalgamförgiftning och som först provade en mkt känd homeopat i Stockholm, men hans symptom blev bara värre och värre och det slutade med att han hamnade på akuten. Jag träffade honom straxt efter det och berättade vad de kommit fram till i Tyskland. Jag testade samtidigt fram exakt vilken näring hans kropp behövde för att börja avgifta (samt gjorde andra korrektioner som inte direkt hade med amalgam att göra) och några månader (och behandlingar)senare mådde han helt bra igen. Jag tror att man med denna metod kan hjälpa många amalgamskadade till ett snabbare tillfrisknande och ett bättre liv. Man kan läsa mer om AK på www.akse.de och www.icakusa.com samt www.kinesiologi.se
. . .
Ronny <eric28_1@hotmail.com>
Stockholm, Sverige - Tuesday, September 23, 2003 at 21:18:49 (MEST)
Hej! Har läst igenom en del inlägg och finner de mycket intressanta.Utbildar mig för närvarande till närings- och fytoterapeut där vi även studerar munhälsan, däribland amalgamförgiftning. Det jag har tänkt på när jag har läst vissa inlägg är att alla dessa symptom inte nödvändigtvis behöver vara kopplade till (enbart) amalgamet utan kan även härröra till en dålig tarmhälsa (tarmen utgör 80% av immunförsvaret) eller otillfredsställd vitamin & mineralstatus. Kanske vore det idé för somliga att kontakta en närings- och fytoterapeut för en "besiktning", och även i samband med en amalgamsanering.
. . .
Carolina <cbrinkeback@hotmail.com>
Norrköping, Sverige - Thursday, August 14, 2003 at 12:40:29 (MEST)
Jag har råkat ut för en skada på mina framtänder och skall ev få sk "kronor" eller "fasader". Då jag är helt okunnig om vilka material som är bra eller dåliga, tar jag tacksamt emot tips och råd från er som vet bättre!
. . .
Birgitta <birgitta-c@sverige.nu>
Sverige - Wednesday, August 06, 2003 at 22:35:56 (MEST)
Min mamma har under flera år varit riktigt sjuk av sina kvicksilverlagningar, för sjuk för att kunna arbeta, eller bli klar med sin arkitektutbildning.

Ändå så fick hon ingen sjukskrivning då almalgamförgiftning ej ansågs vara en riktigt sjukdom.

Nu har hennes sjukdom accepterats och hon har blivit sjukpensionerad (mår fortfarande inte helt bra trots att hon bytt ut fyllningarna), så jag undrar ifall vi har möjlighet att retroaktivt kräva de pengar som hon skulle ha fått som sjukskriven och hur vi då bär oss åt?

/Viveqa
. . .
Viveqa <Viveqa@elitefitness.com>
Göteborg, Sverige - Monday, July 28, 2003 at 02:13:39 (MEST)
Hej, min mor har als och bor i hudiksvall,jag vill veta om det finns någon tandläkare i området som jobbar med amalgan sanering på ett säkert sätt.

TAck på förhand Arne
. . .
arne hamberg <arn.ha@spray.se>
sthlm, Sverige - Tuesday, June 10, 2003 at 19:26:50 (MEST)


Undrar så varför inte en rad har skrivits om att en mast har blivit fälld av medborgarna i Sotenäs!?

Ska det mörkas???

Anna
. . .
Anna <ysd577b@tninet.se>
S-tälje, Sverige - Monday, June 09, 2003 at 10:25:36 (MEST)


Hejsan
Har bestämt mig för att ta ut mina amalganfyllningar undrar nu vem man kan vända sig till i Stockholmsområdet. Verkar ju vara viktigt att det görs på rätt sätt och av en kunnig tandläkare.
Tacksam för svar
Mvh Anders
. . .
Anders <andershedberg76@hotmail.com>
stockholm, Sverige - Tuesday, June 03, 2003 at 14:56:08 (MEST)
Hej T Nilsson! En mycket bra Homopat är Hälso-Lasse i Trollhättan. Sök efter Hälso-Lasse på yahoo så ska du nog hitta honom. Lycka till,
. . .
Jimmy O
Sverige - Friday, May 09, 2003 at 13:44:04 (MEST)
Jag läste om en insändare vid namn T Nilsson, han undra om det finns någon bra homeopat. Jag själv går hos en som är mycket bra, han har specialiserat sig på just amalgampatienter. Han har patienter från hela Sverige. Om du läser detta, så kan du få homeopatens namn - kontakta mig via e-mail.
. . .
Lillemor <lillemor.carlsson@telia.com>
Skövde, Sverige - Sunday, May 04, 2003 at 17:50:50 (MEST)
Hur får jag reda på om jag har amalgamfyllningar??   Jag har bytt tandläkare många gånger genom åren och tror inte jag kan få tag på alla journaler. Finns det någon test som man enkelt kan göra för att ta reda på om man har amalgam i tänderna?
. . .
LJ
Stockholm, Sverige - Thursday, May 01, 2003 at 17:54:12 (MEST)
Jag råkade läsa en "brevväxling" mellan Berit Jansson och Ulla o Roland Johansson angående "att ge falskt hopp till MS-patienter". Berit Jansson hänvisar i sitt inlägg till en samlad expertis bl a Magnhild Sandberg i Lund. Jag fick själv MS-diagnos 1998 och hade Magnhild som min läkare. Jag blev mycket proffesionellt mottagen vid mitt första besök och fick träffa både kurator, sjukgymnast och läkare (Magnhild). Magnhild Sandberg berättade för mig att det var en obotlig sjukdom och att jag fick i princip vara glad om jag inte blev så dålig så att jag hamnade i rullstol (25% risk!). Jag lämnade den neurolgiska mottagningen i Lund med "gamnacke" och blev ännu sjukare (oro förvärrar helt klart mina symptom). Efter ett par veckors deppande lyfte jag på nacken och bestämde mig för att ta reda på lite mer om MS. Jag fick då bland annat höra ifrån andra läkare (inga namn) uttalande som "MS är mycket av en slaskdiagnos vi vet väl inte riktigt vad det är vi har att göra med". Jag fick höra av en god vän till min pappa att jag borde sanera mina tänder. Jag hade aldrig trott på att amalgam skulle vara farligt så jag tyckte först det var nonsens men beslöt mig för att gå och sanera några tänder. Jag fick sanerat 3 tänder och mådde hur bra som helst i en vecka! Sen kunde jag knappt gå! Nu förstod jag att amalgamen inte var ofarlig. För att göra en lång historia kort: Jag har,i april 2000, varit på kurs hos Birgitta Brunes och blivit mycket klokare, sanerat mina tänder (18 amalgamfyllningar och 2 rotfyllningar med guldkrona fastskruvad med mässingsskruv) och påbörjat en långvarig behandling hos en homeopat som heter i Sanfred Jansson (finns i Skövde). Detta efter att jag hade pratat med en kvinna som också har fått MS-diagnos och satt i rullstol för 6 år sedan. Hon tog kontakt med Sanfred Jansson efter att ha avbrutet en behandlig med Beta Inferon i Lund (läkare Magnhild Sandberg). Hon började med att bl a sanera sina tänder långsamt (4 år) och är idag helt frisk!

När jag på ett av mina besök hos Magnhild Sandberg berättade om Birgitta Brunes och hennes teorier så fick jag till svar att det inte fanns några som helst belägg att amalgam skulle ha med MS att göra. Hon sa att hon hade inte en enda patient som hade blivit bättre efter sanering utan tvärtom. När jag då påtalade att jag hade pratat med en kvinna som hade blivit helt frisk efter sanering och faktiskt var patient till henne så svarade hon: "Jag henne glömde jag bort, hon är undantaget som bekräftar regeln." Jag vill inte på något sätt "hänga ut" just Magnhild Sandberg då jag är övertygade om att hon är en skicklig neurolog och jag har också en viss förståelse för att hon och hennes kollegor måste hålla sig till det som är vetenskapligt förankrat. Men varför kan de inte förstå att de faktiskt inte vet allt och vara lite med "open minded"? Det var ju faktiskt sådana som dom som länge hävdade att jorden var platt (eftersom ingen hade bevisat motsatsen).

En riktig expert är även öppen för alternativen!

Jag tror personligen inte att det var amlagamet ensamt som gav mig MS. Det är säkert ett antal faktorer som har spelat roll där amalgamet säkert har stor betydelse. Däremot är jag säker på att en frisk kropp och positivs tänkande kan läka de svåraste sjukdomar. Det finns det bevis på kanske dock inte vetenskapliga.
Tack för ordet!
Lars
. . .
Lars Strömberg
Sverige - Tuesday, April 22, 2003 at 10:30:17 (MEST)


Lider av tinnitusutbrändhet. Kan man få det? Efter 14års tutande och med ständig huvudvärk hände det som jag inte trodde kunde hända mig. Våren 2001 fick blev jag förkyld. Min intensitet på mitt tinnitus steg avsevärt. Började känna mig hängig o dåsig. Saker som jag lekande lätt gjort blev inte längre lika enkelt. Eftersom tiden gick blev det värre.

Sommaren 2001 satt jag uppe hela nätterna då jag inte kunde sova. Och så blev jobbet lidande. Min doktor kunde inte förstå. Så våren 2002 kom jag i kontakt med en hörselpsykolog med inriktning på tinnitus. Efter första besöket ställde han diagnosen tinnitusutbrändhet. Och det är det jag lever med nu. Blev sjukskriven direkt. Till att börja 75%, men det blev sedan hel sjukskrivning. Eftersom jag är enveten är jag numera sjukskriven 50%. Har fått stå ut med spott o spe från arbetskamrater, då man anser att jag driver med dom. Har även problem med chefer som anser att jag visst kan jobba mer. Men vad gör man när orken inte finns där? Det tutar 60db dygnet runt. Företaget skulle göra en rehabplan, men den är borta på min begäran. Varför? Jo, man struntade i den. Min chef satte upp en egen plan. Som han inte ens bryr sig om följa själv. Har ingen att prata med då ingen förstår mig. Så jag lever efter ett motto som lyder: Lång dags resa mot natt. För jag vill bara sova. Mitt tinnitus har knäckt mig totalt. Jag har försökt göra slut på allt, men det vore fegt mot min familj. Fru o 3barn som behöver mig. Men utan dom hade jag aldrig tvekat att göra slut på livet. För detta liv jag lever är inte människovärdigt. Jag vet att man kan se saker ur olika synvinklar. Man får olika sjukdomar m.m. Men att gå omkring med en orkester i huvudet och samtidigt ha Västra Stambanan i huvudet är inte lätt. Hoppas att någon som läst detta förstår hur jag jar det, men det är inte lätt. Mitt råd är: skaffa aldrig tinnitus, sakta men säkert bryts dítt liv bitar som du inte kan laga.
. . .
Stig-Åke <stig_ake_persson@hotmail.com>
Halmstad, Sverige - Sunday, April 20, 2003 at 13:58:26 (MEST)


Är det någon som vet en BRA homeopat som kan hjälpa en att bli frisk efter en felaktig amalgamsanering? Det finns ju så många kvacksalvare där ute... Och inom den "vanliga" vården så blir man inte trodd. Varför är jag inte förvånad..?
. . .
T Nilsson
Sverige - Saturday, April 19, 2003 at 19:49:04 (MEST)
Hejsan, jag undrar om det finns någon bra bok eller video för anhöriga om Parkinson på Thailändska, för min fru är Thailändska och jag tror inte att hon förstår hur jag mår ibland och hur sjukdomen är.

mvh.

Hans Ström <isgrena_59@hotmail.com>
uppsala, Sverige - Friday, April 11, 2003 at 06:11:59 (MEST)
Hejsan!

Jag har läst inläggen och det var en intressan läsning. Jag tycker att det är väldigt bra av de som kommit på vad symtomen beror på !

Jag har själv väldigt mycket allergi och även muskelvärk,men jag har aldrig tänkt tanken amalgan!

Jag har åxå väldigt mycket besvär från munhålan och efter det jag har läst nu så kanske man skulle sätta det i samband med amalgan?

Utan mina tankar har väl rört sej om annat!! Men efter det jag läst här så kanske man bör vara mer eftertänksam och sätta amalganet i centrum för vissa av de symtom som man uppvisar.

Hälsningar

wendy <wendy_20032001@yahoo.com>
Luleå, Sverige - Tuesday, April 08, 2003 at 14:12:47 (MEST)
Amalgam alltså kvicksilver (Hg ) i tänderna är en sak och mycket intressant att läsa all information om symtom av skadeverkningar.

Min stora reflektion gäller VACCINATIONER SOM INNEHÅLLER KVICKSILVER ( även andra vaccinationer som dessutom innehåller formalin som är starkt cancerframkallande och aleminium och lagras i fettväven i hjärnan ). Dessa vaccinationer pumpas RÄTT IN I BLODBANAN på små 3 mån babys mot stelkramp och difteri. Vad ställer vi till med? I barnets start i livet ska kroppen bygga upp sitt eget immunförsvar som är livsviktigt och lära sig skilja på bla artegna proteiner och artfrämmande proteiner. Vaccinationer innehåller anemaliska proteiner som vaccinet är odlat på. Ofta ger man inte bara en komponent dvs bara tetanus utan även difteri i samma spruta samt en annan spruta med Hib och pertussis. Det gör att systemet ska bilda antikroppar mot dessa FYRA sjukdomar samtidigt samt ta hand om alla ämnen som ingår i vacc prutorna. Immunsystemet får en kraftig rivstart att dels ta hand om alla naturliga ämnen i vår miljö som bombarderar barnet i början av livet och SAMTIDIGT reagera på sjukdomsalstrande vacc substans innehållande just kvicksilver. Det är stort krav på ett så färskt och sårbart system som immunförsvaret är i början av livet. Det är inte konstigt om det uppstår ett kaos och ett inferno för immunsystemet! Att sortera alla signaler som sätts igång! Sen undrar vetenskapen hur det kommer sig att astma och allergier har ökat i sån omfattning. Tillsammans med våra miljögifter som ökat med industraliseringen och att vaccinationsprogrammet startade i stor och nationell skala på 50- talet kan man möjligen undra om det eventuellt kan finnas ett samband här!? På 80-talet skulle alla barn från 18 mån vaccineras mot mässling påssjuka och rödahund. Tittar man idag på antalet vacc i barnets liv från 3 mån ålder så blir jag mycket orolig med alla påfyllningar. Följer vi kurvan över vaccinationsprogrammets start och ökning under åren från 50-talet och fram till dags dato samt jämför kurvan med allergiutvecklingen samt diabetes och andra autoimmuna sjukdommar så kan vi nog ta bort frågetecknen bakom utvecklingen. Detta vill man inte ta tag i pga stora ekonomiska intressen i läkemedelsindustrin med följande skadeståndanspråk som kan komma ifråga pga vaccinationsskador samt alla samvetskval alla som vaccinerar kan få och politiska intressen dessutom. Det är en rullande industri med många intressen i. Det finns nästan inget vetenskapligt material att tillgå vad gäller biverkningsrapporter här i sverige från vacc begynnelse och idag är det dåligt med "friskt" matereal att jämföra med då så gott som alla barn och många ynre vuxna i Sverige är vaccinerade. Att jämföra utomlands med ex ovaccinerade befolkningar är som att jämföra äpplen med päron då dessa länder är utvecklingsländer med helt anndra hygieniska förhållanden som inte motsvarar vår industraliserade relativt "rena" miljö.

Ja, hur bra är det med kvivksilver rätt in i blodbanan på små barn? Detta pågår VARJE dag på BVC och det är ingen som säger stopp??!! Liten dos? Nivån skall vara 0!!!!

Catharina Lennerman Janse <boa.optitrade@swipnet.se>
Trosa, Sverige - Monday, March 31, 2003 at 18:51:08 (MEST)
Läs mer om alternativ behandling av tinnitus kopplad till käken och nacken: http://www.tinnitus.idz.net/tinfo2.html
. . .
DS
Sverige - Sunday, March 23, 2003 at 15:56:17 (MET)
se även Tinnitus — har tandläkaren med det att göra?
Lider du av angst?

Slik lyder en annonseoverskrift nederst på side 5 i Bergens Tidende 15. mars 2003. Den går over tre spalter og står med hvitt på sort bunn. Det er et ikke angitt legemiddelfirma som står bak en legemiddelutprøving. Ansvarlig for studien i Norge er prof.dr.med Fred Holsten som bl.a. kan kontaktes på epost: GAD_Bergen@yahoo.no av deg som kanskje vil være med å prøve et medikament. (Da kan du bare sende navn og adresse dit, så får du oversendt informasjon.) Det oppgis at annonsen er vurdert av Regional komité for medisinsk forskningsetikk, Helseregion Vest (rek-3@uib.no). Det står bl.a.: ”Har du angst som du vet er overdrevet, og som er plagsom og vanskelig å kontrollere? Er du i tillegg urolig, blir fort sliten, har søvnproblemer, konsentrasjonsvansker eller er irritabel? Da kan det hende at du har generalisert angstlidelse”.

Dette er problemer som lenge også har vært knyttet til kvikksølvforgiftning. I dag kan de dessverre forsterkes om de knyttes videre til opphold innen tre fire hundre meter fra de vanligste mobilsenderne. Andre elektromagnetiske felt kan også få en slik problemforsterkende effekt.

Etter min mening er det ikke god forskningsetikk å utelate dette i en slik annonse. Etter den siterte setningen synes jeg det burde stått noe slikt ”Men det kan også hende at du er litt kvikksølvforgiftet og får ekstra problemer om du for eksempel oppholder deg mye innenfor noen hundre meter fra mobilsendere”.

Denne kommentaren sender jeg naturligvis til e-postadressene ovenfor. Men har du også tanker om at det kan være klokere å gjøre noe med årsaker enn å prøve å symptombehandle? Ser du kanskje uheldige sider ved koblingen mellom legemiddelfirma og forskere lønnet av samfunnet, i tilfeller som dette? Da foreslår jeg at du gir uttrykk for det, helst på din egen måte, eller kanskje bare med en tekst som foreslått nedenfor til prof. Holstens studie, og gjerne med kopi til etisk komité:

Emne:

Lider du av angst?

Tekst:

Tor Johnsen har gjort meg oppmerksom på en annonse som kanskje bør revideres av komiteen for forskningsetikk. Er det riktig det han skriver i den tilføyelsen han foreslår til annonsen? Er det riktig at FN sitt miljøprosjekt nå går inn for at verdens befolkning bør gjøres kjent med den ekstra helserisiko amalgambærere har, både når det gjelder psykiske og fysiske problemer? Dersom annonsen, etter en revisjon, finnes etisk forsvarlig også uten tilføyelser, vil jeg gjerne få oversendt begrunnelsen for det.

N. N.

Om du ikke har sett annonsen selv kan du jo evt. ta et lite forbehold når du skriver, for eksempel ved å føye til noe slikt: (Jeg forutsetter at det Johnsen antyder er verdt å se nærmere på og at du/dere er riktig adressat. I motsatt fall beklager jeg henvendelsen.)

På et medisinsk forskningsseminar kommende torsdag kan det muligens bli aktuelt å komme inn på denne saken. Den synes aktuell også i ”Filosofisk poliklinikk” på universitetsklinikken Haukeland. Og jeg tar den opp i minst ett medisinsk nettforum.

Kan du ha interesse av å høre fra meg om dette resulterer i noe jeg tror kan være interessant for deg? Send meg gjerne bare en kopi av det du skriver. (Det kan jo kanskje også bli nyttig for saken at jeg kan legge frem at så og så mange har meldt sin interesse for den.)

Mvh
Tor Johnsen
torjohnsen@hotmail.com
. . .
Tor Johnsen <torjohnsen@hotmail.com>
Bergen, Norge - Tuesday, March 18, 2003 at 08:18:28 (MET)
Hej alla på denna lugna lista!

Ville bara säga att på Tor. 20/3 skall jag ta bort mim sista amalgamfyllning.
:-)
. . .
Jimmy O
Partille, Sverige - Monday, March 17, 2003 at 13:40:42 (MET)
Hej!

Ville bara säga att den här hemsidan är så oerhört bra och viktig! Jag är själv ganska övertygad om att jag är förgiftad av mina amalgamfyllningar. Jag har länge trott att man inte kunde bli sjuk av dem. Myndigheterna och läkarna säger ju det! Men när jag efter en lång tids besvär med allehanda sjukdomar besökte tandläkaren för att byta ut en dålig gammal amalgamfyllning samt två gamla plastfyllningar blev jag kraftigt försämrad. Mina tarmar pajade helt, jag fick psykiska besvär och akut b-12 brist mm. Ändå tog det ungefär en månad innan jag såg sambandet! Jag har nu tagit en kopia av min tandläkarjournal (tyvärr hade de tappat bort första sidan!?) och ser tydliga tidssamband mellan vissa tandläkarbesök (går dit ca 1 gång vartannat år...) och hälsoförsämringar!

Min husläkare såg bekymrad ut men sa faktiskt att det var tänkbart att jag var kvicksilverförgiftad (!) men att vi skulle utesluta alla andra möjligheter först.

Inbillningssjuk eller tungmetallförgiftad?

Vad tror ni?
. . .
Mikael <mikael.pettersson@mail.com>
Sverige - Tuesday, March 04, 2003 at 16:40:41 (MET)
alla borde besöka denna sida!
. . .
elin <elin__aberg@hotmail.com>
skara, Sverige - Sunday, February 23, 2003 at 16:29:43 (MET)
besök gärna min hemsida om amalgam

http://members.fortunecity.se/carinabengs/
. . .
carina <carinabengs@hotmail.com>
korsholm, finland - Thursday, February 20, 2003 at 01:13:04 (MET)
Blev sjuk 1990 och fick alla nu kända symtom för kvicksilverförgiftning och elkänslighet.

Var hos yrkesmedicin träffade en docent som trodde jag var inbillningssjuk...fick ingen hjälp nånstans för ingen förstod vad jag led av. Läste en artikel av Ino Stork-Gustafsson om kvicksilver- förgiftning i samband med amalgamfyllningar. Jag ringde upp författaren som var mycket vänlig och lyssnade på mig. Hon konstaterade per telefon att jag var kvicksilverförgiftad. Då hade jag iallafall en diagnos. Berättade för min tandläkare att jag skulle sanera mina amalgamfyllningar, jag hade många och jag mådde jättedåligt! Med facit i hand så var saneringen en katastrof, tandläkaren tog tre fyllningar åt gången. Efter några veckor blev jag så dålig att jag inte ville leva längre....Jag återhämtade mig. Förklarade igen för min tandläkare vikten av att sanera unde lång tid och med försiktighet. Nästa gång tipsade hon mig att jag skulle ta en snaps rent brännvin innan saneringen. Det hjälpte förstås inte...Nu har jag tre fyllningar kvar som jag inte vågat ta bort. Hjälp mig att få någon som vet hur en sanering ska gå till!

Hälsningar

Ann-Christin Norrby <annchristin840@hotmail.com>
Stockholm, Sverige - Tuesday, February 04, 2003 at 13:36:59 (MET)
Läs denna artikel!

Jag har själv samma tabletter! dom är super!

Smakar lite fisk mat men skit samma, dom hjälper:=)

http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,249245,00.html
. . .
Magnus Nilsson <magnusnilsson75@hotmail.com>
Helsingborg, Sverige - Saturday, January 25, 2003 at 12:59:51 (MET)
Hej!

Jag undrar om man inte kan ersätta amalgam med något annat?

Vänligen Bo Börtner.
. . .
Bo Börtner <bosse-4@tiscali.se>
Härnösand, Sverige - Monday, January 13, 2003 at 11:30:23 (MET)
Hej. Har bestämt mig för att byta ut mitt amalgam, men vet inte var jag ska vända mig. Är det nån som har nåt tips på en bra tandläkare med erfarenhet inom området, och som finns i centrala Stockholm? Det verkar ju vara viktigt att det görs på rätt sätt... Tacksam för svar, Jonas Lundkvist
. . .
Jonas <steadysession@hotmail.com>
Sthlm, Sverige - Friday, December 27, 2002 at 17:01:05 (MET)
Hej!

Vill bara tala om att jag sanerade mina tänder 1986 och det har jag aldrig ångrat. Om jag inte sanerat då så hade jag förmodligen varit ett psykfall idag med migrän, skakningar, metallsmak m.m

Jag började äta ORGANISKT SELEN och idag äter jag fortfarande tillskott eftersom jag mår bra av det. Eftersom ingen var intresserat av att sälja den sorten jag äter så bestämde jag mig för att själv börja sälja den på svenska marknaden. Produkten har funnits i Sverige förr men försvann från Apotekets hyllor 1998. Titta gärna in på min hemsida www.medicinmannensweden.se
. . .
Elisabeth Lundbladh <info@medicinmannensweden.se>
sibbhult, Sverige - Wednesday, December 18, 2002 at 14:38:47 (MET)
Välkomna att höra av er till VÅGBRYTAREN
. . .
@nn@ e-postvakt Vågbrytaren <vagbrytaren@sverige.nu>
Järna, Sverige - Sunday, December 15, 2002 at 11:22:46 (MET)
Hej!

Hur stoppar vi detta vansinne som pågår landet runt?

Tänk alla som är sjuka, och det är frågan om ohälsa som jag ser det, förorsaket av tanvården.

Här dör människor också i tysthet. Många lider och mycket annat pga amalgam i våra tänder.

Det är grov misshandel av oss alla drabbade.

Många av oss är förtidspensionärer pga detta.

Förlorat sina jobb, sina fritidsintressen mm.

Jag fick den 29/11 brev från socialstyrelsen man skrev att det fanns inga vetenskaplig fakta eller bevis på mina påstående om amalgamet betydelse för sjukdomar mm, att amalgam är boven mm. Ingen medhåll alltså och jag förstår inställningen man måste ha. Men då utgör Socialstyrelsen ett direkt hot mot vår hälsa!
. . .
aberg.nyström <aberg.nystrom@telia.com>
Sundsvall, Sverige - Saturday, December 14, 2002 at 18:15:53 (MET)
Varför hänger vi ut just mobiltelefonstrålningen som farlig när statens strålskyddinstitut, boverket, socialstyrelsen m.fl. institutioner står som garanter för att det är ofarligt. Har vi inte värre problem att tampas med? Varför går vi inte ut i protest mot bilismen, som spyr ut bl.a svavelhaltiga avgaser (vilka är vetenskapligt bevisat cancerogena). I trafiken dödas dessutom hundratals varje år - många av dem barn. Hur många barn dör årligen av mobiltelefoner?

Vi har experter och intitutioner för att granska vårt samhälle, därför att var och en av oss kan inte vara insatta i samtliga frågor. Vi måste våga lita på dessa.

PS. Masterna i sig avger ingen elektromagnetisk strålning - det är antennerna i toppen. Folk, som inte är kompetenta nog (LÄS: inte har en aning om vad de pratar om) ska inte yttra sig. BASTA! DS
. . .
Rickard
Stockholm, Sverige - Tuesday, December 10, 2002 at 10:40:10 (MET)Här finns äldre inlägg.


| Nytt och om sidorna | Kvicksilver startsida | Forum (skriva i gästboken) |